Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zin om dit weekend lekker vroeg los te gaan? Hier moet je naartoe!

Aangeboden door 27 club 21 november 2019

Ontspannen een drankje drinken met je vrienden of vriendinnen? Misschien een potje Stef Stuntpiloot spelen, of Krokodil met Kiespijn? Of heb je meer zin om te dansen? Waar je ook aan toe bent: bij 27 Club kun je altijd je ei kwijt.

27 Club is één van de nieuwste uitgaansgelegenheden in Den Haag. Hoewel de naam wellicht anders doet vermoeden, is het geen club in de traditionele zin van het woord. “Het is hier niet zo’n groot, onpersoonlijk hok als een echte club, met meerdere verdiepingen”, zegt eigenaar Dave Steijger. “We willen hier juist de gezelligheid van een echte bar behouden, maar er is wel wat meer ruimte dan in een kroeg. Hier kun je echt een feestje bouwen.”

Vroeg los

Volgens Dave wachten veel mensen tot na twaalf uur, of zelfs nog later, voordat ze een dansje komen wagen. “Nergens voor nodig”, zegt hij. “Je kunt hier al vroeg op de avond terecht. Mensen hoeven zich ook echt niet in te houden. Hier mag je nog lekker tegen de lampen slaan. We zijn trouwens heel open minded: iedereen is welkom.” Ook goed om te weten: je kunt in 27 Club de hele week terecht voor feesten en partijen.

27 Club binnen

Live hard, die young

Live hard, die young: dat is het motto van 27 Club. De naam is geïnspireerd op artiesten die op 27-jarige leeftijd overleden, zoals Amy Winehouse, Kurt Kobain en Jimi Hendrix. Mensen die alles uit het leven haalden wat erin zit. Dat is precies de insteek van 27 Club: wees jezelf, laat je niet leiden door anderen en maak van het leven een feest.

Binnen hangen veel fraaie portretten, die naar de overleden artiesten verwijzen. Luguber? Integendeel: juist een mooie nagedachtenis. “De muziek en persoonlijkheid van deze mensen heeft mij altijd gefascineerd”, vertelt Dave.

27 Club binnen

Leuke shows op zondag

Eigenaren Dave en Linda zorgen bovendien dat er regelmatig leuke events zijn. Elke tweede zondag van de maand is er bijvoorbeeld Cocktail. Met DJ! Daarnaast is er elke laatste zondag van de maand Drag Jukebox. Je kunt dan je favoriete plaat aanvragen bij een dragqueen, die jouw verzoekje omtovert tot een spetterende performance. Het is wel de bedoeling dat je bij het aanvragen van de plaat een donatie doet. Deze gaat namelijk naar een (steeds wisselend) goed doel. De eerste editie is aanstaande zondag 24 november vanaf 16.00 uur.

 


Meer over 27 club ontdekken?

27 club vrijetijd en uitgaan

Gesloten22:00 - 05:00

Achterom 8, Den Haag

Bekijk meer:vrijetijd en uitgaan

adv.