Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Whuut! Iedereen kan naar binnen bij supergeheime Haagse organisaties

Aangeboden door Internationale Open Dag 16 september 2018

Altijd willen weten hoe het er aan toe gaat bij het Internationaal Strafhof, het Vredespaleis, de OPCW, Eurojust of het Huis van Europa? Dan hebben we goed nieuws. Op zondag 23 september kan je spieken binnen de muren van deze internationale organisaties tijdens de Haagse Internationale Open Dag.

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Serieus? Die reactie hadden wij ook. Want hoe spannend is het om te mogen gluren achter de deuren van bijvoorbeeld het Internationaal Strafhof? En hoeveel mensen ken jij die een lezing hebben bijgewoond van het hoofd van Europol’s European Cybercrime Centre? Niet veel waarschijnlijk, en jij kan daar één van zijn.

Internationale stad van Vrede en Recht

Wist je dat Den Haag wereldwijd bekend staat als de internationale stad van Vrede en Recht? Dat komt doordat veel belangrijke internationale organisaties zoals het Internationaal Strafhof, het OPCW, Eurojust en het Vredespaleis hier gevestigd zijn. (En jij maar denken dat we alleen om ‘Oh Oh Cherso’ bekend stonden)

Aanmelden en programma

Op 23 september openen deze organisaties die (achter de schermen) zulk belangrijk werk verrichten om de wereld veiliger en beter te maken, hun deuren. Die dag kom je onder andere te weten over de verschillende vormen van rechtspraak, internationale veiligheid en mensenrechten. Je kan je aanmelden tot 21 september en dat doe je hier. Goed om te weten: er zijn je al 2100 mensen voor gegaan en er zijn nog een beperkt aantal plekken. Toegang is gratis. Bekijk op de volgende pagina’s de beschikbare plekken.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Internationale Open Dag. Meer over Internationale Open Dag ontdekken?

Internationale Open Dag overige bezienswaardigheden

, Den Haag

Bekijk meer:overige bezienswaardigheden

Internationaal Strafhof

Het Internationaal Strafhof onderzoekt en vervolgt, waar nodig, individuen verdacht van de meest ernstige misdrijven die de gehele internationale gemeenschap aangaan en wanneer begaan na 1 juli 2002; genocide, oorlogsmisdrijven en misdaden tegen de menselijkheid.

Aanmelden en informatie over het programma van het Internationaal Strafhof vind je hier.

Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW)

Tijdens de Internationale Open Dag bij de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) – Winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede 2013 voor zijn uitgebreide inspanningen om de wereld van chemische wapens te doorbreken-, kom meer te weten over chemische wapens, waarom we samen moeten werken om ze volledig te elimineren en hoe je kunt helpen.

Aanmelden en informatie over het programma van het OPCW vind je hier.

International Residual Mechanism for Criminal Tribunals (IRMCT)

Het International Residual Mechanism for Criminal Tribunals (The Mechanism) is een organisatie van de Verenigde Naties (VN) die is gemandateerd om een ​​aantal essentiële taken uit te voeren die eerder zijn uitgevoerd door het Internationaal Straftribunaal voor Rwanda (ICTR) en het Internationaal Straftribunaal voor het voormalige Joegoslavië (ICTY).

Aanmelden en informatie over het programma van het IRMCT vind je hier.

Haagse Conferentie voor Internationaal Privaatrecht (HCCH)

De Haagse Conferentie voor Internationaal Privaatrecht viert de 125 jaar waarin het leven over de grens vorm krijgt. De oudste internationale organisatie in Den Haag, het is ook de enige in Den Haag die internationale verdragen ontwikkelt: Haagse Conventies.

Aanmelden en informatie over het programma van het HCCH vind je hier.

Huis van Europa

Het Huis van Europa is de thuisbasis van de vertegenwoordiging van de Europese Commissie en het Europees Parlement Liaisonbureau in Nederland. Tijdens de Internationale Open Dag in Den Haag, enkele dagen voor de Europese Dag van de Talen, zullen we ons richten op talen en hoe deze de geschiedenis van Europa hebben gevormd.

Aanmelden en informatie over het programma van het Huis van Europa vind je hier.

Eurojust

Eurojust

Met behulp van Eurojust worden terroristen opgesloten, mensensmokkelaars opgepakt en cybercriminaliteit ingeperkt. Het zijn maar een paar van de successen van de organisatie die criminelen sneller en efficiënter voor de rechter probeert te krijgen.

Aanmelden en informatie over het programma van Eurojust vind je hier.

International Baccalaureate (IB)

Het International Baccalaureate (IB) biedt educatieve programma’s voor studenten van 3 tot 19 jaar, die allemaal gericht zijn op het leren van studenten om kritisch en onafhankelijk te denken, en met zorg en logica te informeren. We worden gesteund door IB-leraren en -coördinatoren die de IB-curricula op bijna 5.000 scholen in meer dan 150 landen op zes continenten ontwikkelen en promoten, waardoor de visie van onze oprichters op een internationale opleiding echt tot leven komt.

Aanmelden en informatie over het programma van het International Baccalaureate vind je hier.

Uitgebreid programma in het Museon

Museon
Museon

Tijdens de Internationale Dag is er in het Museon ook een uitgebreid programma dat u kunt volgen, met onder andere een lezing door het hoofd van Europol’s European Cybercrime Centre, de herlancering van de Just Peace-app door de wethouder van Internationale Zaken, Saskia Bruines en een informeel debat over de toekomst van de Verenigde Naties.

Klik hier voor het gehele programma in het Museon en registratie.

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

adv.