Powervrouwen en fashion: wij namen vast een kijkje bij deze nieuwe modetentoonstelling

Door Allan Vos 16 november 2018

Mode en vrouwen: het lijkt een logische en perfecte combinatie. En perfect is het zeker, zo laat het Gemeentemuseum vanaf komend weekend zien op de expositie Femmes Fatales. Op deze expositie krijgen vrouwelijke modeontwerpers voor het eerst (ever…) alle aandacht die ze verdienen.

Aanstaande zaterdag, 17 november, gaat de nieuwste mode expositie van het Gemeentemuseum open. Met dit jaar voor het eerst vrouwen in de hoofdrol. Op de een of andere manier had iemand nog niet eerder bedacht dat vrouwelijke modeontwerpers samen te brengen in een grote overzichtstentoonstelling.

Modemerken

Aangezien wij een paar dagen voor de opening al welkom waren om de prachtige kleding te bekijken van topontwerpers als Vivienne Westwood, Coco Chanel, Miuccia Prada en Elsa Schiaparelli, liepen er overal nog mensen rond die de puntjes op de i te zetten. Maar zelfs nu al zag het er allemaal prachtig uit.

De tentoonstelling Femmes Fatales, waarin sterke vrouwen uit de mode centraal staan is tot en met 24 maart 2019 te zien.


Meer over Kunstmuseum (Gemeentemuseum) ontdekken?

Kunstmuseum (Gemeentemuseum) musea

Geopend10:00 - 17:00

Stadhouderslaan 41, Den Haag

Bekijk meer:musea
  • Wil jij een 'Nieuw in Den Haag' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Den Haag.

adv.