Wow! Het strand van Scheveningen is het decor van de opera Aïda

Door Joyce Hoogland 25 februari 2019

Het strand is natuurlijk niet alleen fijn om zomers op te zonnen, het is ook een prachtig decor. Vorig jaar kwamen we daar al achter met de voorstelling Carmina Burana en nu komt het operaspektakel Aïda naar Scheveningen.

Als wij het hebben over een spektakel, dan bedoelen we ook echt iets groots. Aïda wordt uitgevoerd door een projectkoor met 300 personen!

Aïda

Aïda is een opera van Verdi en speelt zich af in de woestijn tijdens een oorlog tussen het Egyptische en Ethiopische rijk. Zoals bij veel klassieke verhalen gaat het hier ook om een tragische liefde. De Egyptische legerkapitein Radames gaat namelijk met de dochter van de koning van Ethiopië, Aïda.

De originele opera duurt maar liefst 3 uur, dat is een beetje lang dus voor deze voorstelling is het ingekort naar 75 minuten.

Info

De strandopera is onderdeel van Festival Classique en wordt opgevoerd op donderdag 13, vrijdag 14 en zaterdag 15 juni van 21.00 tot 22.30 uur op het strand van Scheveningen. Vanaf april zijn de kaartjes verkrijgbaar, wat die gaan kosten is nog niet bekend.

Meer over

Doen

adv.