De foodtips van Priya: hier haal je sashimi voor €3,- en méér
Den Haag zit vol met restaurants, eettentjes, bakkers en snackbars. Door het multiculturele karakter van Den Haag is er veel...
Foodblogger Priya bezoekt voor ons regelmatig heerlijke Haagse restaurants. Afgelopen week ging ze langs bij Vincenzo’s Osteria.
Den Haag is een Italiaans pareltje rijker, namelijk Vincenzo’s Osteria. Op de hoek van Prins Hendrikstraat en de Tasmanstraat vind je dit gezellige restaurant. Een échte Italiaanse Osteria, dit wilde Priya natuurlijk wel proeven.
Vincenzo’s Osteria is opgericht door de eigenaars Yaron en Vincenzo. Na het succes van Vincenzo’s Pizzeria besloten zij de Osteria te open. Het doel? Authentieke Italiaanse klassiekers met een moderne twist op de kaart zetten. Het restaurant is warm en het is er gezellig aangekleed. Met houten stoelen en bruine banken oogt het sfeervol.
Bij binnenkomst kregen we een heerlijk glas Pinot Grigio en anti-pasti. De kaart van Vincenzo’s bestaat uit een selectie van authentieke Italiaanse gerechten. Zij werken met pure en verse ingrediënten. De oesters worden geserveerd met heerlijke vinaigrettes van komkommer en één van perzik. Andere bijzondere voorgerechten zijn de twee soorten carpaccio. De traditionele met rund, maar ook één met vis. De viscarpaccio werd geserveerd met bloedsinaasappel en venkel. Echt genieten was het!
Voorgerechten € 3,50 – € 9,50
Als hoofdgerecht kunnen we kiezen uit diverse pastagerechten. Er is goede mix van vlees, vis of vega. Bijzonder aan Vincenzo is de keuze voor halve porties. Ideaal voor gasten met kleine trek. De trots van Vincenzo’s is Pappardelle al Parmigiano met zwarte wintertruffel. De grote Parmigiano wordt aan de bovenkant gebrand, waardoor de kaas smelt. De verse pasta wordt door de gesmolten Parmigiano geroerd. Op je bord wordt hier nog verse truffel toegevoegd. Ik kreeg een mooi bord met verse Linguine Vongole, met rode peper en knoflook. Wat een heerlijke maaltijd!
Pasta’s: € 15,- -€ 17,- Halve porties, helft van de prijs
Vincenzo’s maakt zelf limoncello en ons advies is om deze daar zeker te proeven. Wat een fris en zoet genot. Uiteraard serveert Vincenzo’s ook desserts als tiramisu en sgroppino. (Desserts: € 5,50 – € 12,50) Tot slot willen we onze complimenten geven voor hoe ze rekening houden met allergieën. We hebben een aangepast en net zo lekker menu gekregen en konden met een gerust hart eten.
Deze bijdrage is gemaakt door gastredacteur Priya. Wil je meer van haar recepten en ervaringen zien? Kijk op www.priyalovesfood.nl
Lees ook:
Blijf op de hoogte
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Den Haag en blijf op de hoogte van alles over en rondom Den Haag.
In onze gids
Nu gesloten
Populaire rubrieken
In onze gids
Nu gesloten
Populaire rubrieken
Topper