Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 Haagse restaurants en cafés met de leukste terrastuinen

Door Joyce Hoogland 7 april 2018

Het zomerse weer is er dan eindelijk. De zon schijnt en de temperatuur loopt al flink op. Tijd om de tuin in te gaan! In Den Haag zijn er een aantal verborgen terrastuinen waar je kunt genieten van een fris wijntje of een zomerse salade. Wij hebben alvast de leukste tuinen voor je verzameld.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Walter Benedict

Walter Benedict

De tuindeuren bij Walter Benedict staan regelmatig open bij lekker weer, maar wist je al dat je via deze deuren in een gezellige stadstuin terecht komt? Het café is bekend om het terrasje aan de voorkant op de Denneweg, maar als je van planten en groen en ruisende bladeren houdt, kom je in de binnentuin helemaal tot rust. De stijl van het restaurantgedeelte is mooi doorgetrokken naar buiten: een beetje hipster, maar net niet teveel 😉


Meer over Walter Benedict ontdekken?

Walter Benedict restaurants en horeca

Geopend09:00 - 23:00

Denneweg 69A, Den Haag

Bekijk meer:restaurants en horeca

O’Casey’s

Sarah's Garden
Sarah’s Garden

De Ierse pub O’Casey’s, heeft een heerlijke beschutte, maar zonnige tuin. Wanneer je door de levendige bar loopt kom je uit in Sarah’s Garden met buitenbar. Wat je vast nog niet wist is dat de Ierse pub gehuisvest is in het oude koetshuis van Paleis Noordeinde, de tuin is dan ook officieel onderdeel van de paleistuinen. Hier worden bekende Ierse en Britse bieren geschonken zoals Guinness en Kilkenny en maar liefst 30 verschillende soorten whisky. Op het pubmenu staan ook traditionele gerechten zoals Fish & Chip en lamsburger.

Verder is O’Casey’s the pub to be voor wie van sport houdt. Vele wedstrijden worden hier uitgezonden op maar liefst 19 schermen. Zo hoef je niets te missen.


Meer over O’Casey’s ontdekken?

O’Casey’s cafés

Geopend16:00 - 01:00

Noordeinde 140, Den Haag

Bekijk meer:cafés

Het Heden

Het Heden
Het Heden

Vlak naast O’Casey’s, een aantal deuren verder aan het Noordeinde, is Het Heden te vinden. Dit restaurant grenst aan de paleistuinen en heeft uitzicht op de koninklijke stallen. Het Heden oogt fris en modern met groene tinten en houten meubels. Maar het hoogtepunt van dit restaurant is wel de tuin. De vrolijk gekleurde kussentjes en relaxte loungebanken bieden een ontspannen mediterrane sfeer. De ene helft van de tuin biedt een koel plekje in de schaduw dankzij een dak van druiventrossen en achterin de tuin kun je vol van de zon genieten.


Meer over Het Heden ontdekken?

Het Heden Permanent gesloten

Dit bedrijf heeft de deuren permanent gesloten.

Noordeinde 148, Den Haag

Bekijk meer:Permanent gesloten

Pavlov

Pavlov
Pavlov

De Haagse terrastuinen zijn natuurlijk niet alleen aan het Noordeinde te vinden. Denk bijvoorbeeld aan bar en restaurant Pavlov aan het Spui. Pavlov is omringd met theaters en bioscopen en het meest bijzondere aan de tuin van Pavlov is wel het uitzicht: de karakteristieke Nieuwe Kerk. Voor de theaterbezoekers heeft Pavlov een speciaal menu waarbij het restaurant ervoor zorgt dat je op tijd bij de voorstelling bent. We moeten er natuurlijk nog niet aan denken, maar in de winter kun je in Pavlov lekker opwarmen bij de open haard.


Meer over Pavlov ontdekken?

Pavlov restaurants en horeca

Geopend10:00 - 01:00

Spui 173, Den Haag

Bekijk meer:restaurants en horeca

Schlemmer

Schlemmer
Schlemmer

De tuin van restaurant Schlemmer is helemaal klaar voor het zomerseizoen. Sinds 1 april kun je in de beschutte stadstuin terecht voor een borrel, lunch en diner. Grote kans dat je hier BN’rs tegenkomt want Schlemmer is erg geliefd bij politici, acteurs en auteurs. Het doel van de eigenaar was om van Schlemmer een artiestencafé te maken. Vanwege de ligging bij de Koninklijke Schouwburg kwamen er namelijk al snel acteurs en regisseurs langs. Maar ook politici en studenten van de kunstacademie zien Schlemmer als thuisbasis.


Meer over Schlemmer ontdekken?

Schlemmer restaurants en horeca

Geopend11:00 - 01:00

Lange Houtstraat 17, Den Haag

Bekijk meer:restaurants en horeca
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Eten & drinken

adv.