Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij consumptiehuis de Aanloop

Door Milene van Arendonk 18 april 2020

Wie kent ze niet? De Haagse cultuur in een keetje van 6 bij 6, ook wel: de koffietent. Er zijn nog zo’n 24 koffietenten her en der verspreid door Den Haag. Om 6 uur ’s ochtends zijn ze open om de arbeiders, voordat ze aan het werk gaan, van een bakkie pleuâh te voorzien. Tenminste, dat waren ze, want ook de koffietenten moeten hun deuren sluiten door de coronacrisis

Om het gemis van de koffietenten enigszins te beperken (of te verergeren) deelt fotografe Milene van Arendonk elke zaterdag foto’s van de koffietenten op Indebuurt Den Haag. Milene is gek op de Haagse koffietenten en komt er dan ook regelmatig, ze publiceerde er vorig jaar zelfs een boek over: Bakkie Pleuâh – binnenkijken bij Haagse koffietenten.

‘Is ut un lang vehaal? Nei hoâh, je ben voâh ut donkâh thùis’

Consumptiehuis de Aanloop

Met 85 jaar is deze koffietent misschien wel de oudste van Den Haag. Wellicht ook wel de bekendste dankzij het radioprogramma ‘De ochtenden’. Bij binnenkomst in consumptiehuis de Aanloop, aan het Jonckbloetplein, heten vergeelde foto’s van André Kuipers, Jozias van Aartsen en Wouter Bos je welkom.

Het is er zo klein dat je niet anders kan dan deel te nemen aan het gesprek. Neem van te voren wel even de krant door. Dan kan je mee ouwehoeren over onder andere Haagse politiek, voetbal en natuurlijk wereldproblemen die nog altijd in no-time worden opgelost.

Net als alle koffietenten heeft ook De Aanloop het lastig tijdens de crisis. Dus, als de crisis voorbij is ga vooral langs bij consumptiekiosk de Aanloop en bestel dan een lekkere uitsmijter, of 12-uurtje. Gegarandeerd dat je ervoor terug komt!

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Bekijk hier de foto’s:

De Aanloop door Milene van Arendonk
De Aanloop door Milene van Arendonk
De Aanloop door Milene van Arendonk
De Aanloop door Milene van Arendonk
De Aanloop door Milene van Arendonk

Lees ook:

Binnenkijken bij koffiekiosk ’t Pleintje

Wie kent ze niet? De Haagse cultuur in een keetje van 6 bij 6, ook wel: de koffietent. Er zijn nog z...
Koffiehuis Statenplein

Waarom zijn er zoveel koffiehuisjes in Den Haag?

Overal in Den Haag vind je koffiehuizen. Dan hebben we het niet over de hippe Starbucks en Anna & Ma...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.