Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Uniek: op deze dag kun je binnenkijken bij het Internationaal Strafhof en meer geheime organisaties

Aangeboden door Internationale Open Dag 9 september 2019

Altijd willen weten hoe het er aan toe gaat bij het Internationaal Strafhof, het Vredespaleis, de OPCW, Eurojust of het Huis van Europa? Dan hebben we goed nieuws. Op zondag 22 september kun je binnenkijken bij deze geheime organisaties tijdens de Internationale Open Dag. De toegang is gratis.

Verwacht een boeiende, leerzame dag op 22 september. Het is namelijk niet alleen binnenkijken. Elke deelnemende organisatie heeft zijn eigen programma waarbij je meer leert over verschillende vormen van rechtspraak, internationale veiligheid en mensenrechten.

Deelnemende organisaties

Onze stad is rijk aan internationale organisaties die werken aan een veilige en betere wereld. Bezoek bijvoorbeeld het OPCW (organisatie voor het verbod op chemische wapens) en kom meer te weten over chemische wapens en waarom we samen moeten werken om ze volledig te elimineren.

‘Geef jouw mening over anti-terrorisme maatregelen’

Of bezoek Eurojust en ontdek wat Den Haag doet om officieren van Justitie te ondersteunen om grote grensoverschrijdende misdaad aan te pakken. Wil je zelf wat inbrengen? Ga dan naar het Nutshuis en geef jouw mening over anti-terrorisme maatregelen. Dit is nog maar een kleine greep van wat er allemaal te doen is tijdens de Internationale Open Dag. Klik hier voor de lijst met deelnemende organisaties en hun activiteiten.

Aanmelden

Zien we je daar? Tof! Registeren kan tot vrijdag 20 september 12.00 uur op www.internationaledag.nl. Je kunt je voor maximaal 3 organisaties aanmelden. De meeste rondleidingen zullen alleen in het Engels worden aangeboden. Omdat de toegang tot de organisaties van vrede & recht zo uniek is raken de inschrijvingen snel vol. Wees daarom snel!

Bekijk ook alvast de video.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Internationale Open Dag. Meer over Internationale Open Dag ontdekken?

Internationale Open Dag overige bezienswaardigheden

, Den Haag

Bekijk meer:overige bezienswaardigheden

adv.