Met deze 6 tips zit jij er warmpjes bij deze winter èn bespaar je eenvoudig geld

Aangeboden door Nelisse Makelaarsgroep 5 december 2018

De energierekening valt volgend jaar helaas een stuk hoger uit dan voorgaande jaren. Natuurlijk kun je kostbare maatregelen nemen om je huis beter te isoleren en te voorzien van energiezuinige apparaten. Maar met deze 6 eenvoudige tips kun je zonder veel investering je energierekening te slim af zijn!

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Stap over van energieleverancier

We houden de dingen graag zoals het is. En dat is zonde, want door zelden of nooit te wisselen van energieleverancier, laat je honderden euro’s liggen. Dat heeft te maken met de welkomstpremies en kortingen waar je van profiteert als je klant wordt bij een nieuwe energieleverancier. Het meeste geld bespaar je door elk jaar opnieuw over te stappen.

Ga slim om met je verwarming

Zet je je verwarming 1 graad lager, dan kun je al 7% op je energierekening besparen. Maak je verwarming vrij, zorg ervoor dat je gordijnen, de bank of een kast de warmte niet blokkeren. Zet de verwarming in slaapkamers die niet gebruikt worden laag. Investeer in warmtebesparende maatregelen zoals tochtstrips en gebruik isolatiemateriaal voor je ramen, deuren, kozijnen, daken en kruipluiken waar mogelijk.

Ventileer je huis

In de meeste oude huizen zit geen mechanisch ventilatiesysteem. Ventileer je huis het liefst ongeveer 15 minuten per dag. Als je ramen openzet, verdrijft de droge buitenlucht de vochtige lucht binnen. En hoe droger de lucht, hoe sneller die is verwarmd. Bovendien is schone en frisse lucht ook beter voor je gezondheid!

Vervang halogeenlampen voor ledlampen

Verlichting is in veel huizen de grootste stroomverbruiker. Gebruik jij nog halogeenlampen? Vervang deze dan voor energiezuinige ledlampen en bespaar tientallen euro’s per jaar op stroom. Laat verlichting bovendien niet onnodig aan staan, ook al heb je zuinige lampen.

Was op lagere temperaturen

Wassen op 30 graden is de helft goedkoper dan op 60 graden en een kwart goedkoper dan op 40 graden. Het water verwarmen bij het wassen kost de meeste energie. Gebruik daarom de eco-stand op een lage temperatuur. Dat duurt langer, maar kost veel minder energie.

Subsidie

Heb je in de afgelopen maanden geïnvesteerd in dak- of vloerisolatie of wordt dit deze maand nog uitgevoerd? Kijk dan eens hier of je in aanmerking komt voor subsidie van de gemeente Den Haag, deze subsidie is nog  aan te vragen tot en met 31 december dus wees er snel bij!

Lees òòk:

Als je hier een appartement koopt krijg je er een auto bij!

Wil je wonen in een van de meest karakteristieke panden van het gezellige Hofkwartier? Inclusief eig...

Nicole is directeur van Nelisse Makelaarsgroep ‘Ik vind mijn werk geweldig’

Van vakantiebaan naar directeur, dat is het verhaal van Nicole Vrolijk. Ze kreeg  gaandeweg steeds m...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Nelisse Makelaarsgroep. Meer over Nelisse Makelaarsgroep ontdekken?

Nelisse Makelaarsgroep makelaars

Nu open09:00 - 17:30

Statenlaan 128, Den Haag

Bekijk meer:makelaars
<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.