Deze winter drinken wij geen glühwein maar speciaalbier!

Door Joyce Hoogland 6 december 2017

Bier is echt niet alleen lekker in de zomer op een terras. Ook in de winter is een goed biertje een genot. Het terras van Rootz transformeert dit weekend in de Haagse biertuin. Tijdens het Rootz Winterbierfestival kun je bij vele chalets bijzondere biertjes proeven. Om de winterse sfeer compleet te maken zijn er vuurkorven en kerstbomen en er is zelfs een winterbarbecue. 

Biercafé Rootz houdt elk seizoen een bierfestival met speciale bieren. Vanaf vrijdag 8 tot en met zondag 10 december kun je bij maar liefst 15 brouwerijen 80 verschillende biertjes proeven.

Eten

Bij een goed glas bier past natuurlijk ook een lekkere maaltijd. Je kunt bijvoorbeeld bij snackbar Rootz een lekkere vette hap halen of bij de winterbarbecue van de Rokende Regahs een goed stuk vlees. Ook is de Haagse biersommelier en oliebollenbakker Arbid Bergstrom aanwezig om zijn nieuwe boek Bier en Oliebollen te presenteren. Bij hem kun je terecht voor een bijzondere oliebol met een bijpassend biertje.

Handige info

Vrijdag 8 december duurt het festival van 17.00 tot 23.00 uur. Zaterdag van 14.00 tot 23.00 uur en zondag 10 december van 13.00 tot 19.00 uur bij café Rootz. Een proefglas kost 5 euro en dit mag je mee naar huis nemen. Een muntje kost 3 euro en de meeste biertjes kosten 1 muntje.

Meer over

Getipt

adv.