Bij de Haagse Rem (30) kun je dag en nacht eten en drinken

Aangeboden door By REM

By Rem in Den Haag in het Zeeheldenkwartier
Op de hoek van de Prinshendrikstraat in Den Haag zit de zaak van Rem | Foto: By REM

In het Zeeheldenkwartier zit sinds afgelopen november By REM: een horecazaak die aanvoelt als je woonkamer én van 9.00 tot laat geopend is. Rem (30) is geboren en getogen in Den Haag en heeft altijd al een passie voor horeca gehad. Hij greep de kans om op de hoek van de Prins Hendrikstraat een eigen tent te beginnen.

“Het is het mooiste pand van de straat”, vertelt Rem over het pand waar voorheen Vincenzo’s zat. Dat is één van de redenen dat hij hier begon. “Ik wilde altijd al voor mijzelf beginnen en heb ook kansen gehad om een zaak te openen op een andere plek of een familiebedrijf over te nemen. Daar niet voor gaan was een bewuste keuze.” Nu kun je zeven dagen per week de hele dag bij Rem terecht voor koffie, maaltijden én cocktails.

Een gezellige tweede woonkamer

Rem begon als tiener al te werken in de horeca. “Horeca is mijn passie en mijn vak. Ik geniet hiervan en kan helemaal mezelf zijn”, vertelt hij. Hij maakte zijn studie af, maar wist: horeca is waar ik thuis hoor. En dat gevoel geeft hij iedereen die bij hem binnenkomt ook. “Het is als een tweede huiskamer. Voor gasten en personeel.”

Dat blijkt wel: de zaak is pas sinds november geopend en het loopt nu al storm. “Mensen blijven terugkomen en het personeel komt ook in hun vrije tijd hierheen”, vertelt Rem. Niet alleen omdat het één van de weinige zaken is die geopend is op maandagavond, maar vooral omdat het heel gezellig is. Rem: “Als je alleen binnenkomt, ben je eigenlijk nooit alleen. Ik maak een praatje met de gasten, het team doet dat ook en anders zitten er altijd mensen om mee te praten.”

Lees verder onder de foto >

Wijn, bier en bites | Foto: By REM

Wereldse keuken

Dat Rem een horecahart heeft, is duidelijk. “Onze kracht is service. Die service vind ik belangrijk: als je drie keer langs bent geweest, kennen we je naam.” Ook aan het menu wordt aandacht en liefde besteed. “We hebben een gezellig team. Iedereen voegt op hun eigen manier iets toe.” Aan de cocktailkaart werd bijvoorbeeld drie maanden gewerkt. “Die kaart wordt regelmatig vernieuwd. We hebben ook een kast met exclusieve dranken, zoals whiskey en rum uit verschillende landen”, licht Rem toe.

Niet alleen wat drank betreft is er variatie en hoge kwaliteit. Op het menu vind je bijvoorbeeld Turks roerei: menemen en traditionele, Javaanse Saoto soep. “Mijn moeder komt uit Istanboel en onze chef is Javaans. Eigenlijk heeft iedereen van ons een andere nationaliteit.” Natuurlijk ontbreken ook classics als bitterballen niet op de kaart.

Koffie tot cocktail

Zeven dagen per week openen de deuren van By REM om 9.00 uur al. Je dag hier beginnen met een bakkie koffie en wat lekkers kan dus gewoon. Eigenlijk is er voor elk moment van de dag iets op het menu te vinden. Rem: “Begin met een croissantje in de ochtend, ga voor pannenkoeken met rood fruit als brunch, kom samen dineren met pinchos en daarna kun je nog aan de cocktails.”

Elk seizoen verandert de kaart, maar favorieten zoals de bao bun blijven op het menu staan. Een blijvend pareltje op de kaart is de chicken and waffles, vertelt Rem. “Die kun je in Nederland verder alleen in Amsterdam krijgen.” Ook is hij trots op de cocktails. Zo werd met kerst de Grinch-cocktail geïntroduceerd en kun je nu ook een Plant the banana bestellen. Tip: op donderdagavond is het cocktailavond en betaal je slechts 7,50 euro voor een cocktail!

Lees verder onder de foto >

Cocktail of koffie – hier in Den Haag kan het allemaal | Foto: By REM

Events en reserveren

Dat is niet het enige leuke dat Rem organiseert aan de Prins Hendrikstraat in Den Haag. “We organiseren ook verschillende evenement, avonden, en nieuwe dingen voor de buurt, omdat why not?!” Eerder dit jaar organiseerde Rem nog een pubquiz in Den Haag. Dat was een groot succes! Daarom is het nu een maandelijks feestje. Je blijft op de hoogte van de evenementen door By REM te volgen op Instagram.

By REM is dagelijks geopend vanaf 9.00 uur en blijft open tot 2.00 uur in de nacht. In de ochtend kun je meestal nog wel een plekje vinden als je binnenloopt, maar van donderdag tot en met zondag is het snel vol. Zeker in de avonden. “Toen ik in november 2022 begon, had ik dit niet durven dromen”, zegt Rem stralend. Wil je zeker zijn van een plekje, reserveer dan via Instagram of door te bellen met 070 78 08 77 7.

By REM

Tasmanstraat 129, 2518 VL Den Haag

Nu geopend

Meer informatie

By REM

Tasmanstraat 129, 2518 VL Den Haag

Nu geopend

Meer informatie

Meer in deze categorie

Eten & drinken

Ga naar “Wijnwinkel Marius krijgt nu ook een eigen café”

Wijnwinkel Marius krijgt nu ook een eigen café

Ga naar “Unique is 22 jaar en heeft al haar eigen restaurant ‘De Suri’”

Unique is 22 jaar en heeft al haar eigen restaurant ‘De Suri’

Ga naar “Gallery61 heeft een nieuwe chef en wij kregen van hem een proeverij”

Gallery61 heeft een nieuwe chef en wij kregen van hem een proeverij

In onze gids

Ga naar “Aleppo Restaurant”

Aleppo Restaurant

 • Zoutmanstraat 2A
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Alle AH Kleintjes groentegemak van € 4,38 voor € 2,50”

Alle AH Kleintjes groentegemak van € 4,38 voor € 2,50

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 2 april 2023
Ga naar “Dolce Gusto Infinissima cosmic grey KP173B € 29,99”

Dolce Gusto Infinissima cosmic grey KP173B € 29,99

 • Dirk
 • Geldig t/m 1 april 2023
Ga naar “Op alle Lego bouwsets van € 26,97 voor € 17,98”

Op alle Lego bouwsets van € 26,97 voor € 17,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 9 april 2023
Ga naar “The Pink Stuff reiniger van € 3,99 voor € 1,99”

The Pink Stuff reiniger van € 3,99 voor € 1,99

 • Dirk
 • Geldig t/m 4 april 2023

Vacatures

Ga naar “Redacteur/Community Manager indebuurt Den Haag”

Redacteur/Community Manager indebuurt Den Haag

 • Indebuurt Den Haag
 • Tijdelijk

Agenda

Ga naar “Parkpop 2023”

Parkpop 2023

 • 11 juni 2023
Ga naar “The Life I Live 2023”

The Life I Live 2023

 • Van 26 apr t/m 27 apr
Ga naar “Bevrijdingsfestival 2023”

Bevrijdingsfestival 2023

 • 5 mei 2023
Ga naar “Concert Muse”

Concert Muse

 • 7 juni 2023
Ga naar “Vlaggetjesdag 2023”

Vlaggetjesdag 2023

 • 17 juni 2023