Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van fotografie tot seksles: 10+1 uittips voor Museumnacht 2018

Door Joyce Hoogland 1 oktober 2018

Heel de nacht naar een schilderij staren klinkt slaapverwekkend, maar de Haagse Museumnacht is veel meer dan dat. Zaterdag 6 oktober kun je tot in de late uurtjes naar  bijzondere optredens, aparte kunstwerken bekijken en meedoen met maffe workshops met het thema ‘In vuur en vlam’.

Tijdens de Haagse Museumnacht, zaterdag 6 oktober, verzorgen meer dan 30 musea en culturele instellingen een programma vol activiteiten. Een kaartje kost € 16,50 en bestellen kan hier. Wij hebben de leukste uitjes geselecteerd. 

Pagina 1/11
⟵ swipe swipe ⟶

In een limousine naar het fotomuseum

In het fotomuseum waan je je in de wereld van de rijken. Topfotografe Lauren Greenfield heeft een expositie samengesteld over hoe rijk we echt zijn. Wat hebben gouden handtassen, glimmende sportauto’s en luxe villa’s daarmee te maken? Stof om over na te denken 😉 maar dan wel in een luxe setting. Voor één nacht wordt het fotomuseum een club, de rode loper gaat uit en de champagne staat klaar. Ook kun je je met een limousine tussen het centrum en het museum laten vervoeren. Zo cool!


Meer over Fotomuseum Den Haag ontdekken?

Fotomuseum Den Haag musea

Vandaag gesloten

Stadhouderslaan 43, Den Haag

Bekijk meer:musea

Rollerdisco

Foto Facebook Museumnacht Den Haag

Dit heeft niks met musea te maken, maar het is wel leuk: de rollerdisco. In het Atrium van het stadhuis kun je zaterdag 6 oktober vanaf 20.00 uur los gaan op wieltjes en muziek van een dj. De rollerskatedisco is alleen te bezoeken met een kaartje voor de museumnacht en je kunt je eigen skates of rolschaatsen meebrengen, maar je kunt ze ook ter plekke huren voor € 2,50.

Dit wil je toch! Den Haag krijgt weer een rollerdisco :)

Heerlijk dansbaar nieuws vandaag: binnenkort kun je de jaren 80 weer herbeleven in een echte rollerd...

Meer over Atrium, City Hall ontdekken?

Atrium, City Hall gemeentediensten

Geopend07:00 - 20:30

Spui 70, Den Haag

Bekijk meer:gemeentediensten

Duizend-en-één-nacht

Foto ter illustratie

Dompel je onder in een wereld vol kleuren, geuren en Oosterse mystiek. In het Gemeentemuseum zijn veel muzikale optredens, er zijn verhalenvertellers, handlezers en Henna kunstenaars. Terwijl je van de Oosterse kunst geniet kun je ook nog eens allerlei hapjes en drankjes proeven.


Meer over Kunstmuseum Den Haag ontdekken?

Kunstmuseum Den Haag musea

Vandaag gesloten

Stadhouderslaan 41, Den Haag

Bekijk meer:musea

Digitale yoga

Je mobieltje, wie kan er nog zonder?! Wist je dat je tijdens het maken van een selfie heel wat spieren gebruikt? Speciaal voor de mobielverslaafden is er deze nacht een interactieve yogales met je telefoon. Dus verwacht een duckface oefening, Netflix and chill en de downward facing call.

De yogales wordt gegeven in Zaal 3 aan de Constant Rebecqueplein 20A om 21.00 uur, 22.00 uur en 23.00 uur.

Liefde in de Gevangenpoort

Gevangenpoort
Gevangenpoort

Ga mee met een rondleiding door de eeuwenoude cellen van de Gevangenpoort en ontdek de liefdesverhalen die schuilgaan achter deze middeleeuwse gevangenis! Van broederliefde tot ontsnappingspogingen, van martelaarschap tot een gedwongen huwelijk: de liefde achter tralies kan vele vormen aannemen. Wie weet loop je tijdens deze rondleiding nog wel een oud-gevangene tegen het lijf… Tip: tijdens het eventuele wachten is er gratis warme koffie, thee en chocomel! In de gangenpoort kun je ook nog eens een mugshot laten maken, je krijgt de foto gelijk mee.


