Tof! Op de Nieuwe Energie Bootcamp zijn veel leuke (gratis) dingen te doen

Aangeboden door Duurzaam Den Haag 5 juni 2019

Save the date en blok hem alvast in je agenda: op zaterdag 15 en 22 juni (van 12.00 tot 17.00 uur) kun je meedoen aan de Nieuwe Energie Bootcamp! Tijdens de Bootcamp zijn verschillende gratis activiteiten te doen waarbij je zelf energie kunt opwekken en meer te weten komt over hoe je energiezuinig(er) kunt leven.

Pagina 1 / 3
⟵ swipe swipe ⟶

Fiets een smoothie bij elkaar of laat een foto maken door te springen en zo energie te verzamelen. Of draai aan het rad van fortuin en maak kans op duurzame prijzen! Ook de minder sportievelingen kunnen zich goed vermaken en zien hoe je kookt op een inductie kookplaat (en de gerechtjes proeven!)

Tekst gaat door na foto >

Beeld: Duurzaam Den Haag

De Nieuwe Energie Bootcamp

Waarom de Nieuwe Energie Bootcamp? Om je op een leuke manier te laten wennen van het aardgas af te gaan! Aardgas is een fossiele brandstof waarmee we onze huizen verwarmen en waarmee we koken. Maar als je aardgas verbrandt, komt er CO2-uitstoot vrij en dit verwarmt de aarde op. Daarom gaan we over een paar jaar onze huizen op een andere manier verwarmen. ‘Van het gas af gaan’ wordt dit genoemd. Maar hoe gaan we dan koken zonder gas of onze huizen verwarmen?

Van het gas af

Kom tijdens  Vier de Natuur in Moerwijk (15 juni) en het Laakfestival in het Laakkwartier (22 juni) langs bij de Nieuwe Energie Bootcamp! Het team Duurzaam Den Haag staat dan voor je klaar om je alles te vertellen over dat ‘van het gas afgaan.’ Daarnaast zijn er allemaal leuke, gratis activiteiten te doen voor het hele gezin, waarbij je zelf energie kan opwekken.

Tekst gaat door na foto’s >

Beeld: Duurzaam Den Haag

Wat is jouw wens?

Ook ontmoet je de buurtteams Energierijk Moerwijk en Energierijk Molenwijk, een team van enthousiaste bewoners dat een buurtplan maakt voor een aardgasvrije en groene wijk, dat voldoet aan de eisen en wensen van de mensen die in de buurt wonen. Wat is jouw wens voor een mooie en schone wijk? Kom naar de Nieuwe Energie Bootcamp en laat het Duurzaam Den Haag weten!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Duurzaam Den Haag. Meer over Duurzaam Den Haag ontdekken?

Duurzaam Den Haag coaches

Riviervismarkt 5, Den Haag

Bekijk meer:coaches

Pssst: wil je meer weten over koken op inductie? Klik dan door naar de volgende pagina!

Koken op inductie

Beeld: Duurzaam Den Haag

Wokken, stoven en sudderen zonder aardgas, hoe zal dat in de toekomst gaan? Je kookt dan op een inductiekookplaat, zonder vlam. De enige manier om te weten hoe het is om op inductie te koken, is om het zelf uit te proberen.

In juni start Duurzaam Den Haag met een bruikleenactie waarmee je zelf voor vier weken gratis een inductiekookset kunt lenen. Hiermee ervaar je zelf hoe je kunt bakken, wokken en braden. Check www.duurzaamdenhaag.nl/gaslooskoken voor meer info!

Benieuwd naar de feiten en fabels? Klik dan door naar de volgende pagina.

Koken op inductie: de feiten en fabels

Koken op inductie roept veel vragen op, en dat is begrijpelijk. Om wat vragen weg te nemen hebben we hier een aantal feiten onder elkaar gezet. Want wist je dat:

1. De temperatuur bij inductie net zo goed te regelen is als bij gas?

Bij inductie wordt de hitte gevormd in de bodem van de pan door magnetisme en wordt er dus geen element verwarmd. Hierdoor kun je zeer nauwkeurig je temperatuur regelen en zal je eten niet snel aanbranden!

2. Je niet altijd nieuwe pannen hoeft te kopen voor inductie? 

Je kunt in principe elke pan met een magnetische bodem gebruiken voor een inductieplaat. Zelf checken of je pan inductieproof is? Houd er een magneetje tegenaan en als hij blijft plakken, is je pan magnetisch.

3. Je zelfs kunt wokken op inductie?

Een traditionele wokpan met ronde bodem is meestal niet geschikt voor inductie, omdat er te weinig contact is tussen de pan en de plaat. Maar er zijn wokpannen met platte bodem én magnetische bodem te krijgen! En wist je dat steeds meer fabrikanten het mogelijk maken om ook met een ronde bodem op inductie te koken?

Pagina 1 / 3
⟵ swipe swipe ⟶

adv.