Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De nieuwste attractie van Madurodam is ook gelijk de grootste

Aangeboden door Madurodam 12 februari 2020

Onze eerste gedachte toen we de nieuwste attractie van Madurodam zagen? VET! Het gaat namelijk om een omgebouwde Dakota: een blinkend zilveren propellervliegtuig uit de jaren ’30, van maar liefst 30 meter lang en 18 meter breed. De naam van de nieuwste familieattractie: The Flying Dutchman.

De nieuwe attractie wordt een eerbetoon aan de samenwerking die Madurodam al sinds de oprichting in 1952 heeft met de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij (KLM). De Nederlandse luchtvaartmaatschappij maakte in de jaren ’40 veel gebruik van een legendarisch vliegtuig: de Dakota. Madurodam heeft nu zo’n vliegtuig uit Amerika laten overkomen, dat helemaal omgetoverd wordt tot KLM-vliegtuig uit die tijd. De naam komt trouwens niet uit de lucht vallen: The Flying Dutchman stond vroeger op de zijkanten van de KLM-vliegtuigen.

Madurodam - Attractie The Flying Dutchman

De Dakota wordt uiteraard bij Schiphol geplaatst. (Beeld: Madurodam)

Symbool van hoop

Dat een klein land als Nederland zo groot is in de luchtvaart: dat is natuurlijk iets om trots op te zijn. En wist je dat de KLM een grote rol speelde in de oprichting van Madurodam in 1952? “In de periode van wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog was de KLM voor veel Nederlanders een bron van inspiratie en hoop. Ook voor Madurodam”, vertelt Joris van Dijk, Algemeen Directeur van Madurodam. “The Flying Dutchman symboliseert dit.”

Verder dan vliegen

Zo’n groot vliegtuig van bijna een eeuw oud (!) vorm je natuurlijk niet zomaar even om tot attractie: de restauratie en transformatie nemen in totaal ongeveer anderhalf jaar in beslag. Er wordt op dit moment nog druk gewerkt aan ‘showelementen’. Wat dat inhoudt kun in je vanaf juni zelf ervaren: dan gaat de attractie open. Van Dijk: “We hopen dat The Flying Dutchman opnieuw een mooie inspiratiebron voor de toekomst wordt.”Deze bijdrage wordt je aangeboden door Madurodam. Meer over Madurodam ontdekken?

Madurodam


Gesloten09:00 - 17:00

George Maduroplein 1, Den Haag

adv.