Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Koken, sporten en prijzen winnen: dit (gratis) festival is te leuk om te missen

Aangeboden door Duurzaam Den Haag 3 september 2019

Save the date en blok hem alvast in je agenda: op zaterdag 14 september kun je meedoen aan de Nieuwe Energie Bootcamp! Tijdens de Bootcamp zijn verschillende gratis activiteiten te doen waarbij je zelf energie kunt opwekken en meer te weten komt over hoe je energiezuinig(er) kunt leven.

Pagina 1/2
⟵ swipe swipe ⟶

Wat kun je er doen? Fiets een smoothie bij elkaar of laat een foto maken door te springen en zo energie te verzamelen. Of draai aan het rad van fortuin en maak kans op duurzame prijzen! Ook de minder sportievelingen kunnen zich goed vermaken en zien hoe je kookt op een inductie kookplaat (en de gerechtjes proeven!) Hoe leuk is dit?

Koken op inductie bij De Nieuwe Energie Bootcamp | Beeld: Duurzaam Den Haag

Escampfestival

De Nieuwe Energie Bootcamp vind je dit keer bij het Escampfestival in het Melis Stokepark! Tussen 12:00 en 16:30 staat team van Duurzaam Den Haag voor je klaar om je alles te vertellen over ‘van het gas afgaan.’ Daarnaast zijn er allemaal leuke, gratis activiteiten te doen voor het hele gezin, waarbij je zelf energie kan opwekken.

Ook ontmoet je het buurtteam Energierijk Moerwijk dat bestaat uit enthousiaste bewoners die een buurtplan maken voor een aardgasvrije en groene wijk, dat voldoet aan de eisen en wensen van de mensen die in de buurt wonen. Wat is jouw wens voor een mooie en schone wijk? Laat het ons weten. 

Pssst… swipe/scroll naar de volgende pagina voor meer informatie over energiezuiniger leven.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Duurzaam Den Haag. Meer over Duurzaam Den Haag ontdekken?

Duurzaam Den Haag coaches

Riviervismarkt 5, Den Haag

Bekijk meer:coaches

Van het gas af

De Nieuwe Energie Bootcamp | Beeld: Duurzaam Den Haag

Waarom De Nieuwe Energie Bootcamp? Omdat we we van het aardgas af moeten en dat roept vragen op. Aardgas is een fossiele brandstof waarmee we onze huizen verwarmen en waarmee we koken. Maar als je aardgas verbrandt, komt er CO₂-uitstoot vrij en dit verwarmt de aarde op. Daarom gaan we over een paar jaar onze huizen op een andere manier verwarmen. ‘Van het gas af gaan’ wordt dit genoemd. Maar hoe gaan we dan koken zonder gas of onze huizen verwarmen?

Koken op inductie

Wokken, stoven en sudderen zonder aardgas, hoe zal dat in de toekomst gaan? Je kookt dan op een inductiekookplaat, zonder vlam. De enige manier om te weten hoe het is om op inductie te koken, is om het zelf uit te proberen. 

In september starten we een bruikleenactie waarmee je zelf voor vier weken gratis een inductiekookset kunt lenen. Hiermee ervaar je zelf hoe je kunt bakken, wokken en braden. Check www.duurzaamdenhaag.nl/gaslooskoken voor meer info!

Feiten en fabels

Koken op inductie roept veel vragen op, en dat is begrijpelijk. Om wat vragen weg te nemen hebben we hier een aantal feiten onder elkaar gezet. Want wist je dat…

…de temperatuur bij inductie net zo goed te regelen is als bij gas?
Bij inductie wordt de hitte gevormd in de bodem van de pan door magnetisme en wordt er dus geen element verwarmd. Hierdoor kun je zeer nauwkeurig je temperatuur regelen en zal je eten niet snel aanbranden!

…niet altijd nieuwe pannen hoeft te kopen voor inductie? 
Je kunt in principe elke pan met een magnetische bodem gebruiken voor een inductieplaat. Zelf checken of je pan inductieproof is? Houd er een magneetje tegenaan en als hij blijft plakken, is je pan magnetisch. 

…je zelfs kunt wokken op inductie?
Een traditionele wokpan met ronde bodem is meestal niet geschikt voor inductie, omdat er te weinig contact is tussen de pan en de plaat. Maar er zijn wokpannen met platte bodem én magnetische bodem te krijgen! En wist je dat steeds meer fabrikanten het mogelijk maken om ook met een ronde bodem op inductie te koken?

Pagina 1/2
⟵ swipe swipe ⟶

adv.