Red Bull knock out: bereikbaarheid en afsluitingen

Door Joyce Hoogland 7 november 2018

Het wordt zaterdag 10 november druk op Scheveningen. Het strand is dan het decor van de zwaarste strandrace ter wereld: Red Bull Knock out. In 2016 trok het evenement ruim 70.000 mensen, en toen was het best een koude dag. Dus we verwachten dit jaar nog veel meer drukte.

Op het deel vanaf het Noordelijk Havenhoofd tot voorbij de Pier gaan 1000 deelnemers de strijd met elkaar aan. Wil je een goed plekje? Kom dan op tijd. De race begint al om 10.00 uur en de grootste drukte wordt rond 12 uur verwacht.

Reisadvies

Als je in de mogelijkheid bent ga dan met het OV of op de fiets naar Scheveningen. Er stoppen een aantal trams en bussen in de buurt waaronder tram 9 en bussen 21 en 22.

Ga je toch met de auto? Houd er dan rekening mee dat de parkeergarages in Scheveningen snel vollopen. Via BKSParking kun je zien waar er nog plek is. Je kunt ook gebruikmaken van de verschillende P+R locaties in de stad. Klik hier voor meer informatie.

Om de ergste drukte aan het eind van de race te omzeilen, kun je het beste na de race nog even op Scheveningen blijven. Er zijn genoeg leuke restaurantjes 😉

Afsluitingen

Zolang het vanuit het oogpunt van drukte en veiligheid niet nodig is, worden er geen straten afgesloten. In verband met de op- en afbouw van het raceterrein is hier een aantal uitzonderingen op:

De Strandweg vanaf de rotonde Vissershavenweg tot het Adriaan Maasplein is van 9 tot en met 11 november 6.00 uur afgesloten. Er geldt hier van 5 tot en met 16 november ook een parkeerverbod.

De Strandweg tussen de rotonde Strandweg-Vissershavenweg en de Scheveningseslag is van 9 tot en met 11 november 6.00 uur afgesloten voor al het verkeer. Parkeren is op 9 en 10 november op de hele Strandweg niet mogelijk.

Op zondag 11 november wordt de Strandweg tot en met de rotonde Vissershavenweg om 14.00 uur weer vrijgegeven. Op 17 november zijn alle afsluitingen en parkeerverboden opgeheven.

Lees ook:

Dit mag je niet missen: De zwaarste strandrace ter wereld is terug op Scheveningen!

Vorig jaar november was het stil op Scheveningen…Maar dit jaar niet! Want de Red Bull Knock Out stra...

Fotoserie: Zo wordt het parcours van Red Bull Knock out race gemaakt

De zwaarste strandrace ter wereld: Red Bull Knock out, wordt zaterdag 10 november gereden op Scheven...

adv.