Ook in de winter is er een vuurwerkfestival op Scheveningen

Door Joyce Hoogland 6 december 2017

Oeh, aahh. Zo klinkt het dit weekend op het strand van Scheveningen. Zondag 10 december is namelijk het wintervuurwerkfestival.

Net als in de zomer is er deze winter ook een vuurwerkfestival op Scheveningen. Op vier avonden kun je vanaf het Scheveningse strand, ter hoogte van het Kurhaus hotel, een vuurwerkshow te zien. Komend weekend begint om 19.00 uur de derde show en de laatste is zondag 17 december.

Bereikbaarheid

Ga je met de auto naar het vuurwerkfestival? Dan heb je een grote kans om in de file te staan. Het is slim om vooraf te bedenken of je richting Scheveningen Haven of Scheveningen Bad wilt rijden. Deze bestemmingen zijn via de volgende routes het snelst te bereiken: Scheveningen Bad:  via de Van Alkemadelaan en Zwolsestraat. Scheveningen Haven:  via de Koningskade, Prof. B.M. Teldersweg, President Kennedylaan, Houtrustweg en Westduinweg.

Parkeren

Het is vaak lastig om een parkeerplekje te vinden. Via deze handige website kun je zien of er nog plek is in die garages. Anders sta je straks voor niks in de file.
Verder is er de mogelijkheid om gebruik te maken van Park +Beach. Voor 5 euro kun je de auto parkeren bij parkeergarage Q-park Centraal station/New Babylon en daarna met de tram. Met tram 9 ben je binnen een kwartiertje bij het strand. Gebruikmaken van de Park+Beach kan zondag van 07.00 tot 02.00 uur. Je moet wel van te voren reserveren, dat kan via www.parkandbeach.nl.

Tram

Er rijden, vanaf het centrum, meerdere trams naar de Scheveningse boulevard. Vanaf station Hollands Spoor en Den Haag Centraal ben je met tram 1, 9, 11 en bus 22 binnen een kwartiertje bij het strand. Met tram 1 en 9 en bus 22 stap je uit bij de halte Kurhausplein. Kom je vanaf Station Hollands Spoor met tram 11 dan kun je doorrijden tot het eindpunt van waar je zo de boulevard opstapt om richting De Pier te lopen.

Meer over

Doen

adv.