De illustraties van Roald Dahl en Matilda kun je eindelijk live bekijken

Aangeboden door Museum Meermanno 9 januari 2019

In Museum Meermanno | Huis van het boek hoef je je zeker niet te vervelen! De nieuwe tentoonstelling: ‘De vrienden van Quentin Blake: Matilda, Mr. Stink en de Minpins’ is leuk voor jong en oud. Denk aan wegdromen bij wel 150 originele tekeningen, verhalen en nog véél meer!

Huis van het boek presenteert van 6 oktober 2018 t/m 3 maart 2019 een grote tentoonstelling over Quentin Blake, de illustrator van De GVR, Matilda en Sjakie.

Kijkje in het hoofd van Blake

Wat de tentoonstelling zo bijzonder maakt is dat het niet alleen kijken is maar  dat er ook heel veel te doen is! Quentin Blake legt in de tentoonstelling stap voor stap uit hoe hij op basis van een tekst illustraties maakt. Blake vertelt dit aan de hand van meer dan 150 originele tekeningen, foto’s, illustraties, miniaturen en zetwerk.

Roald Dahl, Charles Dickens & Beatrix Potter

Quentin Blake werkt(e) samen met bekende auteurs onder wie natuurlijk Roald Dahl maar, ook John Yeoman, Michael Rosen en David Walliams. Ook illustreerde hij klassiekers van Charles Dickens, La Fontaine en het laatste boek van Beatrix Potter.

Zelf illustreren

Op verschillende plekken kun je zelf aan de slag om een illustratie te maken of een boekomslag te ontwerpen. Volg de speurtocht, teken er zelf op los en leer meer over het werk van deze bijzondere illustrator.

De tentoonstelling is zowel voor kinderen als voor volwassenen en is te zien t/m 3 maart 2019 in Huis van het boek | Museum Meermanno. Kaartjes kosten €10,- voor volwassenen en €5,- voor kinderen. Deze koop je aan de deur.

Museum Meermanno

musea

Nu open11:00 - 17:00

Prinsessegracht 3, Den Haag

Bekijk meer:musea

adv.