Nostalgie: de oude gele en blauwe trams rijden binnenkort weer

Door Joyce Hoogland 20 maart 2019

Benieuwd naar hoe Hagenaars zich vroeger van A naar B verplaatsten? Binnenkort kun je een ritje maken in de historische gele HTM-tram én de grote blauwe tram. Deze rit gaat voor een deel over een oud traject, dat al een aantal jaar is opgeheven.

In 1924 werd de stoomtram opgevolgd door een elektrische en die tram kreeg de bijnaam de blauwe tram, deze reed van Leiden naar Scheveningen en deze van de Noord-Zuid-Hollandsche Vervoer maatschappij. Daarnaast reed de gele tram, die was van de HTM.

Een ritje met de tram

Tegenwoordig hebben we ultramoderne luxe trams in Den Haag. Fijn als je er elke dag mee reist, maar zo’n oude tram heeft toch meer karakter.

Op zondag 24 maart zijn er twee ritten met de gele en met de blauwe tram van het Statenkwartier naar station Voorburg. Als er veel belangstelling is wordt de rit op zondag 31 maart herhaald.

De twee ritten zijn om 13.00 en 15.00 uur en de trams vertrekken vanaf het zijperron bij het eindpunt van tram 1 aan de Statenlaan. Bij station Voorburg is een korte pauze, kun je gelijk wat leuke foto’s maken en daarna gaat de tram weer terug. De rit duurt ongeveer 1 uur en 45 minuten.

Meerijden kost 15 euro en de opbrengst gaat naar de restauratie van oude trams. Aanmelden kan via [email protected]

adv.