Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuw in het Omniversum: neem een duik in de wereld van dit schattige zeeschildpadje

Aangeboden door Omniversum 8 februari 2020

Wil jij de prachtige onderwaterwereld van het Australische Great Barrier Reef wel eens van dichtbij zien, maar heb je geen duikbrevet en wil je ook niet ver reizen? Hoeft ook helemaal niet! Vanaf 11 februari draait de grootbeeldfilm Turtle Adventure in Omniversum. 

Heb jij hem al gezien, die plastic schildpad die door Den Haag reist? Het is Bunji: een door kunstenares Maria Koijck van plastic afval gemaakte zeeschildpad, gebaseerd op de gelijknamige hoofdrolspeler uit Turtle Adventure. Plastic afval is namelijk een grote bedreiging voor zeeschildpadden en veel andere dieren. Om op een ludieke manier aandacht te vragen voor dit probleem heeft Omniversum door kunstenares Maria Koijck een zeeschilpad van plastic afval laten maken. Vanaf de première van Turtle Adventure op 11 februari is de plastic Bunji in het Haagse filmtheater te bewonderen.

Turtle Adventure

In de film wordt zeeschildpad Bunji vanaf haar geboorte op het Great Barrier Reef in Australië gevolgd op haar reis naar volwassenheid. Ze zwemt vele duizenden kilometers door de oceanen. en ontmoet onderweg bijzondere zeebewoners. Wat dacht je van enorme walvissen en als zeewier vermomde zeepaardjes, haaien en clownvissen? Een spannende maar ook ontroerende reis, die op het reusachtige koepelscherm van Omniversum pas echt tot zijn recht komt. Aan het eind van de film overheerst liefde en sympathie voor dit dappere, lieve en onverstoorbare diertje.

Jong en oud

Turtle Adventure is geschikt voor jong en oud en won verschillende prijzen, zoals de prijs voor beste film, beste regie en beste camerawerk op het Annual Worldfest Houston. De verteller in de Nederlandse versie is WWF-ambassadeur Daniel Boissevain. Die ken je wellicht van speelfilms en tv-series zoals All Stars, Meiden van de Wit, Wild Romance, Gooische Vrouwen en All Stars 2: Old Stars. Klik hier voor de tijden en kaartjes.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Omniversum. Meer over Omniversum ontdekken?

Omniversum

Gesloten10:30 - 16:00

President Kennedylaan 5, Den Haag

adv.