5 Haagse restaurants en cafés met de leukste terrastuinen

Door Joyce Hoogland 12 juni 2017

Het zomerse weer is er dan eindelijk. De zon schijnt en de temperatuur loopt al flink op. Tijd om de tuin in te gaan! In Den Haag zijn er een aantal verborgen terrastuinen waar je kunt genieten van een fris wijntje of een zomerse salade. Wij hebben alvast de leukste tuinen voor je verzameld.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

O’Casey’s

Sarah's Garden
Sarah’s Garden

De Ierse pub O’Casey’s, heeft een heerlijke beschutte, maar zonnige tuin. Wanneer je door de levendige bar loopt kom je uit in Sarah’s Garden met buitenbar. Wat je vast nog niet wist is dat de Ierse pub gehuisvest is in het oude koetshuis van Paleis Noordeinde, de tuin is dan ook officieel onderdeel van de paleistuinen. Hier worden bekende Ierse en Britse bieren geschonken zoals Guinness en Kilkenny en maar liefst 30 verschillende soorten whisky. Op het pubmenu staan ook traditionele gerechten zoals Fish & Chip en lamsburger.

Verder is O’Casey’s the pub to be voor wie van sport houdt. Vele wedstrijden worden hier uitgezonden op maar liefst 19 schermen. Zo hoef je niets te missen.

O’Casey’s cafés

nu open12:00 - 02:00

Noordeinde 140

Bekijk meer: cafés

Het Heden

Het Heden
Het Heden

Vlak naast O’Casey’s, een aantal deuren verder aan het Noordeinde, is Het Heden te vinden. Dit restaurant grenst aan de paleistuinen en heeft uitzicht op de koninklijke stallen. Het Heden oogt fris en modern met groene tinten en houten meubels. Maar het hoogtepunt van dit restaurant is wel de tuin. De vrolijk gekleurde kussentjes en relaxte loungebanken bieden een ontspannen mediterrane sfeer. De ene helft van de tuin biedt een koel plekje in de schaduw dankzij een dak van druiventrossen en achterin de tuin kun je vol van de zon genieten.

Het Heden lunch

nu open11:00 - 22:00

Noordeinde 148

Bekijk meer: lunch

De Salon

De Salon tuin
De Salon tuin

We blijven nog even aan het Noordeinde. Op de hoek van Paleis Noordeinde is ontbijt- en lunchroom De Salon gevestigd. Het restaurant, met gigantische kroonluchters heeft een pittoreske tuin waar je je in een Franse bistro waant. Je kunt hier de dag beginnen met een ontbijt en een kopje koffie. Ook voor lunch en diner ben je hier aan het juiste adres. Naast een restaurant is De Salon ook een Bed & Breakfast.

De Salon restaurants en horeca

nu open08:30 - 22:30

Noordeinde 140C

Bekijk meer: restaurants en horeca

Pavlov

Pavlov
Pavlov

De Haagse terrastuinen zijn natuurlijk niet alleen aan het Noordeinde te vinden. Denk bijvoorbeeld aan bar en restaurant Pavlov aan het Spui. Pavlov is omringt met theaters en bioscopen en het meest bijzondere aan de tuin van Pavlov is wel het uitzicht: de karakteristieke Nieuwe Kerk. voor de theaterbezoekers heeft Pavlov een speciaal menu waarbij het restaurant ervoor zorgt dat je op tijd bij de voorstelling bent. We moeten er natuurlijk nog niet aan denken, maar in de winter kun je in Pavlov lekker opwarmen bij de open haard.

Pavlov restaurants en horeca

nu open10:00 - 01:00

Spui 173

Bekijk meer: restaurants en horeca

Schlemmer

Schlemmer
Schlemmer

De tuin van restaurant Schlemmer is helemaal klaar voor het zomerseizoen. Sinds 1 april kun je in de beschutte stadstuin terecht voor een borrel, lunch en diner. Grote kans dat je hier BN’rs tegenkomt want Schlemmer is erg geliefd bij politici, acteurs en auteurs. Het doel van de eigenaar was om van Schlemmer een artiestencafé te maken. Vanwege de ligging bij de Koninklijke Schouwburg kwamen er namelijk al snel acteurs en regisseurs langs. Maar ook politici en studenten van de kunstacademie zien Schlemmer als thuisbasis.

Schlemmer restaurants en horeca

nu open11:00 - 01:00

Lange Houtstraat 17

Bekijk meer: restaurants en horeca
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶
Foutje gezien?

Lees mee en reageer!

Reactie