Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Doen! Op deze avond kun je gratis naar het Haags Historisch Museum

Aangeboden door Haags Historisch Museum 4 oktober 2019

Zin in een inspirerende avond vol zang, dans, rap en spoken word? Op vrijdag 11 oktober nemen DeeDee’s Kids onder leiding van Deborah Cameron opnieuw het Haags Historisch Museum over. Mis het niet en kom naar de MUSEUM TAKE OVER! Iedereen is welkom vanaf 19.00 uur, gratis entree. 

Het doel van Museum Take Over is om jongeren uit de stad voor één dag het museum te laten overnemen: van programmering tot promotie en van beveiliging tot catering – het stadsmuseum is er tenslotte voor iedereen.

[Tekst gaat door onder foto]

Museum take over | Beeld: A.M. Minnaard

Bijzonder programma

Het hele programma regelen de jongeren, DeeDee’s Kids, zelf.  Zij baseren hun performances dit jaar op de vraag: ‘Wat draagt mijn persoonlijke geschiedenis bij aan het verhaal van de Gouden Eeuw in Den Haag?’ Dit leidt tot een bijzonder en avondvullend programma in het Haags Historisch Museum.

De optredens zitten in de sfeer van podiumkunst en urban arts. Zang, dans, rap en spoken word worden door de jongeren zelf bedacht, gechoreografeerd en uitgevoerd.  Ook de communicatie, de catering en een gedeelte van de beveiliging worden georganiseerd door de jongeren.

Museum take over | Beeld: A.M. Minnaard

Prijzen winnend initiatief

Geïnspireerd door het Museum of London, startte het Haags Historisch Museum in 2018 met het co-creatie project Museum Take Over in Den Haag. In 2018 won Museum Take Over de Haagse Cultuurparticipatieprijs (Haagse C), zowel de jury- als de publieksprijs (unaniem). Wees er dit jaar dus bij!

Gratis toegang

Toegang tot de Museum Take Over is gratis. Het programma duurt van 19.00-21.00 uur en wordt in twee rondes opgevoerd:
19.00 – 20.00 uur & 20.00 – 21.00 uur.  

Wil je vooraf alvast kennismaken met de jongeren? Van 8 t/m 18 oktober vind je in het Atrium (Gemeentehuis) een portretpresentatie over een deel van de jongeren die betrokken zijn bij dit project. 


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Haags Historisch Museum. Meer over Haags Historisch Museum ontdekken?

Haags Historisch Museum musea

Geopend09:00 - 17:00

Korte Vijverberg 7, Den Haag

Bekijk meer:musea

adv.