Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tip: aanstaande zondag is het Mosselfeest in het Zeeheldenkwartier (mét een leuke markt)

Aangeboden door Vereniging BIZ Zeeheldenkwartier 16 september 2020

Een leuke tip voor als je zondag 20 september nog niets te doen hebt: het Mosselfeest in het Zeeheldenkwartier! Of je ze nou op z’n Italiaans wil, op z’n Indisch of op z’n Frans. De restaurants in de Piet Heinstraat verkopen deze dag heerlijke porties als ‘streetfood’ gewoon op de stoep. Biertje erbij en jouw zondag is helemaal geslaagd:).

De ‘R’ zit weer in de maand, dus het seizoen van deze lekkere schelpdieren is weer begonnen.
Dit jaar zit er een gezellig Oktoberfest-tintje aan het evenement in het Zeeheldenkwartier, want er wordt ook héérlijk lokaal bier geschonken. Want naast een goed wijntje gaan mosselen daar ook heel goed mee samen 🙂

Gezellig feest

Het is alweer de derde editie van het Mosselfeest in het Zeeheldenkwartier. Net als het jaarlijkse Aspergefeest is het dé happening van de wijk: “De Piet Heinstraat wordt zondag omgetoverd tot een gezellig feest”, vertelt organisator Romano Auteri van kookstudio Capo Cucina. Samen met mede-organisatoren Fresh Events en ondernemersvereniging BIZ Zeeheldenkwartier is hij al weken bezig met het evenement. De Hagenaar, die een Siciliaanse vader heeft, bereidt de mosselen op z’n Italiaans. “Met lekker veel tomaten, knoflook, bleekselderij, venkel en wortel.”

Tekst gaat verder onder beeld

Posted by Flagship Market on Friday, 28 August 2020

In totaal zijn er acht kraampjes aanwezig met elk hun eigen bereiding. Naast Capo Cucina staan ook het Baliehuisje er (Saté mosselen, hmmm!), Menu Thuis (Franse Moules frites), Sasqa (Baskische mosselen) en Tante Pop (Indonesische mosselen). Café 42 serveert Thaise mosselen, Bij Clarence een broodje mosselen en Menny`s Kitchen serveert Griekse mosselen met fetakaas.

Tot slot dient Grieks restaurant Mikros mosselen bereid met bier op, en schenkt Marius jouw Wijnvriend allerlei passende wijnen voor de mosselen per glas.

Lokaal bier

En ook bier mag natuurlijk niet ontbreken. Niet alleen worden er heerlijke wijnen bij je portie mosseltjes geschonken, er is ook genoeg van dit goedje. En wat voor bier: De Haagse broeders, Kompaan en de Zuid Hollandse Bierbrouwerij weten precies wat ze je moeten schenken.

Trouwens, er is nog heel veel ander leuks te doen tijdens het Mosselfeest. Er staan de hele dag DJ’s, de kinderen kunnen lekker ravotten op de attracties en er is een gezellige markt. Bij de kraampjes vind je  vintage, vinyl en brocant tot huisgemaakte producten en bijzondere hebbedingen. “Alles op deze dag is duurzaam en lokaal”, vertelt Romano.

Het Mosselfeest op zondag 20 september vindt plaats in de Piet Heinstraat, van 12:00 tot 18:00 uur.


Meer over Het Mosselfeest ontdekken?

Het Mosselfeest

Vandaag gesloten

Piet Heinstraat, Den Haag

adv.