Deze voorstellingen zijn speciaal aangepast voor mensen met een beperking

Aangeboden door Stichting Voorall 20 mei 2019

Stél je bent blind, slechthorend of je kunt niet tegen prikkels. Betekent dat dan dat je culturele interesse of zin om uit te gaan ook meteen weg is? Nee. Je hebt alleen nét wat meer hulpmiddelen nodig om het bezoek aangenaam te maken. Goed nieuws: want bij Het Nationale Theater en meer Haagse culturele instellingen bieden ze die hulpmiddelen gewoon aan.

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Het Nationale Theater

Foto: Koninklijke Schouwburg

Het Nationale Theater is sinds dit jaar begonnen met een pilot om theaters en voorstellingen toegankelijk te maken voor iedereen. Dus óók voor mensen met een visuele of auditieve beperking of hoge prikkelgevoeligheid. De nieuwe reeks voorstellingen vallen onder de noemer: Het Nationale Theater Onbeperkt.

Hulpmiddelen 

Dit doen ze door aan bestaande voorstellingen hulpmiddelen toe te voegen. Zoals een blindentolk en de mogelijkheid voorafgaand aan de voorstelling het decor te ‘voelen’. Voor mensen die niet goed tegen prikkels kunnen, door hersenletsel of autisme bijvoorbeeld, wordt het licht, geluid en tempo aangepast. Voor doven en slechthorenden worden gebarentolken ingezet bij geselecteerde voorstellingen. Wil je gebruik maken van de tolk? Geef dit dan door bij je reservering. Het theater zorgt er dan voor dat je perfect zicht hebt op de tolk. Super gaaf toch?

Het Nationale Theater werkt er hard aan ook volledig rolstoel toegankelijk te zijn en dat doen ze o.a. met hulp van Stichting Voorall. Wil je een voorstelling bezoeken van Het Nationale Theater Onbeperkt? Houd dan deze pagina in de gaten.

Tekst gaat door op de volgende pagina’s.


Meer over Het Nationale Theater ontdekken?

Het Nationale Theater theaters

Gesloten14:00 - 19:00

Korte Voorhout 3, Den Haag

Bekijk meer:theaters

Holland Dance Festival

Beeld: Schaapjesfabriek

Het Holland Dance Festival organiseert eens in de twee jaar het evenement DanceAble. Dit evenement staat voor dans voor iedereen, mét of zónder beperking! Een belangrijke focus ligt daarbij op de inclusiedans: dans die geen onderscheid maakt tussen mensen met of zonder lichamelijke of verstandelijke beperking.

De eerstvolgende editie vindt plaats in november 2019 in het Spui Theater en het Korzo theater. Beiden zijn toegankelijk met de rolstoel. Klik hier voor actuele informatie zoals data en tijden van de voorstellingen en workshops.

Ps: Wist je dat Holland Dance festival ook danslessen geeft? Iedereen kan meedoen, mét of zónder beperking. Klik hier voor meer informatie over de danslessen.

Tekst gaat door op de volgende pagina’s.


Meer over Holland Dance Festival ontdekken?

Holland Dance Festival vrijetijd en uitgaan

GeopendHele dag

Prinsestraat 42, Den Haag

Bekijk meer:vrijetijd en uitgaan

Festival de Betovering

Beeld: Facebook Festival de Betovering

De Betovering is het internationale kunstfestival voor kinderen van 2 t/m 12 jaar. Elke herfstvakantie (18 t/m 26 oktober 2019) staat in het teken van ruim 550 voorstellingen en workshops in het centrum van Den Haag. Dit festival is er voor alle kinderen, dus ook voor kinderen waarbij bewegen, stilzitten, horen, zien of prikkels verwerken, minder vanzelfsprekend is.

Hulpmiddelen

Op het festival worden verschillende hulpmiddelen aangeboden zoals rolstoeltoiletten, reliëftegels en de wijze waarop hulphonden gefaciliteerd worden. Voor dove of slechthorende kinderen zijn er speciale voorstellingen waarbij het gesproken woord niet zo belangrijk is. De inzet van een tolk behoort ook tot de mogelijkheden.

Ook voor kinderen die last hebben van teveel prikkels zijn er speciale relax performances en speciale prikkelarme zones. Tot slot zijn er speciale fotoboekjes zodat je precies weet wat je kunt verwachten.

Houd de website in de gaten voor meer voor de laatste updates en nieuws. Vergeet bij je reservering niet aan te geven wat de eventuele extra behoeften zijn!

Tekst gaat door op de volgende pagina’s.


Meer over Festival de Betovering ontdekken?

Festival de Betovering entertainment

, Den Haag

Bekijk meer:entertainment

Escher in het Paleis

Testteam Voorall. Beeld: Indebuurt Den Haag

Escher in het Paleis heeft een audiotour, speciaal voor blinden en slechtzienden. Door middel van de audiotour kunnen blinden en slechtzienden wel 8 topstukken van M.C. Escher leren kennen. De stukken komen bijna tot leven door middel van de uitgebreide audiobeschijving. Super tof toch!

Klik hier voor meer informatie over de audiotour.

Tekst gaat door op de volgende pagina’s.

Lees ook:

Kan je blind naar het Eschermuseum? Deze mensen testen het uit

Wist je dat er in Den Haag een groep van (circa) 45 helden bestaat die de toegankelijkheid en mobili...

Meer over Escher in het Paleis ontdekken?

Escher in het Paleis musea

Geopend11:00 - 17:00

Lange Voorhout 74, Den Haag

Bekijk meer:musea

Stichting Voorall

Heb je meer informatie nodig over de mogelijkheden als Hagenees met een beperking? Neem dan eens een kijkje bij stichting Voorall. Deze stichting maakt zich hard voor Hagenezen met een beperking en organiseert allerlei activiteiten om het leven van mensen met een beperking nét wat makkelijker en leuker te maken. Bekijk de website eens van stichting Voorall voor meer informatie. Onbeperkt Haags vind je misschien óók leuk!

Lees ook:

Oproep: help mee Den Haag gastvrijer te maken en win €7500!

Hoe leuk is dit! Elk jaar organiseert Stichting Voorall de Onbeperkt070-prijs. Dit houdt in dat het ...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Stichting Voorall. Meer over Stichting Voorall ontdekken?

Stichting Voorall dienstverlening

Van Diemenstraat 196, Den Haag

Bekijk meer:dienstverlening
Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.