Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De strandtenten gaan open, maar niet helemaal. Lees hier hoe het zit:

Door Joyce Hoogland 18 mei 2020

Update: Veiligheidsregio Haaglanden heeft hierop gereageerd. Lees de reactie hier.

Het is prachtig weer, maar door de corona-maatregelen zijn de strandtenten nog gesloten. Vanaf 1 juni mogen terrassen en restaurants, en dus ook strandtenten, weer open. Maar dat duurt nog te lang volgens André Triep, de voorzitter van de vereniging van Strandexploitanten. “We houden het gewoon niet meer”. En daarom kun je vanaf woensdag 20 mei al bij meerdere strandtenten in Den Haag terecht.

“Het is komende week Hemelvaart en het wordt prachtig weer. Wij gaan onze toiletten openstellen, een beperkt aantal bedden verhuren en ook take-away regelen”, zegt André.

Strandbedjes

De terrassen van restaurants en café’s blijven voorlopig dicht, verzekert Triep, die ook eigenaar van strandclub Wij is. “Sommige strandtenten doen nu al aan take-away, waarbij een drankje of hapje besteld kan worden om mee te nemen. Alleen is er nu nog weinig plek om dat te nuttigen. Daarom willen we weer beginnen met het verhuren van bedden op het strand. Daar is ruimte genoeg voor. De bedden kunnen we met gemak tot wel drie meter uit elkaar zetten,” aldus André tegen onze collega’s van het AD.

Toestemming

De vereniging van Strandexploitanten heeft een brief naar de gemeente gestuurd waarin wordt aangekondigd dat zeventig strandtenten open gaan en hoe. Volgens André Triep gaan de exploitanten zich wel aan de geldende coronaregels houden, maar moeten ze echt iets doen om te kunnen overleven.

Dat beaamt ook Sabrina van strandtenten de Fuut en Kwartel. “Natuurlijk willen we open, maar wel met toestemming. We zijn al open voor take-away en willen nu ook bedden verhuren.”

Lees ook:

9 Pagina’s met oude foto’s van strandtenten op Kijkduin en Scheveningen

De oudste strandtent van Den Haag? Geen idee. Op Scheveningen is dat waarschijnlijk Peukie maar de K...

Strandtenten van het Zuiderstrand steunen elkaar ‘We zijn nu even geen concurrenten’

Sabrina van der Vloed van strandtent de Kwartel heeft vorig jaar strandtent de Fuut overgenomen. Ze ...

Fotoserie: lege stranden in Scheveningen

Naast een lege Haagse stad is ook Scheveningen nu (vrijdagmorgen) totaal verlaten. De mensen lijken ...

adv.