Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vakantie dichtbij huis: Bijzondere tochtjes door Westland

Door Joyce Hoogland 17 augustus 2019

Den Haag ligt dan wel tegen Westland aan, het is een wereld van verschil. Het ideale adres voor vakantie in je eigen land. Je kunt natuurlijk de tuindersdorpen op de fiets verkennen, maar er zijn veel leukere manieren!

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Op de solex

Foto: De Tuinderij

Op een solex door het Westland toeren, hoe gaaf is dat? De Tuinderij in De Lier verhuurt deze tweewielers en heeft alvast leuke routes uitgestippeld. Zo kun je de Westland-Delfland Tour doen, waarbij je geheel in de nostalgische stijl een oude lange leren jas en een bijpassende pothelm op krijgt. Dankzij de speciale bezemwagen kunnen pechgevallen tijdens de drie uur durende tocht worden opgelost. Een andere variant is de Take-One-Actie Tour, waarbij groepen deelnemers worden opgesplitst om in kleinere teams opdrachten met een filmcamera uit te voeren.

In een lelijke eend

Foto Eenden tours Westland

Wie van een nostalgisch vervoersmiddel gebruik wil maken, maar iets meer comfort zoekt dan dat een solex biedt, kan voor de zogenoemde Deux Chevaux kiezen. Eenden Tours Westland in Naaldwijk verhuurt de zogenoemde lelijke eendjes in verschillende fleurige varianten. Knalgeel of fel groen bijvoorbeeld.

Op een elektrische step

Foto: De Tuinderij

Met dertig kilometer per uur op een step door het Westland racen: het kan tijdens de Big Daddy Tour van De Tuinderij in De Lier. Moe wordt je hier niet van, de Big Daddy is namelijk een elektrisch aangedreven step. Tenzij je veertig kilometer hebt afgelegd en nog niet terug bent bij het beginpunt. De actieradius is namelijk veertig kilometer, dus dan zul je terug moeten lopen. Doet de step het nog wel, dan kan deze een topsnelheid van dertig kilometer per uur behalen. De Tuinderij heeft twee routes uitgestippeld die allebei 2,5 uur in beslag nemen: één naar Delft en de ander dwars door het boerenland.

In een kever

Foto: De Tuinderij

Liever een kever als vervoersmiddel dan een eend? Ook dan kun je bij De Tuinderij in De Lier terecht. Liefhebbers kunnen kiezen voor de Westland Route of de Westland Puzzeltocht. De Westland Route gaat door de oude en nieuwe tuinbouwgebieden van de zogenoemde Glazen Stad. De uitgestippelde route duurt drie uur, maar een eigen route rijden is ook mogelijk. Ook de puzzeltocht voert door de Glazen Stad. Onderweg moeten deelnemers vragen beantwoorden, rebussen oplossen en foto-opdrachten uitvoeren.

Zelf steppen

Foto: Paviljoen de Zweth

Wie wél zelf wil steppen en dus liever niet een elektrisch exemplaar huurt, kan voor een traditionele variant terecht bij Paviljoen de Zweth in Kwintsheul. Hierop kunnen verschillende routes door Midden-Delfland en Westland worden afgelegd.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.