Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Naar het Oranjehotel en Gevangenpoort: tijdens Just Peace Month ontdek je de stad van vrede en recht

Aangeboden door Just Peace The Hague 18 september 2020

Den Haag is de internationale stad van vrede en recht. Wereldwijd staat Den Haag bekend als plek waar tienduizenden mensen in honderden organisaties en bedrijven werken aan een betere wereld. Maar wat doen deze organisaties en bedrijven dan? En, met welke onderwerpen houden zij zich bezig? Tijdens de Just Peace Month in Den Haag krijg je de kans (virtueel) kennis te maken met deze partijen en deel te nemen aan veel activiteiten. 

Aanstaande maandag, 21 september 2020, is de Internationale dag van de vrede. De Just Peace Month start de dag ervoor op zondag 20 september, met een officiële opening bij het Museon. De activiteiten lopen door tot en met 24 oktober.

Jaarlijkse traditie

Saskia Bruines, wethouder Internationaal, vertelt: “Just Peace en de Haagse Internationale Dag zijn een jaarlijkse traditie in Den Haag en worden altijd goed bezocht. Dit jaar is het anders dan anders door corona, en het is een extra speciaal jaar: op 24 oktober vieren we de 75ste verjaardag van de Verenigde Naties (VN). Hier staan we, als VN-stad en thuisbasis voor het Internationaal Gerechtshof en vele VN-organisaties, bij stil. Tegelijkertijd laten we tijdens de Just Peace Month aan stad en de rest van de wereld zien hoe er vanuit Den Haag dag in dag uit gewerkt wordt aan een betere, rechtvaardige en veilige wereld.”

Met de Just Peace Month staat Den Haag een maand lang bol van de activiteiten. Van boeiende documentaires in het filmhuis en een rondleiding in de Gevangenpoort, tot interessante webinars van internationale organisaties. Of wandel mee met de rondleiding door de ‘internationale zone’. Allemaal met het thema: vrede en recht.

Tekst gaat verder onder de video

 

Boven: je kunt ook een bezoekje brengen aan het Nationaal Oranjehotel (de erenaam voor de Scheveningse gevangenis). Hier zaten in de Tweede Wereldoorlog meer dan 25.000 mensen opgesloten omdat ze Joods waren of in het verzet zaten.

Het programma

Alle events tijdens de Just Peace Month – waaronder een live-talk en filmvertoning over persvrijheid en het ‘speak up concert’ voor Vrede en Recht – zijn op de website te vinden.

Vanwege de maatregelen rondom corona hebben activiteiten op locatie een beperkt aantal plekken. Meld je daarom snel aan!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Just Peace The Hague. Meer over Just Peace The Hague ontdekken?

Just Peace The Hague

adv.