Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zonde! Haags museum moet permanent de deuren sluiten

Door Joyce Hoogland 19 oktober 2020

‘Je moet plotseling je huis verlaten, pakt een paar spullen in en je gaat naar een vreemd land. Je weet niet of je ooit nog terug kan’. In het Humanity House in Den Haag kun je ervaren hoe het is om een vluchteling te zijn. Erg interessant! Jammer genoeg is het museum nog maar een paar weken geopend.

Vanaf 1 november 2020 is het Humanity House gesloten, en niet tijdelijk.

Subsidie

De coronacrisis was de laatste druppel voor het museum. Vanaf maart kwamen er nog maar heel weinig bezoekers. Er waren eigenlijk geen inkomsten. Ook werd dit voorjaar bekendgemaakt dat het Humanity House geen subsidie zou krijgen.

Hanneke Propitius, directeur Humanity House: “Wij willen onze bezoekers, sprekers, studenten, partners en fondsen bedanken voor hun moed en lef om lastige onderwerpen met elkaar te bespreken om tegenstellingen te overbruggen.”

Tot het eind

Tot en met zaterdag 31 oktober is het museum aan de Prinsegracht geopend. Bezoekers kunnen de tentoonstelling Historytellers zien. Daarin laten drie kunstenaars hun familieverhaal uit oorlogstijd zien. Omar Imam heeft bijvoorbeeld een levensgroot beeld van een skippybal gemaakt voor zijn dochter. Het verhaal daarachter? Dat zie je in het museum 😉


Meer over Humanity House ontdekken?

Humanity House musea

Geopend10:00 - 17:00

Prinsegracht 8, Den Haag

Bekijk meer:musea

Lees ook:

2020-06-02 15:17:41 DEN HAAG - Koningin Maxima wordt rondgeleid over de tentoonstelling Koninklijk Blauw in het Kunstmuseum Den Haag, dat is heropend na een sluiting van elf weken vanwege de coronapandemie. Culturele instellingen mogen per 1 juni onder voorwaarden weer open. ANP POOL ROYAL IMAGES FRANK VAN BEEK

Alleen in Den Haag: Koningin Máxima op de fiets naar het museum

Zou jij haar herkend hebben? In een geel broekpak gewoon op de fiets. Koningin Máxima ging gisteren ...

Video: Zo ziet een bezoekje aan het Kunstmuseum in Den Haag er vanaf 1 juni uit

We mogen weer, vanaf maandag 1 juni zijn de musea weer open. Alleen is een bezoekje daaraan wel ande...

Meer over

Doen Nieuws

adv.