Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Eten bij Calla’s: Liefde voor eten leer je hier

Door Lizette Bremer 25 januari 2020

Ja duh, natuurlijk zeiden wij ja toen restaurant Calla’s aan de Laan van Roos en Doorn in Den Haag ons uitnodigde om te komen dineren. Dineren ja, want dit restaurant heeft al bijna 20 jaar een Michelinster. Als enige in Den Haag. Wij zijn geen juryleden bij Masterchef, maar we wisten niet dat voedsel zó hemels en zó perfect kon smaken.

Page 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Best wel spannend, naar een restaurant gaan met een echte Michelinster. Voor een ander misschien dagelijkse koek, maar niet voor ons. Waarschuwing: je zal het woord perfect een aantal keer voorbij zien komen, terwijl we zelf niet eens van dat woord houden.

Koninklijke champagne

Met alle egards (formeel, maar bij een ster-restaurant mag dat wel) worden we door de gastvrouw ontvangen en naar de eerste verdieping begeleid, waar het dinergedeelte zich bevindt. En vrijwel meteen krijgen wij een glas champagne van Princes de Venoge: champagne die het koningshuis waardig is. Mét drie amuses: die elke gast standaard van het huis krijgt.

Amuses

Lekker is het niet goede woord voor deze mini-hapjes. Goddelijk, dat past beter. Kaaskoekjes met Reypenaer kaas (ze smelten op je tong!), een tapioca ‘krokantje’ met zeewier en hartige marshmallows (!) gebaseerd op sojasaus met sesam. Allemaal prachtig geserveerd, met een keurige uitleg van onze tafeldame. We begrijpen het, we kunnen wat verwachten vanavond.

De amuse van de Reypenaer-kaaskoekjes
De amuse van tapiocakrokantjes en zeewier

Prestige

Bij Calla’s kun je in principe twee menu’s bestellen: Het Allure- en het Prestige menu. Het Allure menu van vier gangen kost €85,- en het Prestige menu van zeven gangen €105,-. Je kunt ook alleen een voorgerecht (€36,-) en hoofdgerecht (€48,-) bestellen. De wijn (alleen maar topwijnen) wordt door de gastvrouw per gerecht aanbevolen maar je mag gerust je eigen voorkeur aangeven.

Wij kregen het Prestige menu: met als begin een prachtige glazen plaat met schaal- en schelpdieren, ‘8 Brix verjus’ en zwarte ‘Sarawak’ peper. Een kleine portie uiteraard, maar elke zeevrucht leek perfect gekozen qua vorm en kleur. We weten niet wat er precies allemaal op de schaal ligt, maar mooi (en lekker) dat is het zeker. Weetje: bloemen kun je ook eten!

Gegeleerde ‘nage’ met schaal- en schelpdieren, ‘8 Brix verjus’ en zwarte ‘Sarawak’ peper

Zee-egel

Als je wel eens bij een ster-restaurant hebt gegeten weet je dat er na het voorgerecht een aantal ‘tussengerechten’ komen. Het eerste was een Sint Jacobsmossel met zee-egel, witte kool en ‘Anna Dutch’ kaviaar (!). Eén van ons hield niet eens van Sint Jacobsmossel: na het eten van deze variant ineens wél. Dat zegt wel wat. De chefs van Calla’s hadden hem perfect gegrild en vanbinnen een beetje rosé gehouden.

De St. Jacobsmossel met zee-egel en kaviaar

Jus met Calvados

De zoete aardappel met prei, walnoot, warme mayonaise en sumak (een smaakmaker uit het midden-oosten) kwam erna. Als van geen van deze dingen houdt, dan doe je dat wel als je het bij Calla’s hebt gegeten. Die gasten weten wat ze doen én waar ze het vandaan halen (alle groenten komen uit een groentetuin in Wassenaar). Het hoofdgerecht, de hertenkalf rugfilet met Calvados jus overgoten, hebben we nog nooit zo mals geproefd. De kracht van Calla’s is duidelijk de afstemming van smaken, die precieus is uitgekiend en een feest voor culinaire liefhebber.

Gebraden hertenkalf rugfilet met ‘hete bliksem’, schorseneer en jus met Calvados

Champagne mousse en kardemom roomijs

Eerste nagerecht: Vacherin Mont d’Or met gestoofde peer en wintertruffel

De twee nagerechten bestaan uit een zalige (sorry, een ander woord hebben we niet) Franse smeltkaas met wintertruffel en een compositie van mango, champagnemousse en kardemom roomijs. Ogen dicht en op je laten inwerken, die smaken.

Echt, als je geen culinair liefhebber bent dan word je het hier wel.


Meer over Calla’s ontdekken?

Calla’s restaurants en horeca

Gesloten12:00 - 22:00

Laan van Roos en Doorn 51a, Den Haag

Bekijk meer:restaurants en horeca

Lees ook:

Whut? De Bossche Bol blijkt gewoon uit Den Haag te komen!

Volgende week zijn de Bossche Bollendagen weer in Den Haag. In 3 dagen gaan er dan 40.000 stuks van ...
Mall of the Netherlands

Mall of the Netherlands gaat dit najaar echt open en dit betekent het

Het gaat nu echt gebeuren, Mall of the Netherlands gaat volgens een woordvoerder in oktober van dit ...

Van inktvismacarons tot een stoofpotje met linzen: wij gingen tapas eten bij Tapisco

Mazzel heb je, als je werkt bij indebuurt Den Haag. Restaurants nodigen je spontaan uit om hun bijzo...
Page 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.