Nieuw: Opera in Omniversum

Aangeboden door Omniversum

Binnenkort geniet je bij Omniversum van de mooiste opera’s uit Londen. De dramatiek, de passie, de emoties, je ervaart ze levensecht bij de topproducties van de wereldberoemde Londense Royal Opera. Omniversum vertoont de komende maanden registraties van vier van hun mooiste opera’s. Een meeslepende ervaring.

Opera in Omniversum is een nieuw en fantastisch fenomeen. Sommigen menen dat een voorstelling in een schouwburg niet te overtreffen is, maar nergens zit je zo dicht op de actie als in het fraaie Haagse filmtheater. De dramatiek, de passie, de emoties, je ervaart ze levensecht bij de topproducties van de wereldberoemde Londense Royal Opera. Bij de vertoningen is niet de hele koepel gevuld, je ziet de opera’s op honderdveertig vierkante meter en kijkt de zangers daarbij recht in het gezicht. Een meeslepende ervaring.

29 maart: Mozarts meesterwerk Die Zauberflöte

Opera Omniversum
A scene from Die Zauberflote by Mozart @ Royal Opera House. ©Tristram Kenton

Donderdag 29 maart, 20.00 uur draait Mozarts meesterwerk Die Zauberflöte, uitgevoerd door The Royal Opera, eenmalig in het Haagse filmtheater Omniversum. Op het grootse koepelscherm met eersteklas geluid een meeslepende ervaring. De ontvangst met een gratis welkomstdrankje is vanaf 19.30 uur. Tickets (19,50 euro) zijn nu te koop via shop.omniversum.nl

Die Zauberflöte

De Koningin van de Nacht vraagt prins Tamino om haar dochter, prinses Pamina, te redden uit de handen van de boze hogepriester Sarastro. Samen met de vogelvanger Papageno gaat Tamino op pad. Wanneer hij bij het paleis van Sarastro arriveert, blijkt echter dat de koningin niet op haar woord te vertrouwen is.

Die Zauberflöte behoort wereldwijd tot de meest uitgevoerde opera’s. Mozarts partituur is dan ook onweerstaanbaar met zijn beroemde aria’s, heerlijke liefdesduetten, volkse deuntjes en solo’s vol vuurwerk. Tot de hoogtepunten van het meesterwerk behoren Dies Bildnis ist bezauberend schön, Ach, ich fühl’s en Der Hölle Rache van de Koningin van de Nacht, een van de beroemdste aria’s ooit.

In de enscenering van David McVicar komen de ernst en humor van deze geliefde klassieker volledig tot hun recht. De Schotse regisseur tovert een sprookjesachtige wereld tevoorschijn met dansende dieren, vliegende voertuigen en een oogverblindende sterrenhemel. Julia Jones dirigeert het orkest en de hoofdrollen worden vertolkt door tenor Mauro Peter (Tamino), sopraan Siobhan Stagg (Pamina), bariton Roderick Williams (Papageno), sopraan Sabine Devieilhe (Koningin van de Nacht) en bas Mika Kares (Sarastro).

De voorstelling duurt drie uur en tien minuten, inclusief een pauze van een halfuur.

26 april: Verdi’s Macbeth met Ana Netrebko

Opera Omniversum
Opera Omniversum

Donderdag 26 april, 20.00 uur draait Verdi’s Macbeth, een topproductie van The Royal Opera met superster Anna Netrebko als Lady Macbeth, eenmalig in het Haagse filmtheater Omniversum. Op het grootse koepelscherm met eersteklas geluid een meeslepende ervaring. De ontvangst met een gratis welkomstdrankje is vanaf 19.30 uur. Tickets (19,50 euro) zijn te koop via shop.omniversum.nl.

Macbeth

Macbeth is generaal in het leger van de Schotse koning Duncan. Wanneer een groep heksen voorspelt dat hij koning zal worden, maakt een grenzeloze ambitie zich meester van hem en zijn vrouw, Lady Macbeth. Ze besluiten het lot te bespoedigen en vermoorden Duncan. Macbeth wordt koning en heerst als een wrede tiran. Soms twijfelt hij aan zichzelf, maar zijn gewetenloze vrouw blijft hem aansporen. Hun val is echter onvermijdelijk.

Giuseppe Verdi baseerde deze meesterlijke opera, zoals meerdere werken, op een stuk van Shakespeare. De componist wilde met het duistere drama iets nieuws creëren. Geen mooie stemmen en fraaie zang, maar expressief en passend gefluister en geschreeuw. Na een matig ontvangen première, herzag Verdi het stuk. Die versie, met Lady Macbeths beklemmende aria La luce langue, voert The Royal Opera op.

Phyllida Lloyd maakte een voorstelling vol zwarte, rode en gouden accenten. Uitgangspunt van de Britse regisseur is dat de kinderloosheid van de Macbeths de motor is achter hun morbide daden. Antonio Pappano dirigeert het orkest en hoofdrollen worden vertolkt door de Russische superster, sopraan Anna Netrebko (Lady Macbeth), bariton Željko Lučič (Macbeth), bas-bariton Ildebrando D’Arcangelo (Banquo) en Netrebko’s echtgenoot, tenor Yusif Eyvazov (Macduff).

De voorstelling duurt drie uur en twintig minuten, inclusief een pauze van een halfuur.

