Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dancing with the stars move over: dit is DansClick in Den Haag

Aangeboden door Korzo Theater 10 oktober 2019

Ken je DansClick al? Het is het oudste tourneeprogramma voor beginnende choreografen en presenteert de winnaars van de BNG Bank Dansprijs. Hier ga je zien wat je nog nooit eerder hebt gezien. Deze 21e editie is nog gaver dan de vorige en de première is bijna! In Den Haag nog wel. Dit wil je meemaken.

De winnaars zijn dit jaar niemand minder dan Sarada Sarita en Christian Yav & Sedrig Verwoert. Ze zijn uitdagend en tonen een originele mix van stijlen. Daarbij worden actuele onderwerpen zoals gelijkwaardigheid, hokjesdenken overstijgen, queerfobie en racisme aan het licht gebracht. De jongere generaties laten hun stem horen en claimen de ruimte om zichzelf te zijn. Voor velen is het internet hierbij het belangrijkste platform, maar voor deze choreografen is dat het podium. De première vindt plaats op 30 oktober in het Korzo Theater. Kaartjes koop je hier.

[Tekst gaat door onder foto’s]

Over de makers

Sarada Sarita (1987) is het boegbeeld van de Nederlandse New Way Vogue, maar de voorstelling Q4: Quantified is veel meer dan een showcase van deze uitdagende dansstijl. Ze werkt in de voorstelling met de allerbeste dansers op het gebied van New Way Vogue. Via een voice over en de bezwerende stem van vocalist Guillermo Blinker (alias OTION) doet ze een oproep voor gelijkwaardigheid en menselijkheid en het overstijgen van ‘hokjes denken’. Sarita laat haar dansers met schier onmogelijke armbewegingen, uitzonderlijk precies uitgevoerd, en vloeiend lenige poses uit geometrische patronen breken. Vorm en inhoud vallen perfect samen in deze esthetisch intrigerende voorstelling met activistische ondertoon.

Het autobiografische duet They/Them van Christian Yav (1993) & Sedrig Verwoert (1992) is door henzelf geproduceerd. Het is een fysieke vertaling geworden van de emoties veroorzaakt door racisme, queerfobie en giftige mannelijkheid waar zij beiden in hun dagelijkse leven mee te maken hebben. Vanuit deze persoonlijke emoties hebben zij een eigen fysieke taal ontwikkeld die de moderne dans ontstijgt en waarin feminiene en masculiene bewegingen elkaar afwisselen en in elkaar overgaan. De mannen zijn aan elkaar gewaagd, halen het spannendste in elkaar naar boven en stuwen elkaar naar een hoog niveau. In They/Them mixen ze bewegingen uit allerlei stijlen tot een zwarte paringsdans met koninklijke allure.

Tour data DansClick 21

wo 30 okt Korzo theater Den Haag (première)

do 31 okt Theater Rotterdam Rotterdam

wo 6 nov Stadstheater Arnhem

za 9 nov Parkstad Limburg Theaters Heerlen

di 12 nov Theater Bellevue Amsterdam

do 14 nov ECI Cultuurfabriek Roermond

vr 15 nov Theater De Lieve Vrouw Amersfoort

do 21 nov Schouwburg Odeon Zwolle

za 30 nov Theater De Verbeelding Purmerend

do 5 dec Theater Ins Blau Leiden

vr 6 dec Compagnietheater Amsterdam

di 10 dec Stadsschouwburg Groningen

do 12 dec Podium Hoge Woerd De Meern

vr 13 dec Ainsi Maastricht

di 17 dec Toneelschuur Haarlem

do 19 dec Schouwburg De Lawei Drachten

Kaartjes kopen

Gaaf toch? Dat dachten wij ook. Wees er op tijd bij en bemachtig alvast die kaartjes. Klik hier voor meer info!


Meer over Korzo Theater ontdekken?

Korzo Theater theaters

Prinsestraat 42, Den Haag

Bekijk meer:theaters

adv.