Een nachtje bij Des Indes, dat zou iedereen moeten doen
Wie kent het niet? Het grote, gele en vooral statige hotel Des Indes aan het Lange Voorhout in Den Haag....
Wil je met de feestdagen uit eten in Den Haag? Dan hebben wij een paar goede tips. Elk jaar brengt Lekker de top 500 van beste Nederlandse restaurants uit. In de lijst staan een aantal Haagse plekjes, leuk om eens uit te proberen.
Vorig jaar heeft topchef Rik van der Laar samen met zijn vriendin restaurant 6&24 geopend. “Vanuit de keuken komen er spannende combinaties, met niet te veel items op een bord en het draait altijd om de puurheid van een product”, aldus de chef.
Al jaren lang kookt chefkok Bas Oonk aan de Dunne Bierkade met een eigen, hedendaagse kookstijl. Bas haalt zijn producten zoveel mogelijk in de directe omgeving. Zo laat hij exclusief kaas maken bij kaasboerderij De Vierhuizen uit Zoeterwoude.
Je hoort het niet vaak: een Deens restaurant. Peter Sørensen volgt de New Nordic Cuisine in zijn restaurant met Deense Designmeubilair. De keuken kent twee menu’s: zes gangen vlees en vis of vegetarisch.
Restaurant Calla’s is al ruim 18 jaar in Den Haag te vinden en staat regelmatig in de Lekker top 100. Ook is dit restaurant in het bezit van een Michelinster. ‘Topproducten die met finesse bewerkt worden, uitgesproken smaken, gerechten die op een gelijkwaardig hoog niveau bereid worden’, zo staat te lezen in de Michelingids 2018.
Cottontree City, by Dimitri is een moderne stadsbistro. Je bestelt er geen voor-, tussen-, of hoofdgerecht maar een aantal kleine gerechtjes. Op die manier kun je van alles wat proeven en lekker lang tafelen.
Aan de Denneweg vind je het sfeervol ingerichte restaurant Dekxsels. Hier eet je gerechten ter grootte van een tussengerecht met mediterrane en Aziatische invloeden.
Het prachtige restaurant van Hotel Des Indes mag natuurlijk niet ontbreken in deze top 500. Vooral de high tea is daar befaamd.
Een typisch Frans restaurant met dagverse producten. Er zijn diverse menu’s in verschillende prijsklassen, dus voor iedereen wat wils. Je kunt al een driegangemenu bestellen voor €37,50.
Goed Indonesisch eten en Den Haag zijn al decennia lang met elkaar verbonden. Keraton Damai betekent ‘Paleis van de vrede’ en er worden authentieke (oost-) Javaanse gerechten geserveerd.
Aan de oude haven op Scheveningen is al jaren restaurant Lemongrass gevestigd. Je kunt er terecht voor lunch en diner en daarbij hebben ze een fijne uitgebreide wijnkaart. Zoals je in Scheveningen verwacht kun je hier vooral vis bestellen.
Al jaren heeft Mandarin Palace aan de Nicolaïstraat een vaste plek in de gids. Gastheer en sommelier Jason Yip en chef-kok Mai Lye Chen bereiden authentieke Chinese gerechten die je kunt delen.
Bij Oker kun je aan de bar terecht voor een snelle hap maar je kunt ook gezellig aan tafel gaan zitten voor een uitgebreid diner.
Patrom-cuisinier Marcel van der Kleijn is de culinaire inspirator van dit pittoreske restaurant. Veel van de gebruikte ingrediënten komen uit de groenten- en kruidentuin ‘Laantje voorham’.
Aan het gezellige Anna Paulownaplein in het Zeeheldenkwartier vind je restaurant Publique. In de keuken van dit restaurant wordt zoveel mogelijk met seizoensproducten van lokale leveranciers gekookt.
In de Nobelstraat vind je een heel romantisch terrasje, dit is onderdeel van restaurant Ñ. Hier kun je terecht voor echte Spaanse en Portugese tapas.
Chef-kok Sebastiaan Knottnerus opende vorig jaar zijn eigen seafood restaurant The Knott. In dit restaurant staat maar één menu op de kaart en wat daarin staat hangt af van het seizoen en de vangst van de dag.
Weer een fijn Indonesisch restaurant waar wordt gewerkt met dagverse producten. Op het menu staan veel diverse gerechten waaronder ook uit Malasië en Singapore.
Voor geen gedoe maar gewoon goed eten zit je bij Walter Benedict aan de Denneweg goed. Voor de lunch kun je hier terecht voor broodjes, salades en warme gerechten zoals mosselen met stokbrood en op de dinerkaart staan gerechten als eendenborst en risotto van bospadenstoelen.
Chef-kok Edwin van de Goor is nog niet zo lang de nieuwe eigenaar van Weduwe van der Toorn, maar hij heeft het visrestaurant wel weer helemaal op de kaart gezet. Het restaurant heeft een stoer interieur met houten vloeren, hoge krukken en schilderijen van echte zeebonken. Op de kaart staan onder andere heel wat vissen uit de Noordzee
Wox is al vijf jaar te vinden aan het Lange Voorhout. Vader Luciën Bastiaan en zoon Boris koken en bakken allerlei oosterse gerechten om samen te delen.
Blijf op de hoogte
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Den Haag en blijf op de hoogte van alles over en rondom Den Haag.
In onze gids
Nu gesloten
Populaire rubrieken