Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Maak die boot maar klaar! Op deze dag vieren we 400 jaar grachten in Den Haag

Door Alice van der Laan 20 september 2019

Leids ontzet is natuurlijk hartstikke leuk, maar dat kunnen wij in Den Haag veel beter, dacht Chris Schram van de Willemsvaart. Hij roept iedereen op om met een boot vol drankjes, hapjes en gezellige mensen op 5 oktober naar de Haagse Singelgracht te varen. Lees hier meer.

”Het is de bedoeling dat we de gezelligheid van het Leids ontzet naar Den Haag halen. Het enige wat we daarvoor nodig hebben zijn mensen en boten”, aldus Chris.

400 jaar grachten

De aanleiding hiervoor is het 400 jarig bestaan van de Haagse Singelgracht. Na het ontzet van Leiden vertrokken de Spanjaarden definitief uit Den Haag en Leiden. Het bleef echter makkelijk om Den Haag binnen te vallen omdat ons ‘dorp’ geen omwalling had. Prins Maurits gaf vervolgens opdracht om Den Haag een verdedigingsgracht te geven. Met de aanleg van deze (nog altijd bestaande) Singelsgracht werd rond 1612 begonnen en in 1619 was de verdedigingsgracht gereed. Dat is dit jaar 400 jaar geleden.

Een groot feest

Om dit te vieren roept de Willemsvaart iedereen op om van 19.00 tot 21.00 uur feest te komen vieren op de Haagse Singelgracht. Het enige wat je nodig hebt is een boot. Heb je die niet? Dan kun je meevaren met de Willemsvaart. Klik hier voor meer informatie.


Meer over De Willemsvaart ontdekken?

De Willemsvaart vrijetijd en uitgaan

De la Reyweg 202, Den Haag

Bekijk meer:vrijetijd en uitgaan

Lees ook:

Chris van de Willemsvaart: ‘Varen is een geweldige manier om te genieten van ons mooie Den Haag’

Je hebt ze vast wel eens zien varen in Den Haag, de boten van de Willemsvaart. Een kleine, gezellige...

adv.