Bij SALT op Scheveningen zijn de gerechten bereid met alle soorten… zout

Door Allan Vos 7 juli 2018

Denk je aan Scheveningen, dan denk je aan de zee. Denk je aan de zee dan denk je aan zout. Althans, wij wel. En zo lijkt zout ook de grote inspiratiebron te zijn voor het vernieuwde restaurant SALT Coastal Restaurant & Bar in het Scheveningse Bilderberg hotel. Dus dat wilden wij wel even uitproberen natuurlijk.

<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

Bij restaurant SALT in het luxe Bilderberg hotel vlakbij de boulevard van Scheveningen is de menukaart aangepast op het thema zout. De zilte zeelucht en het zoute zeewater van Scheveningen zijn een perfecte inspiratiebron voor dit fusion restaurant waar gasten wordt aangemoedigd aan shared dining te doen. Shared dining is helemaal van nu en het is daarnaast ook gewoon ontzettend gezellig om lekker hapjes van elkaars bord te snoepen.

Salt Coastal Bistro & Bar. Fotografie: Michelangelo Winklaar

Allereerst namen we een lekkere cocktail. Ik koos voor een Bubblegum en mijn tafelgenoot nam een Mangotcha (beiden € 11,50 per stuk). Het bijzondere aan deze smaakvolle drankjes is dat ze zijn klaargemaakt met wodka’s die in de bar van het restaurant zijn geinfuseerd. Dat betekent dat de smaak van planten, vruchten en kruiden worden overgebracht op dranken. Hierdoor ontstaat een eigen wodka en die was heerlijk.

Salt Coastal Bistro & Bar. Fotografie: Michelangelo Winklaar

Een lekker snackje bij onze drankjes kregen we ook. Zo aten we vers brood met kruidenboter waarbij je het zout er zelf overheen moest raspen (zo leuk!). Maar ook kregen we beiden een heerlijk opgemaakte oester en een crostini met zure komkommertjes. Het gerecht werd op een grote berg grof zout opgediend en zag er bijzonder uit. De smaken zoet, zout en zuur vulden elkaar erg mooi aan en de opmaak van de bordjes was prachtig.

Salt Coastal Bistro & Bar. Fotografie: Michelangelo Winklaar
Salt Coastal Bistro & Bar. Fotografie: Michelangelo Winklaar

Wij kozen voor het Salt Dining Menu van de Chef met vier gangen. Je betaalt hiervoor € 47,00 en mag het zelf samenstellen van een kaart met zeer ruim aanbod. Omdat we ons graag laten verrassen kozen wij voor de gerechtjes onder het kopje ‘Salt Specials’, oftewel: de specialty dishes van het restaurant. Als eerste kregen we sashimi van tonijn die supermals was. Er waren lekkere toefjes van wakame, komkommer en wasabi toegevoegd waardoor het gerecht erg Japans aandeed. Ook kozen we voor de softshell krab die heerlijk knapperig was.

Salt Coastal Bistro & Bar. Fotografie: Michelangelo Winklaar
Salt Coastal Bistro & Bar. Fotografie: Michelangelo Winklaar

Toen kwam er een tussengerecht. Dit was het eerste gerechtje dat we niet hoefden te delen. Immers is het menu er verder op gericht om samen te eten van de verschillende hapjes. Maar deze dus niet. En gelukkig maar, want het was zo lekker dat ik het niet had willen delen. Een mooi opgemaakt bordje met een kleine Croque Madame met truffel en lever ertussen en afgetopt met een kwarteleitje. Zo’n schattig en heerlijk boterhammetje hadden we nog niet eerder gezien én gegeten.

Salt Coastal Bistro & Bar. Fotografie: Michelangelo Winklaar

Het hoofdgerecht moesten we weer delen. Dit gerecht had de naam Surf ’n Turf gekregen en bestond uit een heerlijk malse runderlende en een enorme reuzengamba. Dit gerecht werd opgediend op een dikke plank van zout dat langzaam in de gegrilde groenten was getrokken die daardoor heel speciaal smaakten. Bij elk gerecht was er overigens zeer goed uitgekozen wijn. De rode wijn bij deze plank was zeer passend en gaf een voldaan gevoel om het menu mee af te sluiten.

Salt Coastal Bistro & Bar. Fotografie: Michelangelo Winklaar

Echt klaar waren we natuurlijk nog niet. Er hoort immers altijd een toetje bij een menu (gelukkig). En heerlijk dat de toetjes waren! Een brandende crème brulée werd gecombineerd met gin&tonic sorbetijs en komkommer en was daarom én fris en ‘warm’. Maar ook erg smakelijk was de macaron met verse vruchten en chocoladeijs. Het water loopt me weer in de mond als ik naar de foto’s kijk.

Salt Coastal Bistro & Bar. Fotografie: Michelangelo Winklaar
Salt Coastal Bistro & Bar. Fotografie: Michelangelo Winklaar

Na afloop is er nog een lekker kopje thee of koffie met een kleine caramelbrownie en dan is het toch echt tijd om naar huis te gaan. Het is bijzonder om de verhalen van onze ober te horen over de verschillende soorten zout die zijn gebruikt, net als de speciale manier waarom smaken zijn overgebracht op wodka’s, maar ook op groenten. Dit geeft de maaltijd iets extra bijzonders.

In elk geval is de conclusie over SALT dat het meer dan zeker de moeite waard is om hier eens (of vaker) aan te schuiven en dat de kok een wonder is met zout en smaken. Heerlijk!

Salt Coastal Bistro & Bar. Fotografie: Michelangelo Winklaar

Salt Coastal Bistro & Bar restaurants en horeca

nu gesloten17:00 - 21:30

Zwolsestraat 2, Scheveningen

Bekijk meer:restaurants en horeca
<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