Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Strand uitgelicht: Alle handige info voor een dagje Scheveningen

Door Joyce Hoogland 19 mei 2019

Den Haag heeft een strand van maar liefst 11 kilometer lang. Elk gedeelte heeft een eigen karakter. Op de ene plek kom je voor je rust en de andere plek voor de feestjes. De komende weken lichten wij een nieuw stukje strand uit met daarbij ook info over bereikbaarheid, handig hé?! Deze week alles over Scheveningen bad. 

Scheveningen bad is het meest toeristische gedeelte van het Haagse strand. Op mooie dagen lopen er duizenden mensen over de boulevard, nemen een drankje bij een strandtent of ploffen neer in het zand.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Scheveningen strandtenten

Zomerse dag op Scheveningen

Op het strand, tegen de boulevard, vind je een hele strook aan strandtenten. Allemaal met een eigen karakter en een eigen kaart. Bij veel van die strandtenten kun je genieten van vis uit de Noordzee. Begin maart worden de Strandtenten opgebouwd en deze blijven open tot oktober. Enkele strandtenten blijven zelfs het hele jaar geopend.

Attracties op Scheveningen

Reuzenrad Scheveningen Foto ANP
Reuzenrad Foto ANP

Je kunt natuurlijk heel de dag bakken in de zon, maar op Scheveningen is nog veel meer te beleven. Op de Pier vind je een groot reuzenrad vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de stad en de zee. Verder is er een zipline en er is zelfs een bungeejump. Het lijkt alsof je zo de zee in valt, maar gelukkig zit je goed vast aan een touw 😉

Voor de kinderen is op de boulevard Sea life te vinden waar je alles leert over het leven in de zee en in 2020 opent daarnaast het Legoland Discovery Centre.

Uitgaan op Scheveningen

Pathe Scheveningen

Aan de boulevard zijn genoeg restaurants te vinden waar je lekker lang kunt borrelen. Na de borrel is Crazy piano’s the place to be. Deze bar is onlangs helemaal vernieuwd. Voor de strandfeestjes ben je aan het nabijgelegen Zwarte Pad aan het juiste adres.

Aan de andere kant van het Kurhaus is de Pathé bioscoop te vinden en Holland Casino. Ga je liever naar het theater? Dan kun je naar een voorstelling in het Circustheater.

Hoe kun je Scheveningen bereiken?

Foto ter illustratie HTM

Scheveningen is vanuit het centrum van Den Haag makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en de fiets. In het hoogseizoen kun je beter niet met de auto gaan, want dan sta je een paar uur in de file. Ga je toch met de auto? Volg dan vanaf de snelweg de borden Scheveningen Bad.

Vanaf Centraal station kun je met tram 9 en bus 21, 22 en 23 naar Scheveningen rijden. Vanaf Hollands Spoor kun je met tram 1 of 9 richting het strand. Je moet dan uitstappen bij de halte Kurhaus.

De leukste manier om naar Scheveningen te gaan is met de (brom)fiets. Vooral met mooi weer is dit het snelst. In Scheveningen zijn heel veel onbewaakte fietsparkeerplekken. Direct aan het strand zijn er ook diverse bewaakte fietsenstallingen van Biesieklette, waar je gratis je fiets kunt stallen.

Scheveningen parkeren

SCHEVENINGEN - Drukte met verkeer bij Scheveningen.
ANP KOEN VAN WEEL

Dichtbij het strand zijn verschillende parkeergarages: Parking Nieuwe Parklaan, Parking Kurhaus en Parking Scheveningen Strand. Deze zijn zeven dagen per week 24 uur per dag geopend en bevinden zich alle drie binnen tien minuten loopafstand van de boulevard.

Hond op het strand

Op het strand van Scheveningen bad, dus tussen het Noorderstrand en de haven, zijn in de zomerperiode (15 mei tot 1 oktober) honden verboden. De viervoeters mogen alleen op speciale hondenstranden. Paarden mogen tussen 19.00 en 07.00 uur op het strand lopen.

Nieuw dit jaar is wel dat honden en paarden bij slecht weer, kouder dan 18 graden, op het Zuiderstrand mogen, tussen de Kwartellaan en het Zuiderhavenhoofd.

 

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.