Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gaaf: zó maak je Prinsjesdag mee vanaf het water

Aangeboden door De Willemsvaart 14 september 2019

Prinsjesdag is meer dan alleen de rijtoer en de Troonrede. Beleef het allemaal met de Willemsvaart. Sinds 2009 organiseren zij de (Royal) Prinsjesvaart! 

Ze starten om 12.00 uur met een boottocht van Centraal Station Den Haag (Prinsessegracht 4) naar de Prinsessewal (achter Paleis Noordeinde). Daar heb je een uniek zicht op de aankomst van de militairen die later zullen meelopen in de Koninklijke stoet.

Hoe ziet de dag er verder uit?

Om 12.45 heb je een mooi uitzicht op het vertrek van de koetsen naar het Noordeinde. Vervolgens varen we naar de Hooikade. Na een korte wandeling kom je bij het Lange Voorhout waar je de koetsen voorbij ziet komen met de Koninklijke familie.

Zodra de Koning de troonrede voorleest zullen bij het Malieveld saluutschoten klinken (totdat de Koning de Ridderzaal weer verlaat). Zij brengen je er naar toe, zodat je ook dit kunt zien (en horen). Er zijn oordopjes voorhanden. Vervolgens varen we terug naar de het Staldepartement. Desgewenst brengen we je terug naar het station. Je kunt er ook voor kiezen eerder uit te stappen en iets te gaan drinken op een terrasje in de binnenstad. Wij leggen dan voor aan bij de Veenkade, Hilton/Panorama Mesdag of de Hooikade. De prijs voor dit unieke Oranje-arrangement is 20 euro per persoon (incl. een hapje en een drankje).

Slecht ter been?

Voor mensen die iets minder goed ter been zijn is er de prinsjesronde. Start is eveneens bij het Centraal Station rond 11.45 uur. De Willemsvaart gaat een mooi rondje rond de stad, waarbij je eveneens de sfeer van Prinsjesdag ervaart. Aan boord is koffie en thee. De prijs is 20 euro per persoon.

Hoe gaaf is dit? Meld je snel aan via [email protected]


Meer over De Willemsvaart ontdekken?

De Willemsvaart vrijetijd en uitgaan

De la Reyweg 202, Den Haag

Bekijk meer:vrijetijd en uitgaan

adv.