Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Strand uitgelicht: Alle handige info over het Zuiderstrand

Door Joyce Hoogland 26 mei 2019

Den Haag heeft een strand van maar liefst 11 kilometer lang. Elk gedeelte heeft een eigen karakter. Op de ene plek kom je voor je rust en de andere plek voor de feestjes. De komende weken lichten wij een nieuw stukje strand uit met daarbij ook info over bereikbaarheid, handig hé?! Deze week alles over het Zuiderstrand.

Het Zuiderstrand is niet zo toeristisch als Scheveningen. Hier komen veel meer locals. Het is dan ook een heerlijk stukje strand ter hoogte van Duindorp. Het wordt ook wel het Stille strand genoemd.

Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

Strandtenten

La Cantina
La Cantina

Van maart tot oktober staan hier meerdere strandtenten: La Cantina, Strandpaviljoen Zuid en De Staat. Officieel horen De Fuut en de Kwartel ook bij het Zuiderstrand en ook @The Beach, Millers Beach, Beachclub Leef en Pier 32. Maar als locals het over het Zuidertrand hebben, gaat het vaak over het strand tegen de haven aan.

In de winter is het strand helemaal leeg en kun je hier heerlijk uitwaaien.

Honden op het strand

Hond op het strand. Foto ANP

Tussen 1 oktober en 15 mei mogen honden op alle Haagse stranden lekker rennen.  In de zomermaanden mogen de viervoeters niet overal op het strand. De beestjes mogen tussen 21.00 en 07.00 uur op het hele Zuiderstrand.

Tussen 15 mei en 1 oktober geldt een speciale slechtweerregeling. Is het minder dan 18 graden? Dan mogen tussen 07.00 en 21.00 uur de honden ook op het Zuiderstrand, tussen strandslag 10 en 12.  Lees hier meer over de slechtweerregeling.

Bij de Fuutlaan, tussen strandslag 9 en 10, mogen honden ook overdag mee het strand op.

Naakt op het strand

Foto ANP
Foto ANP

Op verschillende delen van het Zuiderstrand mag je naakt zonnen. Dat is bij strandslag 8 en strandtent @The beach. Let wel op, bij de strandpaviljoens mag je niet naakt op het terras zitten.

Reddingsbrigade

Lorenzo reddingsbrigade Kijkduin

In de zomermaanden zijn er op het Zuiderstrand twee strandposten van de reddingsbrigade. Eén bij de Machiel Vrijenhoeklaan op Kijkduin en één bij de Duivelandsestraat (strandslag 10). De strandposten zijn vanaf eind mei ieder weekend open.

Dagje uit

zuiderstrandtheater
zuiderstrandtheater

Op het voormalige Norfolk terrein staat het tijdelijke theater Zuiderstrandtheater.  Dit theater staat hier tijdelijk voor onder andere voorstellingen van het Residentie orkest en het Nederlands danstheater. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer optredens. Wanneer het onderwijs en cultuurcentrum op het Spuiplein af is, wordt dit theater afgebroken. Dat is waarschijnlijk in 2021.

Schollenpop

Eens per jaar wordt de zomer op het Zuiderstrand afgesloten met het festival Schollenpop. Bekijk hier de line-up van 2019:

Veel Haags talent op Schollenpop 2019

Aan het eind van de zomer staat het strandfestival Schollenpop op het programma. De afgelopen jaren ...

Bereikbaarheid Zuiderstrand

Fuutlaan. Foto Google
Fuutlaan. Foto Google

Het gedeelte tegen de Scheveningse haven aan, bij strandslag 12 en strandtent La Cantina is bereikbaar met het ov. Bus 28 stopt bij het voormalig Norfolk-terrein.

Met tram 12 of bus 22 kun je bij strandslag 10, waar paviljoen De Staat te vinden is, komen. Uitstappen bij het Markenseplein en dan een stukje door de duinen lopen.

Het grootste gedeelte van het Zuiderstrand (strandslag 6 tot en met 11) is niet direct bereikbaar met het ov of met de auto. Dat houdt dit strand ook rustiger dan andere delen. De fiets is daar het handigste vervoersmiddel.

Parkeren Zuiderstrand

Wanneer je naar de Fuutlaan gaat kun je in de wijk parkeren. Op zomerse dagen zijn de beste plekjes snel bezet. Verder is er bij het strand ter hoogte van Duindorp (strandslag 12) een parkeerterrein. Hier kun je overdag gratis parkeren tot 18 uur. Ook deze plekjes zijn snel vergeven op een mooie dag. Tevens kun je ook op het terrein van het Zuiderstrandtheater je auto kwijt. Daarvoor betaal je 5 euro per dag.

Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.