Dagverse vis en wereldgerechten met een twist: eten bij Ciao Amico is een culinair avontuur

Aangeboden door Ciao Amico

Mario (rechts) naast zijn vrouw Arti en hun collega's. Foto: indebuurt

Restaurant Ciao Amico aan de Aert van der Goesstraat opende zo’n twee jaar geleden haar deuren. Een knussse, warme plek met de heerlijkste gerechten en altijd vrolijke bediening. Onlangs veranderde eigenaar Mario de menukaart met naast Italiaanse heel veel wereldgerechten. Hij en zijn vrouw Arti nodigden de redactie van indebuurt uit om te komen eten. We hebben gesmuld in de weelderige terrastuin en de gepassioneerde insteek van het koppel valt op: “Eten moet enkel met liefde bereid worden.”

Het Statenkwartier, vlakbij het strand en het centrum, barst van de Italiaanse restaurants. En hoewel Mario deels Italiaans is en de kaart barst van de culinaire toppers uit dit land biedt Ciao Amico ook nog eens de wereldkeuken aan. Spaanse Tapas bijvoorbeeld of linzensoep op z’n Indiaas. Het is hier dus net even anders en de menukaart is ronduit verrassend. Ook de keuze aan cocktails, mocktails en wijn is groot. Geen tijd om naar het restaurant te komen? Je kunt alles ook voor thuis bestellen.

Bij binnenkomst wordt je meteen hartelijk welkom geheten en de serveerster neemt uitgebreid de tijd voor je. We beginnen met een heerlijk glaasje rode wijn (Montepulciano) en bestuderen de menukaart.

Alleen maar dagverse vis

Wat we zien is enorm is enorm veel keuze en tóch krijg je er geen keuzestress van: het is meer een kwestie van ‘voor elk wat wils’. Van Ravioli Funghi Truffel en Biryani Kip tot Zalm Teriyaki, Kalfsrollade en Ossenhaas. Alle topgerechten van de wereldkeuken zijn geselecteerd op de menukaart. Heb je trek in iets dat niet op de kaart staat? Mario duikt de keuken in en probeert het tóch te maken voor je.

“Ik bereid al mijn gerechten met liefde. Het moet perfect zijn”, vertelt Mario, die eten als een kunst ziet. Zijn vrouw Arti beaamt het: “Soms word ik er gek van. Zo wil Mario alleen maar dagverse vis serveren en niet uit de vriezer. Dat is meer werk maar hij wil alleen het allerbeste voor de gasten.” Mario laat ons trots een prachtige verse zalmmoot en een paar beeldige slibtongen zien ter demonstratie. Het is duidelijk: hier gaat men voor het allerbeste.

Voorgerecht

We laten ons verrassen door Arti en Mario en krijgen als voorgerecht Antipasto Amico: een combinatie van malso carpaccio, vitello tonnato en een truffelravioli. De frisse granaatappelpitjes geven het geheel een frisse bite en de dressing maakt het geheel af.

Lees verder onder de foto’s >

Hoofdgerecht

Door het zien van de verse vis zijn we helemaal om en kiezen we voor de Slibtong en Salmone alla Saffraan (zalm met saffraan). Erbij worden gebakken aardappels en salade geserveerd. Mario heeft het overduidelijk met liefde bereid want de vis is perfect gegaard en je proeft dat het niet uit de vriezer komt. En wij hebben verstand van vis!

De slibtong valt gemakkelijk van de graat af, wat betekent dat de kok er verstand van heeft. De zalm is boterzacht en de kostbare saffraan die erbij zit is géén kopie maar echt. De serveerster schenkt er, op haar advies, een ijskoude rosé bij.

Nagerecht

Mario en Arti staan erop dat we nog een dessert nemen. Dit slaan we niet af en al helemaal niet als het worteltaart en citroentaart is, geleverd door een topbakker uit Wassenaar. En dat proef je! De citroentaart is heerlijk luchtig en de crème op de worteltaart is lekker zacht en niet te zoet. Erbij een decaf koffie en onze zomeravond bij Ciao Amico is compleet.

Lees verder onder de foto >

Foto: indebuurt

Nieuwsgierig geworden naar Ciao Amico? Begrijpen we. Reserveer online een tafel of bel naar 070 406 22 54. Binnenlopen mag natuurlijk ook altijd. Mario en Arti wachten op je!

Ciao Amico

Aert van der Goesstraat 43, 2582 AJ Den Haag

Nu gesloten

Meer informatie

Ciao Amico

Aert van der Goesstraat 43, 2582 AJ Den Haag

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Eten bij

Ga naar “Lunchen bij wagamama, de nieuwste aanwinst van Kijkduin”

Lunchen bij wagamama, de nieuwste aanwinst van Kijkduin

Ga naar “6 x Bij deze Haagse restaurants hebben wij afgelopen zomer gegeten”

6 x Bij deze Haagse restaurants hebben wij afgelopen zomer gegeten

Ga naar “Getest: vanaf je strandhanddoek eten bestellen bij Foodhall Scheveningen”

Getest: vanaf je strandhanddoek eten bestellen bij Foodhall Scheveningen

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

  • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “GORDIJN van € 17,99 voor € 12,99”

GORDIJN van € 17,99 voor € 12,99

  • Geldig t/m 2 oktober 2022
Ga naar “Huispak M t/m XXL € 19,99”

Huispak M t/m XXL € 19,99

  • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Fletcher bestaat 25 jaar! € 25,00”

Fletcher bestaat 25 jaar! € 25,00

  • Geldig t/m 2 oktober 2022
Ga naar “Huispak met legging M t/m XXL € 19,99”

Huispak met legging M t/m XXL € 19,99

  • Geldig t/m 9 oktober 2022

Vacatures

Ga naar “Storingsmonteur”

Storingsmonteur

  • RECO
  • Fulltime
StoringsmonteurStoringsmonteur

Topper

Ga naar “Dagcoördinator Publiek”

Dagcoördinator Publiek

  • ProDemos - Huis voor democratie en rechtsstaat
  • Parttime

Agenda

Ga naar “Sinfonia classics vioolconcert Mendelssohn”

Sinfonia classics vioolconcert Mendelssohn

  • Sinfonia Rotterdam
  • 5 oktober 2022
Sinfonia RotterdamSinfonia Rotterdam

Topper

Ga naar “Outdoor Valley Obstacle Run ”

Outdoor Valley Obstacle Run 

  • Outdoor Valley
  • 23 oktober 2022

Topper

Ga naar “Survival Run Outdoor Valley”

Survival Run Outdoor Valley

  • Outdoor Valley
  • 16 oktober 2022

Topper

Ga naar “Jubileumconcert Prinses Christina Concours 55 jaar”

Jubileumconcert Prinses Christina Concours 55 jaar

  • Prinses Christina Concours
  • 30 oktober 2022
Campagnebeeld-jubileum-PCC55_met-logoCampagnebeeld-jubileum-PCC55_met-logo

Topper

Ga naar “Museumnacht Den Haag”

Museumnacht Den Haag

  • 8 oktober 2022