Meemaken! Er komen échte piratenschepen naar Sail op Scheveningen

Aangeboden door Sail op Scheveningen 14 mei 2019

Heb je de film Pirates of the Caribbean gezien? Gaaf hé? Je kunt nu de Jack Sparrow in jezelf ontdekken terwijl je meevaart op een heus piratenschip. Op 20 juni meren ze aan op Scheveningen. Dit wil je meemaken!

Van 20 tot en met 23 juni is Scheveningen het decor van een groot internationaal maritiem evenement: Sail op Scheveningen.  Tientallen grote zeilschepen komen naar onze badplaats omdat hier de finish is van de Liberty Tall Ships Regatta. Deze schepen varen over de hele wereld en een aantal hiervan zijn voor het eerst te zien in Den Haag. Leuk om te bekijken vanaf de kustlijn, maar nog veel gaver is het om mee te varen.

Beeld: Sail op Scheveningen

Aan bóóórd!

Veel schepen zien eruit als piratenschepen. Die zie je normaal gesproken natuurlijk nooit van dichtbij. Laat staan dat je aan boord gaat en meevaart! Sommige dingen zijn een once in a lifetime experience, en dit is daar zeker één van.

Bijzondere ervaring

Er is voor iedereen wat wils: je kunt de zonsondergang bekijken en de kleinschalige vuurwerkshow aanschouwen, maar je kunt ook een langere tocht maken en de Noordzee op gaan. Super gaaf toch? Hier maak je iedereen blij mee, het is een uniek cadeau aan een vriend(in) of geliefde maar het is ook een leuk gezinsuitje. Dit gaan je kinderen gegarandeerd nooit meer vergeten! Heb je nog een piratenpak op zolder liggen? Aantrekkúh!

Beeld: Sail op Scheveningen
Beeld: Sail op Scheveningen
Beeld: Sail op Scheveningen
Beeld: Sail op Scheveningen
Beeld: SAIL Op Scheveningen

Vaararrangementen Sail op Scheveningen

Elke dag van het evenement is er de mogelijkheid om een unieke Tall Ship Experience te beleven: een vaararrangement met een Tall Ship. Er zijn vier afvaarten per dag: om 11:00, 14:00, 17:00 en 20:30 uur. De laatste vaartocht wordt afgesloten met kleinschalig vuurwerk.

Aan boord van het schip ben je onderdeel van dit maritieme evenement en heb je vanaf het dek van het schip een gaaf uitzicht op de grote vloot Tall Ships die in de haven van Scheveningen is afgemeerd. Als je dat wilt, kun je ook de professionele bemanning helpen! Tickets zijn beschikbaar vanaf 65 euro per persoon.

Dit zijn de meest indrukwekkende vaartochten die je kunt boeken tijdens Sail op Scheveningen:

  • SAIL-In parade

Op donderdag 20 juni komen alle Tall Ships in één grote parade langs de kust Scheveningen binnenvaren. Ongetwijfeld het hoogtepunt van het evenement! Gaaf om te zien, nog gaver om mee te varen. Vanuit de haven van Scheveningen vaar je richting de verzamelplaats op de Noordzee waar alle schepen zich verzamelen voor de Sail In Parade. Het schip waar je op vaart is officieel deelnemer aan de parade langs het strand en boulevard van Scheveningen! Tickets koop je hier.

  • Tall Ship Experience: Middag

Tijdens het middagarrangement vaar je door de haven van Scheveningen, terwijl het evenement Sail op Scheveningen in volle gang is. Vanaf het schip heb je een perfect uitzicht op de verschillende Tall Ships. Na een korte rondvaart worden de zeilen gehezen en ga je de Noordzee op. Tijdens de vaartocht zal de bemanning diverse hapjes serveren. Klik hier voor tickets.

  • VIP Diner experience: Avond

Ben je wel in voor wat romantiek? Dan is deze ervaring je op het lijf geschreven. Tijdens het avondarrangement vaar je langs de vele Tall Ships van over de hele wereld en kijk je uit op de ondergaande zon. Tijdens de vaartocht wordt er een uitgebreid Italiaans dinerbuffet geserveerd. De avond wordt afgesloten met kleinschalig vuurwerk, waar jij vanaf het schip perfect zicht op hebt. Klik hier voor tickets.

  • SAIL-Out parade

Op zondag 23 juni vertrekken alle Tall Ships uit Scheveningen in een grote parade langs de kust. Je kunt meevaren op één van de schepen en dit van dichtbij ervaren! De Scheveningse stranden zullen vol staan met toeschouwers, terwijl jij langs vaart op het schip. Hoe gaaf is dat! Klik hier voor tickets.

Lees ook:

Gaaf! Je kunt meevaren op een bijzondere zeilboot tijdens Sail op Scheveningen

25 Unieke historische zeilschepen uit 11 landen komen deze zomer naar de haven van Scheveningen, wan...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Sail op Scheveningen. Meer over Sail op Scheveningen ontdekken?

Sail op Scheveningen

adv.