Uittips: Bijzonder avondje uit, kijkje bij de Rotterdamsebaan en in gesprek met Daphne Deckers

Door Joyce Hoogland 12 januari 2018

Zo, ben je weer helemaal bijgekomen van die drukke decembermaand? Tijd om weer eens wat leuks te doen. Voor dit weekend zijn wij op zoek gegaan naar leuke uitjes in Den Haag. Veel plezier!

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Avondje uit

In het Paard is vrijdag 12 januari een bijzonder optreden van de dansgroep 155 (spreek je uit als: één, vijf, vijf). Het optreden is een combinatie van dans, livemuziek en theater. Het is lastig uit te leggen dus bekijk maar even hun zelfgemaakte videoclip. Een kaartje kost 19 euro en reserveren kan hier.

Paard poppodia

nu openHele dag

Prinsegracht 12, Den Haag

Bekijk meer:poppodia

 Kijken bij de Rotterdamsebaan

Op zaterdag 13 januari opent het project Rotterdamsebaan de poorten van de werkterreinen in de Binckhorst en de Vlietzone. Iedereen is tussen 12.30 en 16.30 uur welkom om de werkzaamheden van dichtbij te bekijken, waaronder ook de mega-tunnelboormachine. Klik hier voor meer informatie over de open dag.

Foto: Facebook Rotterdamsebaan

Haagse bioscoopgeschiedenis

Vorige week plaatsten wij een artikel over de geschiedenis van de Haagse bioscopen. Wil je daar meer over weten? Vanaf zaterdag 13 januari is er in het Filmatelier de lezingreeks: Het alfabet van de Haagse bioscoopgeschiedenis. Elke tweede zaterdag van de maand komt een andere bioscoop aan bod, deze zaterdag is dat de Asta.

Asta Den Haag 1958. Foto Pier van der Ham, archief filmhuis Den Haag
Asta Den Haag 1958. Foto Pier van der Ham, archief filmhuis Den Haag

Filmatelier vrijetijd en uitgaan

Herenstraat 8d, Den Haag

Bekijk meer:vrijetijd en uitgaan

Laatste weekend Cool Event

Meer dan twee maanden lang konden we in Scheveningen glijden van een 30 meter lange roetsjbaan en genieten van spectaculaire ijssculpturen. Het evenement is alweer bijna afgelopen. Alleen dit weekend kun je nog van de grote glijbaan en kijken naar de ijskunstwerken. Na zondag 14 januari wordt alles afgebroken. Wel kun je nog tot en met 20 januari schaatsen op het Kurhausplein.

Cool Event Scheveningen. Foto Casper van Dort
Cool Event Scheveningen. Foto Casper van Dort

Daphne Deckers

Zondag 14 januari is Daphne Dekkers te gast bij boekhandel Paagman aan de Frederik Hendriklaan. Daphne wordt geïnterviewd naar aanleiding van haar essay ‘Sterrenstof’ dat zij schreef voor ‘De maand van de spiritualiteit’. In de essay beschrijft Daphne hoe zij de verschillende fases van haar moederschap heeft beleeft. Voor aanmelden en informatie klik hier.

Daphne Deckers. Foto ANP
Daphne Deckers. Foto ANP

Paagman Frederik Hendriklaan boekhandels

nu gesloten09:00 - 21:00

Frederik Hendriklaan 217, Den Haag

Bekijk meer:boekhandels

Lekker sportief

Zondag 14 januari wordt de Den Haag Strandmarathon gelopen. Vind je rennen over het mulle zand tegen de wind in een beetje te heftig, dan kun je ook mee doen aan de wandelmarathon. De afstanden zijn 5, 10, 20 of 30 kilometer. De opbrengst van het evenement gaat naar De Schakel in Loosduinen, een centrum waar kinderen met een lichamelijke of meervoudige beperking wonen. Aanmelden voor de loop kan hier.

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen