Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Handig overzicht: Deze evenementen en festivals zijn in juni in Den Haag

Door Joyce Hoogland 1 juni 2018

Den Haag bruist! Elke maand zijn er zo veel leuke activiteiten en feestje zoals foodtruckfestivals en muzikale evenementen. Pak je agenda er maar bij, want wij hebben voor juni een handig overzicht gemaakt van de leukste evenementen en festivals in Den Haag.

Pagina 1/23
⟵ swipe swipe ⟶

Tong Tong Fair

Tong Tong Fair.
Foto; Arenda Oomen

Nog tot en met 3 juni kun je op de Tong Tong Fair genieten van Indische hapjes, cultuur, muziek en vooral heel veel gezelligheid. Op dit festival worden oost en west gemixt tot een feest waarbij elke dag evenementen, optredens, smakelijke saté en spekkoek -maar vooral ook heel veel gerechtjes die je misschien nog niet kent- voorbij komen.

Openingstijden 60e Tong Tong Fair:
Donderdag 24 mei t/m zondag 3 juni 2018: Dagelijks 12.00 – 22.00 uur

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via de website. Een toegangskaart kost online € 12,- en aan de kassa ben je € 15,-

Winactie: Kaarten voor 60e editie van de Tong Tong Fair

Vanaf 24 mei is het weer feest op het Malieveld in Den Haag. Anderhalve week lang kun je gaan geniet...

Dag van de Architectuur

Stadhouderskamer, Tweede Kamer
Stadhouderskamer, Tweede Kamer

Tijdens de Dag van de Architectuur, zaterdag 2 juni, zijn er een aantal bijzondere gebouwen speciaal voor publiek geopend. Binnen krijg je van gidsen rondleidingen en zij vertellen daarbij over de geschiedenis en de bijzondere architectuur.

Re-use, Den Haag

In deze 8 toffe Haagse gebouwen kun je gratis een kijkje nemen

In Den Haag staan heel wat bijzondere en aparte gebouwen. Wij vragen ons altijd af hoe zo’n gebouw e...

Festival Designkwartier

Foto: Facebook Festival Designkwartier

Dit jaar wordt Festival Designkwartier voor de 5e keer georganiseerd op 1, 2 en 3 juni. In het Zeeheldenkwartier in Den Haag staat het verhaal achter actueel Nederlands design centraal. Ruim 100 ontwerpers laten nieuw werk zien op 65 bijzondere plekken in de stad.

Openingstijden:
11:00u – 18:00u Locaties in het Zeeheldenkwartier en bij het Koningsplein in Den Haag.
14:00u – 20:00u Locaties rondom de Energiecentrale (Electriciteitsfabriek & Zaal 3)

Een kaartje voor drie dagen onbeperkte toegang tot alle locaties, workshops en presentaties kost € 16,50 aan de deur, maar voor € 15,- koop je dat ticket online.

Heel veel Dutch design te zien én te koop tijdens Festival Designkwartier

Wil je wel eens iets anders dan een plantenpot van Blokker of een tafeltje van Ikea in je huis? Dan ...

Kaderock

Muziekfestival Kaderock, Foto Wouter Vellekoop
Muziekfestival Kaderock, Foto Wouter Vellekoop

Zaterdag 2 juni is de 23ste editie van het festival Kaderock. Rondom popcentrum Musicon zijn dan diverse optredens. De ex-nachtburgemeester René Bom verzorgt de presentatie en onder andere Birth of Joy staat op het programma. Deze band brengt je terug naar de tijd van The Doors en Pink Floyd met blues, psychedelica en rock & roll. Elektra speelt lekkere crea jazzmuziek, de grungeband Green Lizard brengt een tribute aan Nirvana en zoals elk jaar zijn ook The Clarks en Cesar Zuiderwijk van de partij.

Het festival begint zaterdag 2 juni om 12.00 uur bij de Musicon aan de Soestdijksekade 345 en de laatste band begint om 23.00 uur. De entree bedraagt 2,50 euro en is voor kids tot en met 15 jaar gratis.

Muziekfestival Kaderock, Foto Wouter Vellekoop

Winactie voor Haagse rockfans: Gratis naar muziekfestival Kaderock

Yes, het duurt niet lang meer! Zaterdag 2 juni is de 23ste editie van het festival Kaderock. Rondom ...

The Crave

The Crave Festival
The Crave Festival

Zaterdag 2 juni staat het Haagse zuiderpark in teken van elektronische muziek tijdens The Crave festival. Onder anderen DJ Stingray, Hessle Audio Trio, Blawan en Strange Boutique treden op.

Op 1 juni is er een openingsfeest in Het Magazijn. The Crave Festival zelf vind op 2 juni plaats van 12:00-23:00 in het Zuiderpark. De toegangsprijs is € 32,50. Voor de closingparty met Palms Trax betaal je € 10,- Je moet wel snel zijn, want het festival is bijna uitverkocht. Kaarten kopen kan via de site. Op 3 juni zijn er nog feesten bij PIP, Het Magazijn en de Whoosah.

Gek op electronische muziek? The Crave Festival is al volgende week!

Wat is Den Haag toch een prachtstad met al die waanzinnige festivals die er -vooral rond de zomermaa...

Stoom

Festival Stoom op Scheveningen. Foto Faceboo
Festival Stoom op Scheveningen. Foto Faceboo

Op zaterdag 2 en zondag 3 juni vindt evenement Stoom plaats aan de 2de binnenhaven op Scheveningen. Van 10.00 tot 18.00 uur kun je werkende stoommachines- en werktuigen zien, horen, ruiken en je kunt beperkt meerijden. Ook leggen er twee stoomschepen in de haven aan waaronder de laatste door stoom aangedreven zee sleepboot Furie, bekend van de televisieserie ‘Hollands Glorie’. De kleintjes kunnen meerijden op oude miniatuur stoomtreinen- en tractoren of springen op de springkussens. Een feesttent met nieuwe Haagse muziek maken het evenement compleet.

WK Zandsculpturen

Europees Kampioenschap Zandsculpturen. Foto ANP

Dit jaar wordt het wereldkampioenschap zandsculptuur voor het eerst in Nederland gehouden. Vanaf 4 juni tonen topkunstenaars van acht verschillende landen hun beste werken aan het Lange Voorhout.

Vanaf maandag 4 juni tot en met dinsdag 12 juni kan het publiek de kunstenaars tussen 09.00 en 17.00 uur aan het werk zien. Vervolgens is op 13 juni de uitslag van de wedstrijd en ook de opening van de tentoonstelling.

Daarna zijn de kunstwerken nog tot 19 augustus te bekijken en heel fijn de toegang is gratis! ’s Avonds worden de kunstweken door gespecialiseerde lichtkunstenaars verlicht wat een heel spectaculair beeld moet zijn.

Zandsculpturen Lange Voorhout Den Haag

Mooiste zandsculpturen ter wereld straks te zien aan het Lange Voorhout

We hebben allemaal wel eens op Scheveningen met een emmer en schepje een prachtig zandkasteel gebouw...

Festival Classique

Gratis concerten, Gevers Deynootplein. Foto Robert Lagendijk
Gratis concerten, Gevers Deynootplein. Foto Robert Lagendijk

Scheveningen is van 7 tot en met 18 juni het decor van Festival Classique. Als je denkt dat dit een duffe bedoeling is, zit je er helemaal naast. Er zijn namelijk heel wat leuke dingen te doen. Bekijk hier onze selectie van een aantal leuke activiteiten.

Reuzenradconcert Festival Classique Scheveningen. Foto Koen Veldman

5 redenen waarom Festival Classique best wel tof is

Scheveningen is binnenkort het decor van Festival Classique. Als je denkt dat dit een duffe bedoelin...

Sushi Festival Joy

Foodfestival Joy. Foto Peter Lodder
Foodfestival Joy. Foto Peter Lodder

Foodtruckfestival Joy is van vrijdag 8 tot en met zondag 10 juni in het Westbroekpark. En er is meer dan alleen sushi. Er zijn ook foodtrucks met Japanse poffertjes en tempura. Verder kun je zingen in het karaokehotel, arcade-spellen spelen, een yogalesje volgen en zelf sushi leren maken. Hoe cool is dat!? Ook voor de kleinste gasten is er genoeg te beleven. Er is een speciaal kinderprogramma met kookworkshops, spellen als mikado en sumo-worstelen.

Het Joy festival is gratis toegankelijk en bij het bestellen van je eerste drankje betaal je eenmalig 2,50 euro voor een glas. Dit glas gebruik je vervolgens ook bij je volgende drankjes. Op die manier is er minder afval. Het festival is vrijdag 8 juni geopend van 16.00 tot 23.00 uur, zaterdag 9 juni van 14.00 tot 23.00 uur en zondag 10 juni van 14.00 tot 22.00 uur.

Foodfestival Joy. Foto Peter Lodder

Pak je chopsticks erbij want sushifestival Joy komt naar Den Haag

Sushi met zalm, tonijn of gefrituurde garnalen. Kan jij er ook geen genoeg van krijgen? Dan hebben w...

Bunkerdag

Foto Facebook Bunkerdag
Foto Facebook Bunkerdag

Tijdens de jaarlijkse Bunkerdag ( 9 juni) worden de bunkers langs de Nederlandse kustlijn één dag opengesteld voor publiek. In Den Haag zijn op diverse locaties in de duinen bij Scheveningen en Kijkduin bunkers geopend. Ook worden er rondleidingen, wandelingen en boottochten georganiseerd die in het teken staan van deze verborgen historische locaties. De verhalen van de Atlantikwall komen zo tot leven op plekken die doorgaans niet of slechts beperkt toegankelijk zijn. Tip: neem een zaklamp mee als je Bunkerdag bezoekt!

bunkerdag.nl

Animecon

anime
Foto ANP

Van 15-17 juni kun je in het World Forum terecht voor AnimeCon. Jaarlijks komen hier duizenden liefhebbers van het genre samen om te genieten van de Japanse en Koreaanse popconcerten, videospellen, manga, verkleedpartijen, winkeltjes, eettentjes en films. AnimeCon is het langstlopende festival in Nederland voor fans van Aziatische animatie ( anime ), comics en eten, maar is vooral bekend om de kleurrijke bezoekers die zich deze dagen verkleden als hun favoriete karakter uit een serie, film of game. Dat noem je cosplay.

Kaartjes zijn per dag verkrijgbaar vanaf € 26,- of voor drie dagen ( € 66,-) en voor het concert moet nog € 6,50 extra worden afgerekend. Voor meer informatie over AnimeCon klik je op deze link.

anime

Kawaii! AnimeCon komt binnenkort naar Den Haag!

Je houdt ervan of je vindt het helemaal niks: anime. Anime is officieel afgeleid van Japanse tekenfi...

Vlaggetjesdag

Vlaggetjesdag Scheveningen
Vlaggetjesdag Scheveningen Foto: ANP

Eén van de mooiste dagen op Scheveningen is natuurlijk Vlaggetjesdag. Op zaterdag 16 juni staat de haven van Scheveningen weer op zijn kop én bol van de leuke activiteiten.

Uiteraard komen de meeste bezoekers voor een heerlijk harinkje, maar je kunt ook oud-Hollandse spelletjes spelen, een ritje maken met een oude tram, boten bezoeken en zien hoe Scheveningen er vroeger uitzag. Verder zijn er optredens van onder andere het Vissersvrouwenkoor en Samantha Steenwijk. En als slotact is Wolter Kroes overgevlogen. De zanger van onder andere ‘Ik heb de hele nacht liggen dromen’ en ‘Viva Hollandia’ staat om 17.00 uur op het hoofdpodium.

Vlaggetjesdag vindt zaterdag 16 juni plaats in de Scheveningse haven van 11:00 – 18:00 uur. De braderie aan de Prins Willemstraat, Badhuisstraat en Keizerstraat kun je van 10:oo-17:00 uur bezoeken. De toegang is gratis.

Dit is waarom je naar Vlaggetjesdag 2018 moet gaan!

Eén van de mooiste dagen op Scheveningen is natuurlijk Vlaggetjesdag. Op zaterdag 16 juni staat de h...

Nacht van de Vluchteling

Foto Facebook Nacht van de Vluchteling
Foto Facebook Nacht van de Vluchteling

Van zaterdag 16 op zondag 17 juni lopen honderden mensen van Rotterdam naar Den Haag om geld op te halen voor noodhulp aan mensen die wereldwijd op de vlucht zijn. Daarnaast vragen de deelnemers ook op een positieve manier aandacht aan vluchtelingen wereldwijd. De tocht is 40 kilometer lang en de meeste deelnemers doen er 8 tot 9 uur over. De volgende ochtend finishen zij dus op de Grote Markt

nachtvandevluchteling.nl

Bier en Braad Festival

Foto: Facebook Bier & Braadfestival
Foto: Facebook Bier & Braadfestival

Bij Brouwerij Kompaan is zondag 17 juni (Vaderdag) het Bier & braad festival. Er zijn diverse foodtrucks met allerlei lekkere hapjes en er een stoere-mannen-markt. Ook zijn er live optredens van Haagse bandjes en er zijn kinderactivieteiten zoals spijkerpoepen. Het festival duurt van 12.00 tot 20.00 uur.

facebook.com/bierenbraadfestival

Bubbel Run

Bubbel run
Bubbel run

Het Zuiderpark is zondag 17 juni een groot schuimballet dankzij de Bubbel Run. Er zijn verschillende parcours uitgezet van 5 km en 2,5 km met drie tot zes schuimzones. Bij de finish worden alle deelnemers ontvangen met een schuimbom en muziek. Klik hier voor aanmelden.

Red bull knock out Scheveningen. Foto ANP

Overzicht: Leukste sportevenementen in Den Haag 2018

Wij zijn lekker sportief in Den Haag. Niet vreemd natuurlijk, want wij hebben een prachtig sportstra...

Parkpop Downtown

Foto facebook Parkpop Downtown
Foto facebook Parkpop Downtown

Op de vrijdag voor Parkpop (22 juni) is er het popfestival Parkpop Downtown in het Haagse centrum. Van 18.00 tot 23.00 uur zijn er diverse optredens op de Grote Markt, in het Paard en de Zwarte Ruiter.

parkpop.nl/parkpopdowntown

Parkpop Saturday Night

Parkpop
Parkpop

Op de vooravond van Parkpop is er een nieuw evenement: Saturday Night. Op het festival in het Zuiderpark zijn optredens van onder andere Kim Wilde, Clouseau, Jason Donovan, Hot Chocolate, Martijn Fischer, De Dijk, Gruppo Sportivo, Melanie C, The Boss UK, Kiss Forever.

Early birds betalen 27,50 per ticket. De reguliere ticketprijs bedraagt 35,- euro.

parkpopsaturdaynight.nl

Parkpop

Parkpop 2000, foto ANP
Parkpop 2000, foto ANP

Zondag 24 juni is het gratis festival Parkpop in het Zuiderpark. De line-up bestaat onder andere uit BLØF, De Jeugd van Tegenwoordig, en Danny Vera.

Wohoo! De line-up van Parkpop 2018 is compleet!

Nog 3 maanden en dan is het grootste gratis popfestival van Nederland in het Haagse Zuiderpark! Wij ...

