Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Door deze Haagse challenge ga je milieuvriendelijker leven én win je toffe prijzen

Aangeboden door Duurzaam Den Haag 9 september 2020

Een beter milieu begint bij jezelf zeggen ze. Maar hoe kom je erachter hoe aardig je zelf voor de planeet bent? Simpel: doe mee aan de Dertig Dagen-uitdaging van Duurzaam Den Haag. Niet alleen krijg je antwoord op deze vraag, je wint ook onwijs leuke prijzen zoals shoptegoed en dinerbonnen. Of je nou een die-hard vleeseter bent of alleen wortels eet, iederéén kan meedoen. 

Het is namelijk totaal niet moeilijk om milieuvriendelijker te leven, zegt Cas van der Graaf (31) van Duurzaam Den Haag. “Om beter voor het milieu te zijn, hoef je echt niet de hele dag met je handen in een moestuin te wroeten.”

Shoptegoed

Om dat te bewijzen, heeft Duurzaam Den Haag de Dertig Dagen Duurzaam Doen-uitdaging in het leven geroepen. Een hele mond vol: het komt erop neer dat je vanaf 19 september een maand lang (thuis en in je dagelijkse leven) wordt uitgedaagd om je leefwijze wat milieubewuster te maken. En tegelijkertijd hele gave prijzen te winnen, zoals shoptegoed bij een duurzame winkel of een dinerbon bij een biologisch restaurant.

“Het mooie van de challenge is dat het je nauwelijks tijd kost”, vertelt Cas. “Via de app, die je downloadt na je inschrijving, kun je alles gemakkelijk invoeren. Stel, je slaat een keer het vlees over bij het avondeten. Dan voer je dat in, waarmee je meteen punten scoort om de prijzen te winnen.” Enne.. als je wel van een wedstrijdje houdt is het ook leuk: je ziet op de app meteen hoe je stadsgenoten het doen :).

Hoe werkt het?

Na het aanmelden voor de Dertig Dagen Duurzaam Doen uitdaging, vul je een korte vragenlijst in. Zo kom je erachter wat jouw zogenaamde ‘voetafdruk’ is. Je voetafdruk zegt iets over de invloed die jouw manier van leven heeft op de omgeving. Hoe duurzamer je leeft, hoe kleiner je voetafdruk. “Als je drie keer per week vlees eet, is je voetafdruk vrij groot”, vertelt Cas. “Maar hoe groot je voetafdruk ook is, iederéén mag meedoen. Ook voor grote voetafdrukken is het interessant, want je krijgt veel handige tips.”

Tekst gaat verder onder de foto

Een keertje vlees overslaan helpt ook al! Foto: Arnaud Roelofsz

Direct na de vragenlijst kun je acties kiezen om duurzamer te gaan leven en zo jouw voetafdruk een stukje kleiner te maken. Denk bijvoorbeeld aan vaker vegetarisch eten, apparaten helemaal uitzetten en korter te douchen. Via de app die je na je inschrijving hebt gedownload (of via de website) geef je aan welke acties je hebt gedaan, wat je dus een paar minuten per week kost. Na het invullen zie je direct het effect op je voetafdruk en hoe jij het doet vergeleken met andere Hagenaars.

Simpel

Elke week krijg je via de website nieuwe tips en kleine uitdagingen waarmee je punten kunt scoren. In dertig dagen spaar je zoveel mogelijk punten en kom je er op een leuke manier achter hoe simpel het is om duurzamer te leven en wat de (financiële) voordelen zijn.

Verder zijn er dus leuke lokale prijzen te winnen en bespaar je centjes. Er is eigenlijk geen reden waarom je niet mee zou doen 🙂 Inschrijven kan hier!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Duurzaam Den Haag. Meer over Duurzaam Den Haag ontdekken?

Duurzaam Den Haag coaches

Riviervismarkt 5, Den Haag

Bekijk meer:coaches

adv.