Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk! Schrijf je nu in voor de Madurodam Marathon

Aangeboden door Madurodam 3 juli 2019

Tof! Madurodam organiseert voor het tweede jaar op rij de Madurodam Marathon. Vorig jaar renden 250 deelnemers langs de finish en haalden hiermee wel € 50.000 op voor het goede doel. Het leuke aan de marathon is dat iedereen mee kan doen, óók kinderen met een beperking.

De marathon vindt plaats op zondag 6 oktober en de inschrijvingen zijn net geopend! Je kunt kiezen voor de 1,69 kilometer en 3,2 kilometer. Je rent trouwens niet zomaar, de opbrengst gaat naar het ‘Samen naar School’-project van het NSGK. Je bent dus niet alleen goed bezig voor je conditie, maar je helpt óók kinderen met een beperking weer naar school te laten gaan.

Beeld: Madurodam Marathon – Kinderen halen 51868 euro op voor goede doel

Verdubbelen

Dankzij de sportprestaties van ruim 250 deelnemers werd er vorig jaar ruim € 50.000 opgehaald voor het bijzondere project van NSGK, ‘Samen naar School’. Dit project geeft de keuze om kinderen met een (zware) handicap ook naar een reguliere school te laten gaan. Ieder jaar zijn er in Nederland namelijk ruim 10.000 kinderen die niet naar school kunnen vanwege een handicap, en daardoor ook geen onderwijs krijgen.

Met de opbrengst van de Madurodam Marathon 2018 konden er maar liefst 3 ‘Samen naar School’-projecten opgestart worden. Madurodam en NSGK hopen deze editie – gezien het succes van afgelopen jaar – zowel het ingezamelde bedrag als het deelnemersaantal minimaal te verdubbelen.

De mooiste marathon

Hoe gaaf is het om te finishen met heel Nederland aan je voeten? De race start op het George Maduroplein (voor de entree van Madurodam), vervolgens ren je achter het park langs en de laatste meters leg je af door Madurodam zelf met als hoogtepunt de finish middenin het park!

Voor iedereen

De Madurodam Marathon is een stadsmarathon niet alleen voor kinderen, maar waar iedereen aan mee kan doen. De marathon is geschikt voor renners zonder beperking, blindrunners én non-runners. Net als vorig jaar kunnen racerunners natuurlijk ook deelnemen, zowel met de reguliere kidsrun (samen met een begeleider) als zelfstandig op een speciaal parcours van 500 meter. Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om als bedrijfsteam mee te doen.

Schrijf je nu in!

De Madurodam Marathon vindt plaats op zondag 6 oktober 2019. De deelnemers zullen gespreid starten vanaf 12:00 uur. De inschrijvingen voor de leukste kinderrun van Nederland zijn inmiddels geopend. Inschrijvingskosten beginnen vanaf € 12,50 voor een kind). Aanmelden kan via www.MadurodamMarathon.nl


Meer over Madurodam ontdekken?

Madurodam bezienswaardigheden

Geopend09:00 - 20:00

George Maduroplein 1, Den Haag

Bekijk meer:bezienswaardigheden

adv.