High Tea op de meest spectaculaire plek van Den Haag

Aangeboden door The Penthouse 29 november 2017

 

Den Haag staat natuurlijk bekend om haar heerlijke terrasjes, cafeetjes en restaurantjes. In de rubriek ‘Eten Bij’ schuiven we aan om de heerlijke specialiteiten die onze Haagse horeca kent te proeven en onze ervaringen met jullie te delen. Dit keer een High Tea bij Restaurant & Skybar The Penthouse op 135 meter hoogte en dat is heel spectaculair kunnen we al verklappen. 

De Haagse toren, a.k.a. Het Strijkijzer, is toch wel een van de bekendste moderne gebouwen van Den Haag. Maar wist je al dat daar helemaal boven in, op de 42e verdieping, restaurant en skybar The Penthouse kunt vinden? Vanuit het restaurant kun je heel Den Haag en omstreken overzien. Zo adembenemend mooi! De high tea wordt hier dus volledig terecht, Highest tea genoemd en wij zijn lekker gaan proeven.

High Tea

Omdat wij gebruik maakten van de Black Friday actie (die nog geldig is tot 31 december) werden we feestelijk ontvangen met een glas prosecco. Wij kunnen er aan wennen hoor! Er werd heel aardig gevraagd of er allergieën waren om rekening mee te houden en de weg naar de collectie met heerlijke thee-tjes werd ons al gewezen. De hartige gerechtjes stonden al snel op tafel. Een zalige broccolisoep met een klein fetataartje. Daarbij 2 soorten sandwiches: pastrami met zuurkool en huisgemaakte tonijnsalade met komkommer.

Broccolisoep en fetataartje

Hierna was het tijd voor de zoete delicatessen. Bijna teveel om op te noemen, maar allemaal om je vingers bij af te likken… Mini appeltaartjes, pecan brownie, piña colada mousse en natuurlijk scones met jam en clotted cream. Wij vonden het geheel een combinatie van klassieke high tea lekkernijen en moderne culinaire gerechtjes. Lekker en verrassend!

Zoete delicatessen

De conclusie

Wij betaalden 29 euro per personen en dat was inclusief onbeperkt thee en een karaf water. De prosecco was van het huis dus die hoefden we niet af te rekenen. Voor een luxe high tea zit je meestal wel rond deze prijs. Maar hier heb je natuurlijk de bonus van deze exclusieve locatie met dit geweldige uitzicht. En geloof ons maar, daar kan niets tegenop in Den Haag en omstreken. Als we toch een beetje kritisch moeten zijn, dan kan de aankleding misschien iets sfeervoller. Maar dat is echt omdat er verder niets anders is om over te klagen.

Tip! Mocht je een keertje een drankje willen doen in de skybar dan kan dat altijd, maar schrik niet, ze vragen 9 euro admission fee. Dat geldt natuurlijk niet als je gereserveerd hebt voor lunch, diner etc. Wij vonden dat eerst ook een beetje raar maar toen we de uitleg hoorden, ook wel weer logisch. Het is natuurlijk niet fijn, tijdens een romantisch of zakelijk diner, als er busladingen vol toeristen rondlopen om het uitzicht te fotograferen. Om die stroom tegen te houden is dit bedacht. Maar!! Eenmaal boven mag je daarvoor een drankje van de kaart bestellen. En die keuze is helemaal vrij. Dat mag dus ook een lekkere cocktail of een glas prosecco zijn. En die kosten echt geen 9 euro… just sayin’ 😉

High Tea @ The Penthouse Den Haag
High Tea @ The Penthouse Den Haag
High Tea @ The Penthouse Den Haag
Zoete delicatessen
Broccolisoep en fetataartje
High Tea @ The Penthouse Den Haag
High Tea @ The Penthouse Den Haag
High Tea @ The Penthouse Den Haag
High Tea @ The Penthouse Den Haag
High Tea @ The Penthouse Den Haag
High Tea @ The Penthouse Den Haag
High Tea @ The Penthouse Den Haag

The Penthouse restaurants en horeca

nu gesloten12:00 - 23:00

De Haagse Toren, Rijswijkseplein 786, Den Haag

Bekijk meer:restaurants en horeca