Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Festivalgangers opgelet! De Rolling Stones van Afrika komen naar Den Haag

Aangeboden door Zuiderstrandtheater 26 oktober 2019

Festival pakken in november? Dat kan! Van 6 tot en met 9 november vindt in Den Haag het Gnawa Festival plaats: een muziekfestijn vol energie en vrolijkheid. 

Gnawat? Gnawa! Kende je het nog niet? Kom dan juist kennismaken met deze vrolijke, energieke Afrikaanse muziekstroming. Op het festival beleef je de Afrikaanse muzikale tradities en cultuur, zoals normaal gesproken alleen in Afrika kan. Houd jij bijvoorbeeld van gitaristen als Jimi Hendrix en Carlos Santana? Dan is het optreden van Bombino echt iets voor jou. Hij opent het festival op woensdag 6 november in Paard.

Bombino – Beeld: Gnawa Festival

Podiumbeest

In het Korzo theater treedt op 7 november Mehdi Nassouli op: een muzikaal podiumbeest uit het zuiden van Marokko. Hij wordt bijgestaan door het Amsterdams Andalusisch Orkest. Dit orkest maakt gebruik van bijzondere instrumenten, zoals de qanun (een tokkelinstrument) en de tar (een percussie-instrument). Zeker weten een vette combinatie!

Jazzy!

Ook heel tof: het dubbelconcert op de laatste avond, 9 november. In het Zuiderstrandtheater treedt de uit Noord-Marokko afkomstige Hamid El Kasri op, samen met de band Nass El Ghiwane. El Kasri maakt al muziek sinds zijn zevende. Zijn muziek is bijna jazzy te noemen.

Hamid El Kasri – Beeld: Gnawa Festival

De band Nass El Ghiwane wordt ook wel de Rolling Stones van Afrika genoemd. Wie deze vier artiesten wel eens heeft zien optreden, zal opgemerkt hebben dat ze één zijn met hun instrument. Dat maakt hun geluid zo uniek: ze staan niet op het podium om uiterlijk vertoon of show, maar laten de muziek het werk doen.

Losse kaartjes & passe-partouts

Naast kaartjes losse optredens worden er ook passe-partouts verkocht. Wees snel met bestellen, want het festival wordt steeds populairder. Voor meer informatie en kaartverkoop kijk je op de website van Gnawa Festival-website. Of klik op de oranje button hieronder!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Zuiderstrandtheater. Meer over Zuiderstrandtheater ontdekken?

Zuiderstrandtheater theaters

Houtrustweg 505, Den Haag

Bekijk meer:theaters

adv.