Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Strand uitgelicht: Dit is er nog te doen op Kijkduin

Door Joyce Hoogland 10 juni 2019

Den Haag heeft een strand van maar liefst 11 kilometer lang. Elk gedeelte heeft een eigen karakter. Op de ene plek kom je voor je rust en de andere plek voor de feestjes. De komende weken lichten wij een stukje strand uit met daarbij ook info over bereikbaarheid, handig hé?! Deze week alles over Kijkduin.

In oktober 2019 gaat het winkelcentrum van Kijkduin tegen de vlakte en inmiddels zijn er al heel wat winkels vertrokken. Maar het is niet geheel uitgestorven.

Page 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Strandtenten

Wat is het toch heerlijk om op een mooie dag een lekker drankje bij een strandtent te drinken. Als het nog niet warm genoeg is voor een bikini kun je bij een strandtent, uit de wind, toch goed genieten van de zon. Een aantal leuke strandtenten zijn: De kust, Millers beach en Titus. In oktober worden de strandtenten afgebroken. Maar je kunt dan altijd nog terecht op de Kijkduinse Boulevard.

Foto ANP

Restaurants

Met uitzicht op het strand en de zee kun je op Kijkduin heerlijk uiteten. En na het diner kun je altijd nog een romantische strandwandeling maken. Bij het Amerikaanse restaurant Hudson kun je terecht voor een lekkere burger, cheesecake of high wine of ga je voor de Turkse specialiteiten van restaurant Marmaris?

Boulevard Kijkduin
Boulevard Kijkduin

Veiligheid

Kijkduin is bij de locals bekend als familiestrand. Het is hier minder druk met toeristen dan op Scheveningen. Verder staat er op het strand, ter hoogte van het Deltaplein een post van de reddingsbridgade.

De lifeguards surveilleren in de zomer heel de dag per auto, boot en fiets. En als je een pleister nodig hebt, kun je daar ook terecht.

Geen sexy Baywatch-run op het Haagse strand ‘dat is helemaal niet praktisch’

De Haagse stranden liggen deze zomer bijna elke dag vol. Om ervoor te zorgen dat wij allemaal een le...

Bereikbaarheid

Op Kijkduin kun je nu nog gratis parkeren, maar let op vanwege de werkzaamheden zijn er minder parkeerplekken. Je kunt het best parkeren aan de Zandvoortselaan en anders aan de Machiel Vrijenhoeklaan. Vanaf daar is het nog een paar minuutjes lopen.

Kijkduinsestraat

Openbaar vervoer

Op een mooie zomerse dag zijn alle parkeerplekjes snel vergeven, dus is het veel handiger om met de bus te gaan. Bus 23, 24 en 26 stoppen direct voor het Deltaplein. En je kunt natuurlijk ook altijd nog op de fiets gaan.

Kunstwerk Hemels Gewelf

James Turrell heeft een bijzonder kunstwerk gemaakt in de Kijkduinse duinen: Het hemels gewelf. Het is een soort kunstmatige krater. Je komt in de krater via een betonnen doorgang van 6 meter lang. In het midden van de krater staat een monumentale bank van natuursteen waarop je achterover kunt liggen om zo naar de hemel te kijken.

www.stroom.nl

Foto Gerrit Schreurs
Foto Gerrit Schreurs

Graffiti

Om het lege winkelcentrum op te vrolijken zijn graffitikunstenaars van Street Art City aan de slag gegaan. Zij beschilderen alles, van de muren tot de daken. En de kunstwerken hebben ook nog een boodschap: voorkom plasticvervuiling. Het doel van de graffiti is om mensen die deze zomer naar het strand gaan bewust te maken van het vuil dat ze achterlaten.

Jutterskeet

Op zaterdag- en zondagmiddag zijn ome Jan en hulpjutter Rob bij de Jutterskeet. In de keet tonen de jutters hun mooiste strandvondsten. Ook kun je er van alles doen zoals een netje lenen om mee te gaan vissen of een metaaldetector om zelf op zoek te gaan naar schatten. Verder verkoopt Jan strandspeelgoed en originele cadeautjes zoals een flesje echte zeelucht.

Max van Lingen
Foto Max van Lingen

Meer over Jutterskeet ontdekken?

Jutterskeet entertainment

Vandaag gesloten

, Den Haag

Bekijk meer:entertainment

Atlantikwall Museum

Vlakbij de boulevard ligt, onder de duinen, een verborgen gangenstelsel dat overgebleven is van de Tweede Wereldoorlog. Het grootste deel van het enorme complex Widerstandsnest 67 HL, is gesloopt voor de aanleg van het winkelcentrum en de flats, maar in het stukje duin achter het NH Atlantic hotel is nog zo’n honderd meter tunnel met vier aangesloten bunkers te vinden.

Foto Stichting Atlantikwall museum Scheveningen

Lees ook:

Strand uitgelicht: Alle handige info over Kijkerduin

Den Haag heeft een strand van maar liefst 11 kilometer lang. Elk gedeelte heeft een eigen karakter. ...
Zuiderstrand

Strand uitgelicht: Alle handige info over het Zuiderstrand

Den Haag heeft een strand van maar liefst 11 kilometer lang. Elk gedeelte heeft een eigen karakter. ...
Mooi weer strand Scheveningen April 2018. Foto ANP

Strand uitgelicht: Alle handige info voor een dagje Scheveningen

Den Haag heeft een strand van maar liefst 11 kilometer lang. Elk gedeelte heeft een eigen karakter. ...

Strand uitgelicht: Alle handige info over het Zwarte Pad

Den Haag heeft een strand van maar liefst 11 kilometer. Elk gedeelte heeft een eigen karakter. Op de...
Page 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

adv.