Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Toerist in eigen stad: Dit is de top 12 must-see van Den Haag!

Overal in Den Haag vergapen toeristen zich aan de mooie gebouwen en bijzondere musea. Hoe leuk om deze zomer de toerist in eigen stad uit te hangen. Met een frisse blik genieten van Den Haag. Pak je fiets en gaan! Dit is de top 12 must-see van Den Haag!

Pagina 1/12
⟵ swipe swipe ⟶

Mauritshuis

Mauritshuis
Foto: Mauritshuis | Meisje met de parel

Natuurlijk moet iedereen die in Den Haag woont ‘Het meisje met de parel’ en ‘Het Puttertje’ in ieder geval een keer in het echt gezien hebben. Het Mauritshuis is zo’n prachtig museum, niet voor niets dat toeristen alleen al daarvoor naar onze stad komen.


Meer over Mauritshuis ontdekken?

Mauritshuis musea

Gesloten10:00 - 18:00

Plein 29, Den Haag

Bekijk meer:musea

Binnenhof & Ridderzaal

Fontein Binnenhof

Het hart van politiek Nederland. Het Binnenhof is op zichzelf ook een heel mooi plein met natuurlijk de indrukwekkende Ridderzaal als stralend middelpunt. Altijd leuk om politici te spotten en natuurlijk een Italiaans ijsje eten!

Scheveningen

Natuurlijk ga je een dagje lekker bakken op het strand. Er is zoveel leuks te doen op de Pier, je moet zeker even op de tokkelbaan en in het reuzenrad! En als je er dan toch bent… Het Kurhaus, een icoon. Neem eens een kijkje binnen.

Schotse Hooglanders

Schotse Hooglanders Westduinpark
Foto: Eckhardt Fotografie

In het Westduinpark (opgang Fuutlaan) is het bijna gegarandeerd succes: De kudde Schotse Hooglanders. Een imposante familie die daar rustig graast en ligt. Dat moet je een keer gezien hebben!

Madurodam

madurodamNatuurlijk hoort een bezoekje aan Madurodam er ook bij! Met op dit moment de geweldige huldiging in het mini van de voetbal leeuwinnen.


Meer over Madurodam ontdekken?

Madurodam

Gesloten09:00 - 20:00

George Maduroplein 1, Den Haag

Paleis Noordeinde

Zomeropenstelling Paleis Noordeinde

Het imposante Paleis Noordeinde midden in de stad is maar zelden open, mocht je de kans een keer hebben (doorgaans in de zomermaanden) dan zeggen wij: doen! Het werkpaleis van de koning moet je een keer van binnen hebben gezien.

Escher museum

escher-paleis

Escher in Het Paleis toont permanent de wereldberoemde, fantasievolle voorstellingen van de kunstenaar M.C. Escher en is gevestigd in het voormalige winterpaleis van koningin-moeder Emma. Het is in Den Haag het enige openbare gebouw waar je het echte paleis gevoel nog kunt ervaren.


Meer over Escher in het Paleis ontdekken?

Escher in het Paleis musea

Gesloten11:00 - 17:00

Lange Voorhout 74, Den Haag

Bekijk meer:musea

Naar het Omniversum

omniversum

Natuurlijk moet je een film hebben gezien op het gigantische scherm van het Omniversum. En als je daar toch bent, pak dan ook gelijk even het Gemeentemuseum en het Museon mee. Een cultureel dagje voor de hele familie!


Meer over Omniversum ontdekken?

Omniversum bioscopen

Gesloten10:30 - 16:00

President Kennedylaan 5, Den Haag

Bekijk meer:bioscopen

Panorama Mesdag

Panorama Mesdag
Foto: Panorama Mesdag

Het is het oudste panorama ter wereld dat nog op de oorspronkelijke locatie te zien is. Mesdag beschouwde het als zijn meesterwerk. Een panorama is een groot rond schilderij dat gebruik maakt van een optische illusie. Uniek om te zien!


Meer over Panorama Mesdag ontdekken?

Panorama Mesdag musea

Gesloten10:00 - 17:00

Zeestraat 65, Den Haag

Bekijk meer:musea

Vredespaleis

Vredespaleis Den Haag

Niet te missen in Den Haag, dit prachtige, haast sprookjesachtige gebouw. Slechts twee keer per jaar is het Vredespaleis geopend voor publiek, meestal in de zomer en de winter. Laat je dan vooral een keertje rondleiden en leer alles over de functie en de geschiedenis van dit iconische gebouw.


Meer over Vredespaleis ontdekken?

Vredespaleis musea

Carnegieplein 2, Den Haag

Bekijk meer:musea

Beklim de Grote Kerk

grotekerk_denhaag

Beklim de Haagse Toren van de Grote Kerk tijdens deze rondleiding, leer meer over de geschiedenis van dit 15e-eeuwse monument en geniet boven van het spectaculaire uitzicht over Den Haag, Scheveningen en Kijkduin! Onder leiding van een gids beklim je de 288 treden en neem je regelmatig een pauze hoor 😉


Meer over Grote Kerk ontdekken?

Grote Kerk bezienswaardigheden

GeopendHele dag

Kerkplein, Den Haag

Bekijk meer:bezienswaardigheden

Winkelen op de Denneweg

Denneweg, Den Haag
Denneweg, Den Haag

Winkelen op de Denneweg is toch wel een must als je in Den Haag woont. Geniet van de leuke boetiekjes en heerlijke speciaalzaken. De dag sluit je natuurlijk af met een hapje en drankje bij een van de fijne restaurantjes van dit sfeervolle straatje.

 

Pagina 1/12
⟵ swipe swipe ⟶

adv.