 

Urban trail

Escher museum foto Frank Jansen
Urban Trail Den Haag. Escher museum foto Frank Jansen

De Urban Trail is niet zomaar een wedstrijd. De route neemt je namelijk mee door bijzondere gebouwen zoals de bioscoop, het paleis van Escher en zelfs muziekcafé Paard. Heb je er al zin in? Schrijf je dan snel in. Urban Trail heeft dit jaar plaats op 24 juni en deelnemers kunnen 10 of 5 kilometer lopen. Deelname kost 25 euro en inschrijven kan hier.

Red bull knock out Scheveningen. Foto ANP

Overzicht: Leukste sportevenementen in Den Haag 2018

Wij zijn lekker sportief in Den Haag. Niet vreemd natuurlijk, want wij hebben een prachtig sportstra...

Finish Volvo Ocean Race

Koning Willem-Alexander Volvo Ocean Race Team Brunel. Foto ANP
Koning Willem-Alexander Volvo Ocean Race Team Brunel. Foto ANP

De zwaarste zeilrace ter wereld: Volvo Ocean Race, eindigt 24 juni in de haven van Scheveningen. Na het grote finishfeest is er tot en met 1 juli op Scheveningen van alles te beleven zoals clinics suppen en kiten en een grote zeilbeurs.

Volvo Ocean Race Nederlands kKlomp

Dit is er te doen tijdens de finish van de Volvo Ocean Race op Scheveningen

Al maanden wordt er in Den Haag over de finish van de Volvo Ocean Race gesproken, maar wat is dan ei...

Haagse biermarkt

Herfstbierfestival
Herfstbierfestival

15 Nederlandse brouwers staan vrijdag 29 juni op de Grote Markt voor het zomerbierfestival.

Je sleutel tot dit zomerparadijs is een kristallen proefglas van 15 cl. Deze koop je bij de kassa voor €6,- en is tevens je entree tot het bierwalhalla. Het glas mag je als aandenken mee naar huis nemen. Ook kun je bij de kassa terecht voor muntjes á €2,50. En dan maar genieten van meer dan 50 bijzondere speciaalbieren, heerlijk eten & live muziek.

facebook.com/grotemarkt

Vissch

Vissch
Vissch

VISSCH is het foodfestival voor liefhebbers van vis uit de Noordzee. Diverse foodtrucks en eettentjes zullen worden geparkeerd in de visafslag met uitzicht op de haven. Het zal een verschil zijn met de oktober editie aangezien de organisatie natuurlijk hoopt op lekker weer.

De zomereditie van VISSCH is van vrijdag 29 juni tot zondag 1 juli.

Lekker! Visfestival VISSCH komt met een zomereditie :)

Het grootste visrestaurant van Scheveningen wordt het genoemd: VISSCH. Het festival vol lekkere vis,...

Veteranendag

Veteranendag
Veteranendag

Nederlandse Veteranendag (30 juni) is een jaarlijks eerbetoon in Den Haag aan alle Nederlandse veteranen. Tijdens het evenement is er een plechtigheid in de Ridderzaal, een ceremonie op het Binnenhof, een defilé en een fly-past over het defileerpunt.

Kijk tussen 13:00 uur en 13:30 uur bij de Hofvijver naar de unieke vliegshow. Historische en moderne vliegtuigen komen dan laag over het defile, een prachtig gezicht. Bezoek ook het gezellige Malieveld. De hele dag open met informatieve stands, veteranenkunst, exposities, militaire musea, allerlei materieel en speciale activiteiten voor kinderen. Luister op het Malieveld naar de speciale Veteranen Top 50, de beste nummers die militairen door hun inzet geholpen hebben. En ervaar zelf dat militaire orkesten perfect passen bij top-solisten en er een gezellige muzikale middag van gaan maken.

veteranendag.nl

Pagina 1/23
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.