24 mei: Bizets gepassioneerde opera Carmen

Opera Omniversum
Opera Omniversum

Donderdag 24 mei, 20.00 uur draait Bizets Carmen, een topproductie van The Royal Opera, eenmalig in het Haagse filmtheater Omniversum. Anna Goryachova vertolkt de titelrol in de originele, meeslepende voorstelling van regisseur Barrie Kosky. De ontvangst met een gratis welkomstdrankje is vanaf 19.30 uur. Tickets (19,50 euro) zijn te koop via shop.omniversum.nl.

Carmen

De zigeunerin Carmen werkt in een tabaksfabriek in Sevilla. Als ze in aanvaring komt met de autoriteiten, versiert ze korporaal Don José om uit de gevangenis te blijven. Hij is zo in de ban van de verleidster dat hij zich zelfs aansluit bij de smokkelaarsbende waarmee ze optrekt. Carmen is echter al snel op hem uitgekeken en gaat in op de avances van de toreador Escamillo. Een tragisch einde is onvermijdelijk.

Door de mix van passie, sensualiteit en Spaans temperament is George Bizets Carmen sinds de première in 1875 uitgegroeid tot een onweerstaanbare cocktail, die nog altijd in de Top 5 van meest uitgevoerde opera’s staat. Carmen zit bomvol beroemde melodieën, zoals Don José’s La fleur qua tu m’avais jetée, Carmens Habenera en het lied van de toreador. Regisseur Barrie Kosky maakt er bij The Royal Opera een originele, weinig traditionele, maar niet minder meeslepende voorstelling van met een verteller en extra muziek. Jakub Hruša dirigeert het orkest en de hoofdrollen worden vertolkt door de Russische mezzosopraan Anna Goryachova (Carmen), de Italiaanse tenor Francesco Meli (Don José), de Russische sopraan Kristina Mkhitaryan (Micaëla) en de Litouwse bas-bariton Kostas Smoriginas (Escamillo).

De voorstelling duurt drie uur en twintig minuten, inclusief een pauze van een halfuur.

21 juni: Verdi’s tragische opera Rigoletto

Opera Omniversum
Foto: Johan Persson / Royal Opera House

Donderdag 21 juni,  20.00 uur draait Verdi’s Rigoletto, een topproductie van The Royal Opera, eenmalig in het Haagse filmtheater Omniversum. Op het grootse koepelscherm met eersteklas geluid een meeslepende ervaring. De ontvangst met een gratis welkomstdrankje is vanaf 19.30 uur. Tickets (19,50 euro) zijn te koop via shop.omniversum.nl.

Rigoletto

Rigoletto is nar aan het hof van de hertog van Mantua en drijft met iedereen de spot. Niemand weet echter dat hij een dochter heeft, de mooie Gilda, die hij voor de buitenwereld probeert te beschermen. Vermomd als student weet de hertog, een vrouwenverslinder, Gilda toch te vinden en verleiden. Rigoletto is gebroken en zint op wraak. Zijn plan loopt echter gruwelijk mis.

Rigoletto heeft een enorme dramatische kracht en telt vele muzikale hoogtepunten, zoals de aria’s Caro nome, Cortigiani, vil razza dannata en natuurlijk La donna è mobile, bekend van operagala’s tot pizzareclames. Giuseppe Verdi noemde Rigoletto na de wereldpremière in 1851 zijn beste opera. De enscenering van David McVicar, die eerder dit seizoen bij The Royal Opera Die Zauberflöte regisseerde, draait om bedrogen onschuld. De Schot benadrukt de wreedheid aan het hof van Mantua, waar drinkgelagen en orgies geen uitzondering zijn. Alexander Joel dirigeert het orkest en de hoofdrollen worden vertolkt door de Griekse bariton Dimitri Platanias (Rigoletto), de Engelse sopraan Lucy Crowe (Gilda) en de Amerikaanse tenor Michael Fabiano (de hertog van Mantua).

De voorstelling duurt twee uur en 45 minuten

Omniversum

4,3
(4,6k)

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Doen

Ga naar “7 x Oud en nieuw feestjes in Den Haag 2022”

7 x Oud en nieuw feestjes in Den Haag 2022

Ga naar “Win kaarten voor de ijsbaan en ijssculpturen op Scheveningen”

Win kaarten voor de ijsbaan en ijssculpturen op Scheveningen

schaatsen
Ga naar “Win kaarten voor het Star Wars concert in Den Haag”

Win kaarten voor het Star Wars concert in Den Haag

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Lamswollen sloffen vanaf € 22,99”

Lamswollen sloffen vanaf € 22,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “True Spirit gebreide tuniek** € 14,99”

True Spirit gebreide tuniek** € 14,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Blond Amsterdam Holland Glorie servies van € 9,95 voor € 7,46”

Blond Amsterdam Holland Glorie servies van € 9,95 voor € 7,46

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 4 december 2022

Vacatures

Ga naar “Medewerker Servicedesk – Kessler Stichting”

Medewerker Servicedesk – Kessler Stichting

 • Kessler Stichting
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Kennismaken met de Volksuniversiteit Den Haag”

Kennismaken met de Volksuniversiteit Den Haag

 • Volksuniversiteit Den Haag
 • Van 12 dec t/m 15 dec
volksuni Den Haagvolksuni Den Haag

Topper

Ga naar “Kerstmarkt in Den Haag: Royal Christmas Fair”

Kerstmarkt in Den Haag: Royal Christmas Fair

 • Van 8 dec t/m 23 dec
Ga naar “Honderdduizend bomen”

Honderdduizend bomen

 • Atrium, City Hall
 • T/m 16 dec