Nieuw in Den Haag: Moving Futures Festival!

Aangeboden door Moving Futures Festival 3 april 2019

Ken je het reizende dansfestival Moving Futures al? Op donderdag 2 en vrijdag 3 mei is het supertoffe festival voor het eerst in Den Haag! Dat betekent twee dagen genieten van voorstellingen van de meest spraakmakende choreografen, maar ook workshops, films en nagesprekken. Daar wil je bij zijn!

Sinds vijf jaar presenteren vijf Nederlandse danshuizen de crème de la crème op Nederlands dansgebied tijdens het Moving Futures Festival. Voor het eerst is dit festival nu ook in Den Haag – in het Korzo Theater te aanschouwen.

Hope & Heavy Metal – Sigrid Stigsdatter Mathiassen 2. Beeld: Thomas Lenden

Wat kun je verwachten?

Moving Futures Festival brengt een verfrissend en  veelzijdig programma van voorstellingen, installaties, films, feestjes en eigenzinnige makers naar de Haagse binnenstad. Het theaterparadijs zei hierover:

”Het mooie aan dit festival is dat u even kort in de wereld van een van deze jonge makers kunt kijken en waar u ook naartoe gaat, het laat stof tot nadenken of discussiëren. Sommige dansstukken zullen u emotioneel raken, terwijl andere stukken u sprakeloos laten, het is kunst in zijn breedste en persoonlijkste vorm.”

 Dag één

Op de eerste dag staat de vraag ‘Wat ben je bereid te doen of te laten om je goed te voelen?’ centraal in een serie dansvoorstellingen, films en installaties. De makers stellen ons de vraag  wat er gebeurt als geloof en mythe plaatsmaken voor een selfie- en fitnesscultuur. Met op het programma werk van choreografe Judith Clijsters, Keren Rosenberg in samenwerking met beeldend kunstenaar Tony Markus Sacharias en Lois Alexander die afstudeerde aan de prestigieuze Juilliard School in New York. Gelijk tickets halen voor dag één? Klik hier.

Hope & Heavy Metal - Sigrid Stigsdatter Mathiassen 2. Beeld: Thomas Lenden
Hope & Heavy Metal - Sigrid Stigsdatter Mathiassen 2. Beeld: Thomas Lenden
Beeld: Alwin Poiana

Dag twee

Op de tweede dag van Moving Futures Festival komen verschillende kunstdisciplines samen. Hoe kan dans samensmelten met muziek? Dat onderzoeken choreografe Ingrid Berger Myhre en componist Lasse Passage in Panflutes & Paperwork. In Notes on Synchrony komen dans en wetenschap samen. Het festival sluit af met Choreopop van choreograaf Jesús de Vega en muzikant Chai Blaq. Gelijk tickets halen voor dag twee? Klik hier.

Cinedans & Dancetalk

Maar er is méér. Zo kun je tussen de voorstellingen even op adem komen met een speciaal door Cinedans geselecteerd programma met korte films. En wil je na de voorstelling je ei kwijt over de ervaring? Sluit je dan aan bij Dancetalk! Voor je het weet zit je in een geanimeerd gesprek met de choreograaf en heb je woorden gegeven aan je ervaring.

Tickets!

Hier wil je bij zijn! Het Moving Futures Festival vindt plaats op donderdag 2 en vrijdag 3 mei vanaf 19.30. Je ticket haal je per dag, en daar kun je meerdere voorstellingen mee zien! Bestel snel via  www.korzo.nl/MFF1 en www.korzo.nl/MFF2. De tickets kosten € 16,- per avond, voor jongeren onder de 27 € 9,- en als je online bestelt krijg je € 2,- extra voordeel!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Moving Futures Festival. Meer over Moving Futures Festival ontdekken?

Moving Futures Festival vrijetijd en uitgaan

Bekijk meer:vrijetijd en uitgaan

adv.