7 x Met deze uitjes verveelt je kind zich niet tijdens lerarenstaking

Door Joyce Hoogland 7 december 2017

Dinsdag 12 december staken de leraren van het basisonderwijs waardoor bijna alle basisscholen de deuren sluiten. Heb je geen oppas kunnen regelen? Dan kun je er net zo goed een leuke dag van maken. Om je te helpen hebben wij alvast een handig lijstje gemaakt met dingen die je in Den Haag kunt doen. Let op, bij veel activiteiten gelden speciale aanbiedingen. 

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Museon

Museon, het museum voor Cultuur en Wetenschap, steunt de lerarenactie en opent de deuren van het museum op 12 december tegen een gereduceerde tarief. Voor maar 1 euro per persoon kun je naar binnen! In het museum zijn op dit moment drie verschillende tentoonstellingen: Ridders en Kastelen, over de invloed van de middeleeuwen op de wetenschap, cultuur en sociale geografie van het huidige Europa. Verder is er de fototentoonstelling Photo Ark van National Geographic. Te zien zijn dierenportretten van fotograaf Joel Startore. Ook is de permanente tentoonstelling One Planet te bezoeken.

One Planet, Museon
One Planet, Museon

Museon musea

nu open11:00 - 17:00

Stadhouderslaan 37, Den Haag

Bekijk meer:musea

Surfen

Je kunt dinsdag je kinderen droppen bij surfschool Hartbeach. Zij verzorgen namelijk een speciale dag voor de kids. Om 09.00 uur beginnen de sportieve activiteiten zoals skateboarden, een speurtocht en beachgames. Kinderen die kunnen surfen kunnen dat ook doen. In de middag wordt er gezorgd voor een lunch en snacks en om 17.00 uur kun je de kinderen weer ophalen. Deelname kost 50 euro en aanmelden kan via hartbeach.nl.

Hartbeach
Hartbeach

Hartbeach strandtenten

nu open08:00 - 23:00

Strandweg 3b, Den Haag

Bekijk meer:strandtenten

Skiën

Bij De Uithof worden de kinderen heel de dag vermaakt. Op dinsdag 12 december is er een speciaal dagprogramma vol activiteiten. Tussen 08.00 en 09.00 uur worden de kinderen ontvangen. Vervolgens kunnen zij gaan schaatsen, skiën of snowboarden. Daarna is er een pauze alvorens de tweede ronde met activiteiten begint. Rond 13.00 uur staat er een gezonde lunch van broodjes en fruit klaar waarna de kinderen aan de slag gaan met icegames. Je kunt je kind al om 15.00 uur ophalen of nog later want ook daarna zijn er nog tot 18.00 uur spelletjes. Deelname aan het programma tot 15.30 uur kost 39,95 euro en voor de hele dag 49,95 euro inclusief eten, drinken, materialen en activiteiten.

De Uithof sportcentra

nu open11:00 - 22:00

Jaap Edenweg 10, Den Haag

Bekijk meer:sportcentra

Dansen

Boekhandel Paagman aan de Frederik Hendriklaan verzorgt dinsdag, samen met het Danskwartier, een dansworkshop voor de kleine dansers. Van 10.00 tot 10.45 uur is er kleuterdans voor kinderen van 4 en 5 jaar en van 11.00 tot 11.45 uur is er streetdance voor kids van 6 tot 8 jaar. Deelname is gratis en aanmelden kan hier.

Paagman Frederik Hendriklaan boekhandels

nu open09:00 - 21:00

Frederik Hendriklaan 217, Den Haag

Bekijk meer:boekhandels

Speurtocht bij Avonturia

Bij Avonturia is er dinsdag een speurtocht waarbij kinderen van alles leren over de zintuigen. De kids krijgen 20 vragen mee zoals: ‘Wat doet een kat als hij bang is met zijn snorharen?’. Deelname is gratis.

Foto Avonturia
Foto Avonturia

Avonturia de Vogelkelder dierenwinkels

nu open09:00 - 18:00

Kerketuinenweg 3, Den Haag

Bekijk meer:dierenwinkels

Madurodam in wintersfeer

Ga gezellig naar Madurodam. Het attractiepark is tot 7 januari gehuld in winterse sferen met 60.000 lichtjes, besneeuwde kerstbomen, kampvuren en schaatsende Madurodammertjes. Op dinsdag 12 december hebben kinderen gratis toegang!

Winterweken Madurodam
Winterweken Madurodam
Winterweken Madurodam
Winterweken Madurodam

Madurodam bezienswaardigheden

nu open09:00 - 20:00

George Maduroplein 1, Den Haag

Bekijk meer:bezienswaardigheden

Shoppen

Wanneer iedereen aan het werk is kun jij lekker rustig gaan windowshoppen. Veel Haagse winkeletalages zijn prachtig ingericht, zij doen namelijk mee met de jaarlijkse Tink etalage wedstrijd, waarbij zij de titel mooiste etalage van Den Haag kunnen winnen. Lekker met je neus tegen de ruiten je vergapen en al die winterse creaties.

Bijenkorf Den Haag onthulling feestetalage. Foto Joyce Hoogland
Bijenkorf Den Haag onthulling feestetalage. Foto Joyce Hoogland
<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Nieuws