Meer over Museum de Gevangenpoort ontdekken?

Museum de Gevangenpoort musea

Vandaag gesloten

Buitenhof 33, Den Haag

Bekijk meer:musea

Museum Meermanno

Bij museum Meermanno is een geheime tuin. Daar staan allemaal tentjes waarin je wordt verrast met bijzondere verhalen. Verder zijn er muzikale optredens en is er zelfs een minicollege.

Museum Meermanno

Deze toffe dingen zijn te doen tijdens Museumnacht

Spannende dingen in intieme tentjes, een liefdesliedjes sing-a-long, een ondeugende workshop of een ...

Meer over Huis van het boek ontdekken?

Huis van het boek musea

Vandaag gesloten

Prinsessegracht 3, Den Haag

Bekijk meer:musea

Kerktoren

De Haagse toren betreden is een must voor elke Hagenees. Maar ben je wel eens ’s avonds zo hoog geweest? Dat uitzicht is vast adembenemend en anders zijn het de 288 treden wel 😉 De laatste klim naar boven is om middernacht.


Meer over Grote Kerk ontdekken?

Grote Kerk bezienswaardigheden

GeopendHele dag

Kerkplein, Den Haag

Bekijk meer:bezienswaardigheden

Ontdek alles over schaamhaar en borsten

Kaat, een jonge seksuologe en psychologe geeft bij Huygens Hofwijck een presentatie over seksualiteit. Je ontdekt daar alles over schaamhaar, borsten, seksuele mythes en krijgt spannende tips om je eigen seksleven naar een hoger plan te tillen. Wie Kaat is? Je kent de Belgische vast wel, zij is onder andere bekend van ‘Spuiten en slikken’ en het programma Galileo.

De presentatie is van 21.00 tot 21.30 uur aan het Westeinde 2a. Tijdens de avond kun je ook nog een bijzondere nachtwandeling maken in de tuin van Hofwijck.

Roaring 20’s

Roaring 20’s

Cool die roaring 20’s! Toen mannen nog in pak, met hoge hoed en met goede manieren rondliepen 😉 en vrouwen in prachtige sierlijke en sexy jurkjes. In museum Swaensteyn ga je terug naar die tijd. Je kunt niet alleen mooie foto’s bekijken, maar ook zelf een dansje wagen en in 20’s stijl op de foto. Het museum is te vinden aan de Herenstraat in Voorburg.

Boottochtje

Willemsvaart

Bekijk Den Haag eens vanaf het water. De Willemsvaart verzorgt deze nacht romantische boottochten door de Haagse grachten. Aan de Toussaintkade ter hoogte van nummer 19 kun je instappen en het tochtje duurt een klein uurtje. Uitstappen is mogelijk bij het Hilton hotel en de Hooikade, maar je kan natuurlijk ook lekker blijven zitten, dan kom je weer terug bij het startpunt. Er vertrekt ieder uur een boot. Meevaren kost 5 euro.


Meer over De Willemsvaart ontdekken?

De Willemsvaart vrijetijd en uitgaan

De la Reyweg 202, Den Haag

Bekijk meer:vrijetijd en uitgaan

Afterparty

Magazijn Den Haag
Magazijn Den Haag

Heel de avond lekker cultureel geweest? Tijd om met de voetjes van de vloer te gaan. In het Magazijn is de officiële Museumnacht afterparty. Deze begint om 01.00 uur en gaat door tot in de vroege uurtjes (05.00 uur).


Meer over Het Magazijn ontdekken?

Het Magazijn discotheken

Vandaag gesloten

Grote Markt 10, Den Haag

Bekijk meer:discotheken
Pagina 1/11
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.