Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bestellen bij Sterrenchefbox: lekker, maar heel veel werk

Door Lizette Bremer 24 oktober 2020

‘Thuis koken als een sterrenchef: nog nooit zo makkelijk en betaalbaar’, lezen we op de site van Sterrenchefbox. Zij bezorgen complete menu’s aan huis, samengesteld door een Michelin bekroonde topchef. Maar je moet de viergangenmenu’s zélf bereiden aan de hand van hun (video)instructies. Ik kreeg een box om thuis uit te testen. Spannend!

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Ik hou best wel van kokkerellen. Het idee van Sterrenchefbox leek me dan ook erg leuk: het is volgens hen ‘jouw kans om thuis een topchef te zijn’.

Hoe werkt het

Allereerst ga je naar de website van Sterrenchefbox waar je uit vier menu’s kunt kiezen van vier verschillende topchefs. Je krijgt vier gangen, en elke box kost €54,50. Op de website is niet te lezen voor hoeveel personen dat is, toch nodig ik iemand uit om mee te eten. Wel zo gezellig.

Ik kies voor het menu van Ronald van Roon, de chef van Haags sterrenrestaurant Calla’s. Niet de minste dus! De chefs hebben volgens de site het meeste werk al voor je gedaan zodat jij ‘alleen de puntjes op de i hoeft te zetten’. Behalve het instructie- menu vertelt de chef via instructiefilms hoe je de gerechten afmaakt in je eigen keuken.

Tekst gaat verder onder de foto’s

Foto: indebuurt
Sterrenchefbox zegt duurzaam te zijn. Foto: indebuurt

Veel bakjes en zakjes

De bezorging van de box was wel een dingetje. Als je de box hebt besteld levert de koeltransporteur deze de volgende vrijdag of zaterdag bij je af, tussen 09:00 en 14:00 uur. Helaas kwam de transporteur in mijn geval een flink stuk later. En de box was enorm groot, dus je moet eerst alles uitpakken en in de koelkast doen.

Ik heb ongeveer 25 plastic bakjes en zakjes met minieme inhoud geteld, met erop keurig een etiketje met de bijbehorende gang (1, 2, 3 of 4). Er zit een magazine bij de box, met als thema duurzaamheid. Dat zie ik aan al het plastic niet echt terug, maar vooruit… aan de slag!

Eerste gang

sterrenschefbox
Foto: indebuurt

Na flink wat graven tussen de plastic bakjes vind ik uiteindelijk alle ingrediënten voor de eerste gang: lamellen van kabeljauw met compote van bospeen, kurkuma, kwartelei, kruiden sla en verjus vinaigrette. Niet iets waar ik zelf op zou komen, dus leuk om thuis te maken.

Op de foto zie je het resultaat: ik hoefde er niet veel te doen behalve alles zo neerleggen op het bord zoals aangegeven op de instructiekaart. Ik vond het best een uitdaging, want zo mooi als het plaatje op de website werd het niet. Het werd me duidelijk dat het menu echt voor één persoon is. Maar het was wel lekker!

Tweede gang

Foto: Sterrenchefbox.nl
Mooier kon ik het niet maken. Foto: indebuurt

De tweede gang bestaat uit Noordzee schol met peterselie korst, Zeeuwse mosselen, groenten bouquet en schaaldieren jus. Ik hou wel van een visje, dus vol enthousiasme pakte ik de plastic bakjes en zakjes erbij. Volgens de instructie moest ik drie dingen tegelijk doen: ‘Leg de schol op een plateau en doe op de schol de kruidenkorst. Smelt deze er overheen in de oven 150ºC, circa 4 minuten.’

Tegelijkertijd moest ik de mosselen in het vacuumzakje verwarmen en de groenten in een pan verwarmen. Voor een topchef allemaal een eitje, maar het zweet brak bij mij uit. Want timing is everything, weet elke topkok. Maar ja, ik ben maar een gewone burger. Het resultaat zie je op de foto: jij mag raden welke door mij is gemaakt en welke foto op de website stond!

Derde gang

sterrenschefbox
Foto: indebuurt

En dan nu de derde gang. Ik ben inmiddels redelijk overspannen, vooral na de jammerlijke mislukking van de tweede gang. Die zag eruit als een bord snot, en erg lekker was het ook niet.

Ik mag een ‘Barberie eendenborst’ met tomaten chutney maken. Erbij gebakken polenta, geroosterde mais en jus met chipotle peper. Als bijgerecht een taco met gekonfijte eendenbout en pico de gallo. Ook bij deze gang heb ik ondanks de duidelijke instructies alles verkeerd getimed. Ik had niet genoeg pannen om alles in te verwarmen, en ik vergat de polenta en de mais op tijd uit de oven te halen. Desondanks was de eend lekker mals! Alle ingrediënten van Sterrenchefbox zijn kakelvers, en dat proef je wel. 

De vierde gang

Foto: indebuurt
Zoals het er op de website uitziet.. Foto: Sterrenchefbox

Eigenlijk verheugde ik me vanaf het begin al op het toetje: Blanc manger (een soort zoete panna cotta-kaas) met frambozen, krokante brick (koekje) en donkere chocolademousse. Hiervoor hoefde ik (gelukkig) niet veel meer te doen dan alles netjes op het bord leggen. Ondanks de goede instructies zie je aan de foto’s vast wel dat dit niet helemaal gelukt is, maar dat ook aan de belichting liggen:). Het was in elk geval érg lekker, maar je moet wel een erge kluns zijn om dat te verpesten.

Conclusie: Sterrenchefbox is echt voor hobbykoks met geduld en gevoel voor timing (en voldoende pannen). Twee eigenschappen die ik helaas niet bezit. Enne.. als je duurzaamheid belangrijk vindt, ga je al het plastic waarin het bezorgd wordt ook niet waarderen.

Lees meer:

Eten bij Calla’s: Liefde voor eten leer je hier

Ja duh, natuurlijk zeiden wij ja toen restaurant Calla's aan de Laan van Roos en Doorn in Den Haag o...

Restaurant Calla’s in Den Haag behoudt Michelinster

Het is een spannende dag voor horecaondernemers door heel Nederland: in het DeLaMar Theater zijn de ...

Whoop Whoop! In Den Haag kun je nu ook vegan sushi bestellen

Eet je veganistisch en hou je van sushi? Dan kom je vaak niet verder dan een rolletje rijst met komk...

Bestellen bij: Fotogenieke én heerlijke fusion gerechtjes van Hanting Bistro

In deze tijd waar we nog geen restaurant mogen bezoeken is eten thuis laten bezorgen natuurlijk een ...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.